Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
25 Kasım 2014 Salı - 16:41

Yavilioğlu yönetti, Yazarlar anlattı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Erzurum Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi ile düzenlenen 'Muallim Nurettin Topçu ve Maarif Davamız' konulu panel büyük bir katılımla gerçekleşti.

Yavilioğlu yönetti, Yazarlar anlattı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Erzurum Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi ile düzenlenen 'Muallim Nurettin Topçu ve Maarif Davamız' konulu panel büyük bir katılımla gerçekleşti.
 Erzurum AVM Kültür Merkezinde düzenlenen programa Prof. Dr. Zeki İşcan, AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengi Yavilioğlu, Dr. Mehmet Doğan katıldı. Son anda geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Mehmet Sılay, kayıt yaptığı bir dinleti bilgisayar ortamında konuklara aktarıldı. Program öncesinde kısa bir konuşma yapan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Başkanı Hanifi İspirli, böyle bir programı düzenlemekten duyduğu memnuniyeti anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı konuşmada, öğretmenlerin çok kutsal bir görev yaptığını ifade ederek, 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı. Katılımcıları kapıdan karşılayan ve program boyunca büyük emek sarf eden Erzurum Öğretmenevi Müdürü Abdullah Nehir, panele sponsor olarak destek veren Halk Bankası Şube Müdürü Hanifi Özünal’a teşekkür etti.
 TOPÇUZADELER OLARAK TANINIYOR
 AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu’nun yönettiği panelin ilk konuğu Mehmet Sılay oldu. Muallim Nurettin Topçu’nun hayatından bilgisayar ortamında söz eden Sılay, “Nurettin Topçu, 1909 yılında İstanbul’da doğdu. Asıl adı Osman Nuri Topçu’dur. Nurettin Topçu’nun babası Topçuzâde Ahmet Efendi Erzurumlu, annesi Fatma hanım ise Eğinli (Erzincan’ın Kemaliye ilçesinin eski adı)’dır. Topçu ailesi Topçuzâdeler diye tanınmaktadır. Dedesi Osman Efendi, Erzurum’un Ruslar tarafından işgali sırasında Türk ordusunda topçuluk yapmıştır, bu lâkap da oradan gelmektedir” dedi.
“İlmin öneminden bahsederdi”
İŞCAN’IN SUNUMU
Daha sonra söz alan Prof Dr. Zeki İşcan, Muallim Nurettin Topçu’nun eğitim sistemi hakkında önemli bilgiler verdi. Topçu’nun eğitim yanında medrese eğitimi de aldığına dikkat çeken Prof. Dr. İşcan, “Hoca her seferinde ilimin öneminden bahsederdi. Makineni ruhu insanları makineleştiriyordu. İnsanlar gözlerini aya dikmişken biz içimize dönelim diyecek kadar samimiydi. Maarif davasına bu şekilde yaklaşıyordu. İnsanları kurtaracak kuvvet ruhi değerler dünyasında aramak lazım. Genç nesilleri bilim sanatta yükseğe taşımak, milli eğitimin yegane gayesi olmalıdır. Mektep bizi ilimden felsefeye ve ahlaka sonrasında dine yöneltmelidir. Maarif bir milletin düşünme ve yaratıcılık konusunda seferber etmiştir. İlim zekayı sonsuzluğa götürür. Bilmek evrendeki varlıkların üzerindeki hareketidir. Felsefe ise insanı kainata götüren kollarımızdır” dedi.
 HOCASINI ANLATTI
 Dr. Mehmet Doğan, Muallim Nurettin Topçu hocanın yaşamından kesitler vererek, eğitim hayatından söz etti. Dr. Doğan, Nurettin Topçu hocanın günümüze yansıyan hayat felsefesini anlattı.
Dr. Mehmet Doğan, öğrencilik yıllarında Nurettin Topçu Hocasının sohbetlerinden söz ederek şöyle konuştu: “Nurettin bey bizlere günlük tutma alışkanlığı kazandırmıştır. Fikir dünyamızın yıldızlarındandır. Onun sohbetlerinde bir huzur bir tevazu vardı. Hoca karşılaştığı tüm zorluklara rağmen yine de bildiğinden vazgeçmezdi. Hoca her zaman bu kapıdan giren herkesin bir çalışma yapması lazım. Onunla yorulun senelerinizi verin bir fikir üretin ve bu memleketin bir derdine çare olun. Yıllar sonra Yunusemre ve Selahaddin Eyyubi’yi yazdı. Hoca bizlere hep yazın derdi. Deneme bir şeyler yazıldığı zaman bizleri taktir ederdi. O engin insan için hep ‘Anadolu bir çadır hoca bu çadırın orta direğidir’ derlerdi. Hoca hep yazarak düşünür, hatta bazen tarihte yaşayan kahramanların günlük tutup yazmasını çok isterdim derdi. Okumadan yazarsan geçici olur. On okuyup, bir yaz, on oku bir kitaba dök der okumanın önemine dikkat çekerdi. Yarınki Türkiye’nin kurucuları yaşama aşkına önem veren ruh madeninin işçileri olmalıdır. Bizim Nurettin Popçu gibi hocalarımıza ihtiyacımız vardır. Bir toplumda öğretmenler horlanmışsa vereceği bir şey yoktur”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Ervak Başkanı Erdal Güzel, daire başkanları, kamu kurum kuruluş yetkililerinin katıldığı tören sonrasında panelistlere plaket takdim edildi.
 

 
Erzurumlu Kadınlar’dan şiddete tepki yürüyüşü
 
Konaklı’ya yeşil kuşak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’de beyin fırtınası
ETÜ’de “Beyin Fırtınası Takımları ile İnovasyon” konulu bir etkinlik gerçekleştirildi.
Polis şüpheli ölümü araştırıyor
Erzurum’da yol yapım şantiyesinde bekçi olarak çalışan bir kişi ölü bulundu.
Öğretmenler için yarıştılar
24 Kasım Öğretmenler Günü Münasebetiyle Erzurum’da öğretmenler günü Eskrim Müsabakaları düzenlendi.
 
Genç öğretmenler yemin etti
Stajyerliği sona eren öğretmenler yemin etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...
KKEF’te görkemli kutlama
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ve Erzurum İl Milli ...
Ada’ya eğitime destek teşekkürü
Pasinler İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı ve beraberindeki öğretmen ...
 
Kotanlı’dan yurt sitemi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Kotanlı, ...
Öğretmenlere kadro müjdesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ocak ayında 15 bin öğretmen ataması yapılacağını ...
'Öğretmenlerimize minnettarız'
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, öğretmenlik mesleğinin insan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva