Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
23 Ocak 2020 Perşembe - 10:59

Yapay mesane ile kanserden kurtuldular

Erzurum merkezde yaşayan 70 yaşındaki Talet Gülen ile Tortum ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Nevzat Uğurlu isimli iki mesane kanserli hasta, Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca tarafından kendi bağırsaklarından yapılan mesaneyle sağlıklarına kavuştu.

Yapay mesane ile kanserden kurtuldular

Erzurum merkezde yaşayan 70 yaşındaki Talet Gülen ile Tortum ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Nevzat Uğurlu isimli iki mesane kanserli hasta, Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca tarafından kendi bağırsaklarından yapılan mesaneyle sağlıklarına kavuştu.

Her iki hasta için de operasyonu robotik cerrahi sistemiyle gerçekleştiren Ürolog Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca, mesane kanseri olan 70 yaşındaki Talet Gülen ile 54 yaşındaki Nevzat Uğurlu’ya kendi bağırsağından yeni bir mesane yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Atmaca, hastaların yapılan muayene ve tetkiklerinin ardından gerçekleştirilen operasyonla sağlıklarına kavuştuklarını belirtti.

YAPAY MESANE İLE KANSERDEN KURTULDULAR

Her iki hastada da mesanenin çıkartılarak yerine bağırsaktan mesane yapılması operasyonunun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini anlatan Prof. Dr. Atmaca, mesane kanserinin genellikle ileri yaşlarda görüldüğüne dikkat çekerek şunları söyledi: “Mesane kanserli hastaların birçoğunda mesaneyi almak gerekmiyor. Mesanenin kasını ya da daha derin tabakaları tutup mesane dışına çıkan tümörler eğer vücutta başka bir yere yayılmamışsa, bu hastalarda da mesaneyi almak gerekiyor.”

BAĞIRSAKTAN YAPAY MESANE YAPILIYOR

Mesanesi alınan hastaya kendi bağırsağından alınan parça ile bir idrar kesesi yapılıyor. Bu ameliyatta böbreklerden çıkan idrar kanallarının uçları bağırsaktan yapılan yeni mesaneye ve bağırsak mesanenin bir ucu da dış idrar kanalına bağlanıyor. Böylece idrar bağırsak mesanede birikiyor ve dış idrar kanalı ile dışarı atılıyor.

Bu ameliyat bu konuda deneyimli uzmanlar tarafından sayılı merkezlerde yapılabiliyor. Mesanenin alınması ve bağırsaklardan yeni bir mesanenin oluşturulması, robotik cerrahi ile tamamen el değmeden ve hastanın karnı açılmadan mümkün olabiliyor.”

MADDİ ANLAMDA BİR BEKLENTİSİ OLMADI

Talet Gülen mesane kanseri teşhisinin Erzurum’da konulduğunu ve yeni mesane yapılması için Ankara’ya gönderildiğini söyledi.

Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca’nın yaptığı tetkiklerden sonra kendisini ameliyata aldığını ve ameliyatla bağırsağından yapay mesane oluşturduğunu anlatan Gülen, şöyle dedi:

“Hocadan Allah razı olsun. Çok değerli bir hekim. Kanser olan mesanemi olduğu gibi aldı ve bağırsağımdan bana mesane yaptı. Ameliyat sonrası çok şükür sağlığıma kavuştum. Ameliyatımı robotik cerrahi sistemiyle yaptı. Ankara’da hocamın benden başka Artvin, Çorum, Tokat, Erzurum ve başka birçok ilden gelen çok sayıda hastası vardı. Onlar da ameliyat oldu. Hepimiz yapay mesane ile kanserden kurtulduk. Hocanın hastalarından asla maddi bir beklentisi olmadı. Güler yüzlü, ilgili, bilgili bir hekim.”

İŞİNİN EHLİ, GÜLER YÜZLÜ DOKTOR

Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca tarafından mesane ameliyatı yapılan ve sağlığına kavuşan Nevzat Uğurlu, ameliyatın robotik cerrahi sistemiyle gerçekleştirildiğini, mesanenin tamamen alınarak bağırsağından yeni bir mesane yapıldığını söyledi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca’nın işinin ehli ve güler yüzlü bir hekim olduğunu belirten Nevzat Uğurlu, şöyle devam etti:

“Allah’ın izni ile hocanın ellerinden şifa buldum. Ameliyat sonrası herhangi bir sorun yaşamadım. Elbette ameliyatın başarılı olması için alanında başarılı bir hekim çok önemli. Ben de ameliyat olmadan önce bir araştırma yaptırdım. Karşıma isim olarak Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca çıktı. Randevumuzu alıp gittik. Hoca bizi güler yüzle karşıladı. Gereken ilgiyi gösterdi. Konusunda deneyimli bir cerrah. Ameliyat sonrası şifa bulan yüzlerce hastası var. Çok şükür bende şifa bulan hastalarından biriyim.”

 
Coşkun, “Hainliğe karşı bir duruş gösteriyoruz”
 
Erzurum DAKAP20’ye hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kacıroğlu, Bakanlık Daire Başkanlığına atandı
Erzurum Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak görev ...
Obeziteyle mücadelede iş birliği protokolü
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ...
Erzurum kara hasret
Türkiye'nin en fazla kar yağışı alan illerinden birisi olan Erzurum bu ...
 
ESKİ uyardı
Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel ...
Palandöken’de sömestr yoğunluğu
2019-2020 eğitim öğretim yılı sömestr tatilinin başlamasıyla birlikte ...
AGZ Eğitim Platformu’ndan İHA’ya ziyaret
Anadolu Gençlik Zirvesi Eğitim Platformu yönetimi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
 
Horasan’da soba zehirlemesi
Horasan’da 4 kişilik aile sobadan sızan gazdan zehirlendi.
Erzurum’da kar yok, soğuk var
Sibirya soğuklarının etkili olduğu Erzurum’da hava sıcaklığı sıfırın altında ...
Erzurum 2020 Sağlık vizyonu için istişare
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva