Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
14 Şubat 2019 Perşembe - 15:13

Yakutiye GM’den yaban hayatına destek

Yakutiye Gençlik Merkezi’nin Gençlik ve Spor Akademisi Projesine katılan minik futbolcular, büyük yürekleri ile alkış aldı.

Yakutiye GM’den yaban hayatına destek

Yakutiye Gençlik Merkezi’nin Gençlik ve Spor Akademisi Projesine katılan minik futbolcular, büyük yürekleri ile alkış aldı. Gençlik Liderleri M. Yaser Taşkesenlioğlu ve Ahmet Efe nezaretinde, pet şişelerden özel hazırladıkları yemlikleri, futbol sahasının tel örgülerine asarak, doğadaki kuşların ve diğer kanatlıların yemlenmesini sağlıyorlar.

Erzurum’da ağır kış mevsiminin hüküm sürdüğü bu günlerde minik yürekler yaban hayatı ve doğadaki uçan kanatlıları unutmadı.

Minik futbolcular, futbolun sadece futbol olmadığını bir kez daha kanıtladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri Muhammed Yaser Taşkesenlioğlu ve Ahmet Efe, Gençlik ve Spor Akademisi Projesine katılan minik öğrencilerle birlikte pet şişelerden hazırladıkları özel yemlikleri futbol sahasının tel örgülerine asarak, kuşların ağır kış şartlarında yemlenmesini sağlıyorlar.

M. Yaser Taşkesenlioğlu, her antrenman öncesinde, yanında getirdiği yemleri, minik futbolcularla birlikte pet şişelere yerleştirerek, kuşların yemlenmesini sağlıyor. Taşkesenlioğlu, “Erzurum ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü bir şehir. Burada yaban hayatı ve doğadaki kanatlı hayvanları da düşünmemiz gerekir. Bizde Gençlik ve Spor Akademisi Projesine katılan öğrencilerle birlikte, su içtiğimiz pet şişeleri çöpe atmıyoruz. Onları özel olarak yem kabı yapıyoruz ve futbol sahasının tel örgülerine asarak, kuşların yemlenmesini sağlıyoruz. Bir ayı aşkın süredir, bu yemleme işini sürekli yapıyoruz. Futbolun ya da sporun sadece futbol ya da spor olmadığını herkese göstermeye çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Akademisine gelen dar gelirli çocuklara ve Afganlı gençlere hem değerler eğitimi vermenin yanı sıra bu tür sosyal sorumluluk konusunda da kendilerine sorumluluklar yüklüyoruz. Onlarda bu sorumluluğu severek yerine getiriyorlar. Kuşlar için yem bıraktıktan sonra antrenman yapıyoruz” dedi.

Kazım Karabekir Stadyumu’nda uygulanmakta olan projede içlerinde Afganlı öğrencilerin de olduğu futbolcu grubuyla bu defa Kuş yemlikleri yapılarak çok güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza atmanın gururu yaşanıyor. Yapmış oldukları faaliyet ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Yaser Taşkesenlioğlu soğuk kış günlerinde sadece dağda ve şehir dışında kuşların ihtiyacının olmadığını , yaşam alanlarında ve şehir merkezinde de onlara yiyecek bırakmaları gerektiğini ifade ederek sporcu guruplarıyla yaşamış oldukları alanı güzelleştirmeye devam edeceklerini belirtti. Proje Yürütücülerinden Ahmet Efe ise; basında ve sosyal medyada çıkan hayvana şiddet içerikli görüntülerin aksine çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak adına bu tür sosyal sorumluluk projelerinin artması gerektiğini belirtti.

Gençlik ve Spor Akademisi Projesi Kapsamında, Gençlik Liderleri Yaser Taşkesenlioğlu ve Ahmet Efe’nin çok önemli ve anlamlı bir sosyal sorumluluğa imza atarak, öğrencilerle birlikte doğadaki uçan kanatlılar için özel ve anlamlı bir hizmet verdiklerinin altını çizerek, “Gençlik liderlerimizi ve kuşlar için yem bırakma konusunda seferber olan Türk ve Afganlı çocukları tebrik ediyorum. Bu güzel etkinliklerden ötürü kendilerini kutluyorum” dedi.

 
Açılışı Erzurum Buz Hokeyi takımı yaptı
 
Hainler, gençleri zehirleyecekti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BEAH Onkoloji Ünitesinde hastalara moral etkinliği 
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Aşık Rahim Sağlam ve İhsan ...
Dünya Epilepsi Günü kutlandı 
11 Şubat Dünya Epilepsi Günü Erzurum’da Sakatlar Derneği İl Şubesi tarafından ...
Sigarayı bırakma gününde farkındalık oluşturdular 
SİGARA BAĞIMLILIĞI TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIKTIR 
 
Allah şifalarını versin
Erzurum’da yaşayan üçüz kardeşler Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ...
Alyanak son yolculuğuna uğurlandı
Doğu TV’nin kurucusu gazeteci M. İrfan Alyanak son yolculuğuna uğurlandı.
Barlak ailesi yasta
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Milletin Sesi Gazetesi imtiyaz ...
 
Palandöken’de kar 1.5 metre eşiğinde
Önceki gün gerçekleşen kar yağışıyla birlikte Erzurum Palandöken’de kar ...
Göç edemeyen leylekler Erzurum’da kaldı
Sibirya soğuklarının etkili olduğu ve hava sıcaklığının geceleri eksi ...
Organları 4 kişiye umut oldu
Erzincan’da beyin kanaması geçiren ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva