Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
HABERLER>SÄ°YASET
21 Temmuz 2015 Salı - 10:03

Uçum siyasi gündemi değerlendirdi

AK Parti Kars Milletvekili Av. Mehmet Uçum, hükümet kurulmadığı takdirde Kasım ayında muhtemel bir seçim ile karşı karşıya kalınacağını belirtti.

Uçum siyasi gündemi değerlendirdi

Partililere hazırlık içerisinde olmalarını söyleyen Mehmet Uçum, hükümet kurmak için ellerinden geleni yapacaklarını, ancak hükümet kurulmadığı takdirde asıl irade ‘millettir’ deyip tekrar millete gidileceğini ifade etti.

AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Milletvekili Av. Mehmet Uçum, başta çözüm süreci olmak üzere çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti Milletvekili Av. Mehmet Uçum, “AK Parti çözüm süreci konusunda kararlılığını ortaya koymuştur. Biliyorsunuz çözüm sürecine ilişkin AK Parti içinde yeni bir kurul oluşmuştur. Bu kurul 11 üyeden oluşmaktadır. Beni de bu kurula üye olarak layık gördüler. Ve bizde çalışmaya başladık. Bu kurlun içinde 4 bakan, 7 milletvekili vardır. Ve bu kurul sadece HDP bakımından değil, sadece bölge bakımından değil, sadece kültür taşlarımız bakımından değil, Türkiye’nin tamamı bakımından çözüm sürecinin yeni içeriğini yaklaşımları, hedefleri konusunda çalışacaktır. Ve buna ilişkin siyasal stratejinin taslaklarını, önerilerini üretecektir. Daha sona bu kurulun ürettiği görüşler çerçevesinde yetkili kurumlar bu yaklaşımları politikalara dönüştürecektir. Bu sürekliliği olan bir kuruldur. Ve bu kurul çalışmaya devam edecektir” dedi.

“BİN YIL ÖNCE KURULMUŞ, TÜRKİYE HALKLARININ İTTİFAKLARINA ÇOMAK SOKMAYA ÇALIŞAN ULUSLAR ARASI GÜÇLER VE ULUSLAR ARASI OPERASYONLAR DEVREYE GİRMİŞTİR”

Bin yıl önce kurulmuş, Türkiye halklarının ittifaklarına çomak sokmaya çalışan uluslar arası güçler ve uluslar arası operasyonların devreye girdiğine dikkat çeken Uçum, “Ancak altını çizerek söylemek gerektiğini düşündüğüm ikinci bir noktada şudur. Türkiye’de bin yıl sonra Kürt-Türk ittifakını bozmaya çalışan operasyonlar devreye sokulmuştur. Bin yıl önce kurulmuş, Türkiye halklarının ittifaklarına çomak sokmaya çalışan uluslar arası güçler ve uluslar arası operasyonlar devreye girmiştir. Bu mesele 7 Haziran meselesi basit bir biçimde standart bir seçim meselesi değildir. Seçimden önce bunu defalarca konuştuk. Bunu dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık. Bu mesele sadece rutin bir siyasal sistem içinde bir demokrasi yarışması değildir. Tam tersine bir egemenlik savaşıydı. Neydi o egemenlik savaşı biliyor musunuz? Biz demokratik siyasete sahip çıkarken, biz milli irade esaslı toplumsal egemenliğe sahip çıkarken, başkaları uluslar arası güçlerin desteğiyle, silahın desteğiyle, baskının desteğiyle, bu baskının içinde sosyal baskıda vardı, illegal örgüt baskısı da vardı, silah baskısı da vardı, korkutma yöntemine dayalı sosyal-psikolojik baskılarda vardı, bu baskılar üzerinden oy devşirmeye gittiler. Ve devşirilen oyların da bir kısmının bunlar olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN ESAS OLAN TÜRKİYE TOPLUMUNU BÜTÜN KİMLİKLERİYLE TÜRKİYE MİLLETİNE DÖNÜŞTÜRMEKTİR.BİZ İŞTE BÖYLE BİR TARİHİ SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Türkiye milleti oluşuyor. 13 yıldır bunun hazırlıkları yapılıyordu diyen AK Parti Kars Milletvekili Av. Mehmet Uçum, “Ama bir başka boyutu daha var. Kürt yurttaşlarımız kendilerini parti olarak ifade etmek istediler. Bunu da anlayışla karşılıyoruz. Ve doğru karşılıyoruz. Ancak kendilerini parti olarak ifade etmenin tek seçeneğinin o parti de olduğunu düşünmek ayrı bir tartışma konusudur. AK Parti bu şu iddiadadır. AK Parti Doğu ve Güneydoğu’da Türkiye’nin her yerinde Türklerin olduğu kadar Kürtlerinde partisidir. Terekemelerin, yerlilerin, Azerilerin, Malakanların, Lazların, Gürcülerin, Müslümanların Gayrimüslimlerin, Alevilerin, Sünnilerin tamamının partisidir. AK parti bütün kimlikleri, dilden kaynaklı kimlikleri, dinden kaynaklı kimlikleri, her türlü inançtan kaynaklı kimlikleri, etnik kimlikleri hepsini kapsayan bir partidir ve bundan sonra bu kapsayıcılık özelliğini yeni politikalarla pekiştirecektir ve geliştirecektir. Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın. Aksi takdirde Türkiye’nin bütünlüğü üzerinde oynanan oyun bakımından eğer AK Parti bir güvence olarak sağlam durmazsa, AK Parti’ye Türkiye toplumu, bütün kimlikleriyle sahip çıkmazsa bu oyunlar bakımından yeterli güvencemiz kalmaz. Bizim için esas olan Türkiye bütünlüğünü korumaktır. Bizim için esas olan Türkiye’nin demokratik bütünlüğünü korumaktır. Bizim için esas olan bu bütünlük içerisinde bütün kimliklerin kendini eşit gördüğü, kendini Türkiye’nin temel unsuru olarak gördüğü bir bütünlüğü oluşturmaktır. Bizim için esas olan Türkiye toplumunu bütün kimlikleriyle Türkiye milletine dönüştürmektir. Biz işte böyle bir tarihi süreçten geçiyoruz. Türkiye milleti oluşuyor. 13 yıldır bunun hazırlıkları yapılıyordu. Geçmişte Türkiye milleti denilirken, sadece ve sadece bir unsura referans yapılırken, bugün Türkiye milleti Anadolu’da yaşayan bütün kimliklerin, bütün grupların içinde yer aldığı, asli unsur olduğu bir millet oluşumudur. İşte bu güçlü milet oluşumunu engellemeye çalışanlara karşı Türkiye toplumunun tamamının birlikte hareketi, ortak iradesi, son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMET KURAMAZSAK KASIM AYINDA MUHTEMEL BİR SEÇİM İLE KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ”

Partililere her şeye hazırlıklı olmaları gerektiği yönünde uyarılarda bulunan Mehmet Uçum, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Türkiye’de etnik kimlikler et ile kemik gibi iç içe geçmiştir. Türkiye’nin bu sosyal dokusuyla oynayanlar çok büyük bir tehlikeyle uğraştıklarının farkında değiller. Eğer siz bu sosyal dokuyu bozmaya çalışırsanız şimdiye kadar olandan farklı bir tehlike ortaya çıkar. Ve ben inanıyorum ki biz geleneklerimizle, değerlerimizle, bakış açımızla, bu kültürümüzle, bu sosyal zenginliğimizle buna izin vermeyeceğiz. Ve hep birlikte oynanan bu oyunu bozacağız. Eğer hükümet kuramazsak Kasım ayında muhtemel bir seçim ile karşı karşıya kalacağız. Hükümet kurmak için elimizden geleni yapacağız, ama hükümet kurulmazsa asıl irade millettir deyip tekrar millete gidilecektir. Öncelikle hükümet kurma umudunuzu sonuna kadar taşımanızı öneriyorum. Ama ikinci olaraktan olası bir seçim hususunda bir yaklaşım içinde olmanızı, bir hazırlık içinde olmanızı öneriyorum.”

 
‘Bu Vahşeti işleyenleri, lanetliyorum’
 
Erzurum’da yüzde yüzlük artış..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ala, çocukların bayram coşkusunu paylaştı
Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, AK Parti ...
Ak Gençler'den Ulvi Davranış
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Başkanlığı üyeleri, kentte ulvi bir dayanışmaya imza attı.
AK Partililer Çeçenistan'da Bayramlaştı
AK Parti İl Başkanlığınca bayramlaşma programı düzenlendi.
 
Aydemir: ‘Adresimiz dadaşlık ve gardaşlıktır’
Aydemir, ‘‘Ramazan Şehri, Oruç Şehri Erzurum’un manevi atmosferi içinde ...
‘Teröre, şiddete artık yer yok’
Başbakan Davutoğlu, "Bu silahsızlanma Türkiye'de gerçekleşecek, öyle veya ...
Çalık: ‘Birlik ve beraberliğimiz Bayram etsin’
Saadet Partisi il Başkanı ve GİK Üyesi Faik Çalık, ‘ Başı rahmet, ortası ...
 
'Bayram birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür'
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt Ramazan bayramı dolayısıyla ...
Davutoğlu’ndan koalisyon değerlendirmesi
Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, hükümet ortaklığında ...
AK Gençlerden Birlik ve Beraberlik iftarı
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi kampüsünde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva