Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
20 Aralık 2019 Cuma - 04:45

Uluslararası Kış Turizmi Kongresi başladı

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğini ve yürütücülüğünü yaptığı, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Turizm Akademisyenler Derneğinin (TUADER) iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Kış Turizmi Kongresinin açılışı Nenehatun Kültür Merkezinde başladı.

Uluslararası Kış Turizmi Kongresi başladı

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğini ve yürütücülüğünü yaptığı, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Turizm Akademisyenler Derneğinin (TUADER) iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Kış Turizmi Kongresinin açılışı Nenehatun Kültür Merkezinde başladı.

Açılışa, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra; Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz ile Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gürbüz, ulusal ve uluslararası akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

GÜRBÜZ’ÜN SUNUMU

Kongrenin açılışını yapmak üzere kürsüye çıkan ile Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gürbüz, 1993 yılında kış turizmi merkezi olarak ilan edilen ve kış turizmi koridoru üzerinde yer alan Erzurum’un, kış turizmi ve kış sporları açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. 1.Uluslararası Kış Turizmi Kongresinin amacının, "Turizm" alanında farklı disiplinlerden oluşan ulusal ve uluslararası araştırmacıları, sektör temsilcilerini, kamu kurumlarım bir araya getirerek kış turizminin çeşitli yönleriyle ele alınmasını sağlamak, bilgi ve deneyimleri paylaşmak olduğunu ifade eden Dekan Gürbüz, böylelikle kış turizmine ulusal ve bölgesel anlamda katkı sağlaması hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Gürbüz sözlerine şu şekilde devam etti: “Kongremize yedi farklı ülkeden toplam 250 katılımcı 152 bildiriyle katıldı. Kongremiz, sektörle öğrenciyi buluşturmak, öğrencilerimize staj imkânları, kariyer ve iş planlaması yapmak üzere önemli bir konumda bulunuyor. Bu vesileyle, kongremize desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere, yurt içi ve yurt dışından katılan saygıdeğer katılımcılara, kongrenin düzenlenmesine katkıda bulunan, düzenleme ve bilim kurulu üyelerine, hazırlık aşamasından gerçekleştirme sürecine kadar her aşamada emeği geçenlere teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.”

SEKTÖR TALEPLERİ

Palandöken Dağının, farklı zorluk derecelerine sahip pistleri, kar kalitesi, karın yerde kalma süresi, ülkemizin toplamda en uzun telesiyej hattına sahip olması ile öne çıkan bir kış turizm merkezi olduğuna değinerek konuşmasına başlayan Rektör Çomaklı, mevcut bu değerlerin yanı sıra Palandöken sıradağlarının kayak yapabilme açısından çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Bu potansiyelin değerlendirilmesi noktasında Atatürk Üniversitesi olarak önemli bir görev üstlendiklerini dile getiren Rektör Çomaklı: “Turizm sektörünün geliştirilmesi ve ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü sağlama konusundaki katkılarımızın yanı sıra, yürütmekte olduğumuz Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, üniversitemizde eğitim gören her öğrencimizin kış sporlarından en az birini iyi derecede yapabilecek seviyede mezun olmasını arzu ediyoruz. Ayrıca, sektör taleplerini de dikkate alarak, Turizm fakültemizin faal iki bölümüne ilaveten bölgemizin ilk “Turist Rehberliği Bölümü”nü açarak bu yıl itibariyle öğrencilerimizi aldık” şeklinde konuştu.

Ülkemizde bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı kış turizmi kongresinin gerçekleştirildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, son olarak: “Kongremize, kariyer günümüze ve panellerimize ilgi gösteren yurt içinden ve yurt dışından katılan akademisyenlere, kamu ve özel sektör temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarına, katılım konusunda gösterdikleri gayret ve hassasiyet için şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, kongrenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kongre, 19-21 Aralık tarihleri arasında Turizm Uygulama Otelinde devam edecek.

 
Erzurum ticaret sektörü istikrar ve güven sürecinde
 
Vali Memiş ve Rektör Çomaklı öğrencilerle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni kütüphanede sona doğru
Erzurum İl Halk Kütüphanesi yeni binasına taşınmak için gün sayıyor.
ETÜ sosyal etkinliklerle gündem oluşturuyor
Erzurum Teknik üniversitesi kültür ve sanat etkinlikleriyle gündem oluşturuyor. ...
Okuyucu performansıyla gururlandırdı
TV 8 ekranlarında yayınlanan O Ses Türkiye programında sergilediği performansla ...
 
Otel çalışanlarına Erzurum’da 4 mevsim iş imkanı
Yazlık bölgede istihdam bulan otel çalışanları değişim programıyla kış ...
Mümtaz Turhan’a vefa
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, Erzurum-Pasinler doğumlu fikir ...
'Reyhani Usta edebiyatımızda bir mihenk taşıdır'
Büyükşehir Belediyesi düzenlediği programla Âşık Yaşar Reyhani’yi vefatının ...
 
Büyükşehir’den Bansko’yla Turizm İşbirliği
Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Şehir Eşleştirme Hibe programı kapsamında, ...
Gülbey'den şok iddia
Gülbey, “Ermenistan’daki kaçak Türkler ihanet içindeler.” dedi.
Palandöken iş ve magazin dünyasını ağırladı
Türkiye’nin en gözde kış otellerinden Palandöken'deki Sway Hotels, “Yapı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva