Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
‘Terörü yok edeceğiz’
‘Terörü yok edeceğiz’
TBMM’de Özel Oturum
TBMM’de Özel Oturum
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
28 Aralık 2017 Perşembe - 11:49

Yeniden yerleştirme mülakatları Erzurum’da da yapılacak

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Erzurum İl Temsilcisi Av. Erdem Demirceylan, 2017 yılı faaliyetleri ve yurt genelindeki mültecilerin durumuna ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Yeniden yerleştirme mülakatları Erzurum’da da yapılacak

2017 yılı faaliyetlerini artık yavaş yavaş sona erdirdiklerini kaydeden Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Erzurum İl Temsilcisi Av. Erdem Demirceylan, bu sene Türkiye’ye sadece 345 Bin dolaylarında bir mülteci girişi olduğunu belirtti. Mülteci akışının devam etmesiyle birlikte artış hızının düştüğünü ifade eden Demirceylan, 2017 itibari ile toplam mülteci sayısının yurt genelinde 3,6 milyon civarında gerçekleştiğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yeniden yerleştirme prosedürleri uygulanarak, 3’üncü ülkeye yerleştirilen mülteci sayısının ise 15 bin 849 olduğunu kayda geçen Demirceylan, Amerika, Kanada ve Avrupa ülkelerinin kontenjanlarını çok düşük tutması sebebiyle Binde 5 oranında bir yerleştirmenin gerçekleştiğini dile getirdi.

Önceden Erzurum ve civar illerdeki tüm mültecilerin yeniden yerleştirme için Ankara’ya çağrıldığını belirten Demirceylan, “Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, yeniden yerleştirme mülakatlarını artık Erzurum’da da yapacağız. Şuan ofisimizde kendilerine ayrılan bir odada mülakatlarını yapabilmekte ve sunumlarını Ankara ve diğer BM bürolarına sunabilmektedirler” dedi.

2017’DE TÜRKİYE’YE 345 BİN CİVARINDA MÜLTECİ GİRİŞİ GERÇEKLEŞTİ

Mülteci akışının devam ederken, artış hızının düştüğünü dile getiren Demirceylan, bu yıl sadece  345 bin civarında bir mülteci girişinin gerçekleştiğini kayda geçerek, “Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği 2017 faaliyetlerini tüm Türkiye genelinde artık yavaş yavaş sonlandırmaktadır.  2017 yılı içerisinde oluşan toplam mülteci sayımız yurt genelinde 3,6 milyon civarında gerçekleşmiştir. Bu mülteci sayısının artık eskisi kadar yoğunlaşarak ve artarak devam ettiğini bu yıl için söyleyemeyiz. Çünkü artık bu sene ülkemize sadece 345 Bin dolaylarında bir mülteci girişi oldu. Önceki yıllarda bu rakam çok daha yüksek seviyelerdeydi. Mülteci akışı devam etmekle birlikte, sadece artış hızının düştüğünü söyleyebiliriz. Türkiye sadece bu mülteciler için nihai ülke olmuyor, bir geçiş ülkesi anlamında da olabildiğinden dolayı ülkemizden geçişlerde de bir düşüş söz konusudur. Özellikle Ege kıyılarından yapılan geçişlerde bu seneki düşüş gözle gözle görülür seviyede artmıştır. Rakam verecek olursak; bu sene Türk karasularını kullanarak yunan Adalarına geçmeye çalışan, tespiti yapılan mülteci sayısı, 18 bin 400 kişidir. Yüne Türk Batı kıyılarının genelini kullanarak karşıya geçmeye çalışan kişi sayısı 24 Bin’dir” ifadelerine yer verdi.

YOĞUNLUĞU AFGAN MÜLTECİLER OLUŞTURUYOR

Ülkede bulunan mültecilerin yapısına bakıldığında yoğunluğu Afgan mültecilerin oluşturduğunu kaydeden Demirceylan, “Ülkemizde gelen mültecilerin yapısı incelendiğinde de görülecektir ki, bu 345 binlik rakamın yüzde 44’ünü Afganlar, yüzde 42’sini Iraklılar, yüzde 10’unu İranlılar, kalanını ise diğer uyruklu mültecilerimiz oluşturtmaktadır” dedi.

3’ÜNCÜ ÜLKEYE YERLEŞME ORANI BİNDE 5

Amerika, Kanada ve Avrupa ülkelerinin kontenjanlarının çok az tutmaları hasebiyle, yeniden yerleştirmelerin çok küçük bir oranda gerçekleştiğini belirten Demirceylan, “2017 yılı içinde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yeniden yerleştirme prosedürleri uygulanarak, 3’üncü ülkeye yerleştirilen mülteci sayısı 15 bin 849 kişi olmuştur. Bu yıl içinde hedeflenen rakam ise 17 bin kişinin 3’üncü bir ülkeye yerleştirilmesidir. Yıl bitene kadar bu rakamın 17 binlere ulaşacağını ümit ediyoruz. Bunda tabi Amerika, Kanada ve Avrupa ülkelerinin kontenjanlarının çok düşük tutmasını sebep olarak gösterebiliriz. Yoksa tabi ki her mülteci yeniden yerleştirmeyi talep etmektedir. Fakat açılan kontenjanların düşüklüğü hepsinin yerleşmesine imkân vermemektedir. Bunun oranına baktığımız zaman nerdeyse Binde 5 gibi çok küçük bir orana tekabül etmektedir” diye konuştu.

YENİDEN YERLEŞTİRME MÜLAKATLARI ARTIK ERZURUM’DA DA YAPILIYOR

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği yeniden yerleştirme mülakatlarını artık Erzurum’da da yaptıklarını ifade eden Demirceylan, “Yaklaşık olarak 2 senden fazla bir süredir Erzurum’da faaliyet göstermekteyiz. Ofis fiziksel koşullarımızı da uygun hale getirdikten sonra, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, yeniden yerleştirme mülakatlarını da burada yapacağız.  Şöyle ki, daha önceden Erzurum ve civar illerde ki tüm mülteciler bu prosesin işleyebilmesi için Ankara’ya çağırılıyorlarken, şuan ofisimizde kendilerine ayrılan bir odada mülakatlarını yapabilmekte ve sunumlarını Ankara ve diğer BM bürolarına sunabilmektedirler” şeklinde konuştu.

 
Her misafire 1 kitap
 
Gençlik Merkezinden her gün bir etkinlik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otizmli çocukların neşesini paylaştılar
Palandöken Otizm Derneği’nce düzenlenen konser etkinliğinde otizmli çocuklar ...
“Dikkat Bacanız Ölüm Tütmesin”
İl Sağlık Müdürlüğü billboardlarında “Dikkat Bacanız Ölüm Tütmesin” sloganıyla ...
Erzurum’da Aralık’ta bahar havası
Son yılların en sıcak kış ayının yaşandığı Erzurum'da, takvim yaprakların ...
 
Şehit Gülek son yolculuğuna uğurlandı
Ağrı M Tipi Cezaevi bahçesinde kapatılan su kuyusundan sızan gazdan zehirlenerek ...
Hava kirliliğinde pozitif süreç
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, yaklaşık 3 haftadır Erzurum’un ...
En düşük oranlı il Erzurum oldu
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından en çok elektronik ...
 
Hadis Âlimi Mustafa el-A’zami Hakk’ın rahmetine kavuştu
Dünyada önemli Müslüman araştırmacıları arasında yer alan büyük hadis ...
Korkut, Bahri'yi hayaline kavuşturdu
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Recep Birsin ...
İşler dualarla uğurlandı
Trafik kazasında hayatını kaybeden Narman Halk Eğitim Müdürü Nevzat İşler ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva