Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
YSK itirazları karara bağladı
YSK itirazları karara bağladı
TBMM'de yoğun gündem
TBMM'de yoğun gündem
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
HABERLER>GUNDEM
5 Nisan 2018 Perşembe - 15:17

Vatandaş "Açık Kapı Projesi" ile devlete ulaşıyor

Aralarında Erzurum'un da bulunduğu 52 il valiliğinde açık kapı büroları faaliyetine başladı

Vatandaş  Açık Kapı Projesi  ile devlete ulaşıyor

İçişleri Bakanlığınca geçen yıl valiliklerde hizmete başlatılan açık kapı bürolarına ilgi her geçen gün artıyor. Bugüne kadar 11 bin 569 başvuru yapılırken, başvuruların 8 bin 300’üne olumlu cevap verildi. 15 ilde yapılan ankete göre vatandaşların yüzde 90’ından fazlası projeden memnun kaldı.

İçişleri Bakanlığı, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, vatandaşların başvurularını sonuçlandırma sürelerini kısaltmak, vatandaş memnuniyetini arttırmak amacıyla geçen yıl "Milletin Kapısı” sloganıyla Açık Kapı Projesi'ni valiliklerde başlatmıştı. Proje kapsamında valiliklerde kurulan açık kapı birimlerinde vatandaş, özel eğitim almış çalışanlarca karşılanıyor, her konudaki talep, şikayet ve önerilerini valiliklere iletebiliyor. Batman, Şanlıurfa, Erzincan, Sivas, Aksaray, Konya, Eskişehir, Balıkesir, Antalya, İzmir, Kocaeli, Trabzon, Ordu, Çanakkale, Adana, Aydın, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Mersin, Kayseri, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Rize, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tunceli gibi illerin aralarında bulunduğu 52 il valiliğinde açık kapı büroları faaliyetine başladı. Bu yılın Haziran ayı sonunda kadar 81 ilin tamamında daha sonra da nüfus yoğunluğuna göre ilçe kaymakamlıklarında da açık kapı büroları hizmete geçecek.

Açık kapı bürolarına vatandaş, 17 konu başlığında 322 başvuru türünde müracaatta bulunabiliyor. Başvurular, yüz yüze, www.acikkapi.gov.tr adresinden ya da mobil uygulama üzerinden yapılabiliyor. İlerleyen dönemde ise KİOSKLAR ve Çağrı Merkezi üzerinden de müracaatlar alınabilecek. Başvuru yapan vatandaşların müracaatları elektronik sisteme kaydedildikten sonra ilgili birimlere yönlendiriliyor. Ayrıca açık kapı personelince valiliklere başvuruda bulunan şehit yakını, gazi, engelli, yaşlı, hasta vatandaşlara mihmandarlık hizmeti de veriliyor.

BAŞVURULAR 7 GÜN İÇİNDE SONUÇLANDIRILIYOR

Proje kapsamında başvuru yapanların talepleri 7 gün içerisinde sonuçlandırılıyor. Olumlu ya da olumsuz 7 günlük cevaplanma süresini geçen başvurular konularına, birimlerine, sorun alanlarına göre valilere veya İçişleri Bakanlığına gönderiliyor. Müracaat sahipleri sürecin her aşamasını kendilerine verilen başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonlarından takip edebiliyor. Proje kapsamında 15 Kasım 2017 tarihinden bugüne kadar 11 bin 569 başvuru alındı. Söz konusu başvurulardan 8 bini 300 olumlu şekilde sonuçlandırıldı. Yapılan başvuruların yüzde 72'si olumlu olarak çözümlendi. Hukuki veya fiili imkansızlıklardan dolayı olumlu ya da olumsuz cevap verilemeyen bazı başvuru sahipleri ise yönlendirilerek farklı çözüm alternatifleri sunuldu.

İçişleri Bakanlığı ayrıca 15 ilde başvuru yapan 256 vatandaşa telefon yoluyla memnuniyet anketi de yaptı. Ankette vatandaşların yüzde 90'ından fazlası hizmetten memnun olduklarını belirtti.

Açık kapı veri tabanında biriken başvurular iş zekası uygulamalarıyla analiz edilerek, ilin yoğunluklu başvuru türleri, sorun alanları, aksayan yönler, iyi uygulamalar, coğrafi, demografik ve sosyo-ekonomik açılardan tespit edilecek. Bu analizlerle yerel ve merkezi düzeyde yönetim politikaları ve yeni hizmet sunum teknikleri geliştirilecek. Açık kapılarda görev alan personelin kıyafet standartları İçişleri Bakanlığınca belirlenmiş olup, görev alacak personele kurumsal iletişim, halkla ilişkiler, kriz iletişimi, sözsüz iletişim, beden dili, imaj ve itibar yönetimi, diksiyon ve güzel konuşma, stres yönetimi gibi konularda eğitim veriliyor.

 
Boksta Erzurum GSK farkı
 
3 ayda 17 bin kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Bakan Demircan’ı ağırladı
Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Şehit Tatar’ı dualarla andılar
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner şehit Tatar'ı rahmet ...
UMKE Şehit Tatar’ı uğurladı
Afrin’de şehit olan UMKE personeli Burak Tatar için Erzurum 112 Acil Komuta ...
 
Şehit Tatar bugün uğurlanacak
Erzurumlu UMKE görevlisi Burak Tatar Afrin'de şehit oldu
Atama kararları Resmi Gazete’de
Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda Tarım ve Hayvancılık, ...
Elvan: ‘Erzurum’un büyük önemi var’
On Birinci Kalkınma Planı hazırlık çalışmaları bünyesinde yedi coğrafi ...
 
TBMM’de kabul edilen Torba Yasa'nın getirdikleri
Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik ...
Sekmen: ‘Üç aylar Rahmet mevsimidir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Aydemir: ‘Kardeşliğimiz, temel değerimizdir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Kandiller yüce Rabbimizin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva