Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>ARAŞTıRMA
15 Ocak 2018 Pazartesi - 15:20

Türkiye’nin Afrin harekâtı

Türkiye, yaşanan son gelişmelerin ardından Afrin’e harekât planını devreye koyarak sınırda ‘teyakkuz’a geçildi.

Türkiye’nin Afrin harekâtı

Türkiye, yaşanan son gelişmelerin ardından Afrin’e harekât planını devreye koyarak sınırda ‘teyakkuz’a geçildi. Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, harekatla ilgili, “Şu anda bu harekâtın karşısındaki tek güç bölgedeki terör örgütlerini ciddi anlamda destekleyen ABD’dir. Türkiye’nin Afrin harekâtına ne Rusya bir şey diyecektir ne de İran bir şey diyecektir” dedi.
Amerika Birleşik Devletleri’nin bundan birkaç hafta önce Birleşik Kuzey Suriye Federasyonu şeklinde ve buna da Afrin’i dahil edeceğini sıklıkla dile getirmeye başladığını kaydeden Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, “Çok uzun zamandan beri ABD önceliğinde koalisyon güçleri en büyük paydaşının PKK terör örgütünün Suriye kolu olan PYD’nin oluşturduğu SGD dediğimiz unsurlarla bir terör koridoru oluşturuyor. Burada dikkat çekici unsur ABD niye böyle bir şey yapıyor. Türkiye’nin çok ciddi tepkilerine rağmen ABD’nin en büyük planı burada kendi emrinde silahlı bir güç oluşturmak dünyanın en sıcak bölgesinde Orta Doğu’da kendi askerini alana sürmeden bu güçleri kullanarak burada önemli bir aktör haline gelmek. Silahlı bir gücün olduğu aktör haline gelmek. İkincisi de bu gücü kullanarak Türkiye’yi sıkıştırarak uluslararası platformda Türkiye’yi kendi yanına çekip kendi istediği noktaya getirmek için büyük çaba sarf ediyor” diye konuştu.

“ABD ateşle oynuyor”
Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, ABD’nin ateşle oynadığını ifade ederek, “Tabi aslında ateşle oynuyor bir terör örgütüne yatırım yapıyor. Türkiye PYD’nin PKK’nın bir kolu olduğunu ısrarla vurguluyor, delilleriyle ortaya koyuyor. İşin ilginç tarafı PYD’nin PKK’nın kolu olduğunu ilk kez ABD 2007 yılında açıklamıştı. Alanda ki sahada ki misyonları Washington’a devamlı burada bir PKK’nın farklı bir kolunun oluşturulduğunu isminin PYD olduğunu defalarca rapor etmişlerdir. Buna rağmen sırf kendi çıkarlarını daha etkili bir şekilde kullansın diye böyle bir güç ve sık sık da dikkat edin isim değiştiriyor. Suriye Güvenlik Güçleri, Suriye Demokratik Güçleri, Kuzey Suriye Federasyonu, Suriye Sınır Gücü gibi isimler değiştiriyor. Burada da her halde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bölgede ki diğer kukla yapılara benzeterek kandırmaya çalışacağını düşünüyor fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün unsurlarıyla bu oluşumları çok yakından takip ediyor. PYD öyle bir güç ki herkes tarafından kullanılabilecek yapıya kavuştu. İlk dönem Rusya’da PYD’ye sıcak bakıyordu ama sonradan PYD’nin ABD ile çok yakınlaşması tamamen ABD tarafından finanse edilmesi Rusya’yı da rahatsız etti” şeklinde konuştu.

“Rusya PYD’den rahatsız”
Eğilmez, şuanda Rusya’nın ciddi anlamda PYD’nin varlığından rahatsız olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Öbür tarafta İran’ın ilk dönem işine geliyordu. Türkiye’yi sıkıştırdığı için ama tamamen ABD’nin tahkümatına girdiği için oradaki terör gücü İran’da bu durumdan rahatsız. Özellikle son birkaç gündür Türk devleti Afrin ile ilgili çok net tavır sergiliyor. Afrin’in terör örgütünden temizleneceğini duyurdu. Cumhurbaşkanımızın özellikle dünkü konuşmaları bölgeye bomba gibi hem ABD’yi hem de terör örgütünü ciddi anlamda paniğe sevk etti. Bugünde bölgeden gelen haberlere bakıyoruz Mümbiç’de terör örgütünün insanlara büyük baskı uyguladığı çocuklarının zorla askere aldırdığını özellikle bugün ilk okul yaşında ki çocukları sahaya sürüp zorla Türkiye’yi protesto ettiriyor, dükkanları kapattırıyor, kepenkleri açtırmıyor. Ciddi anlamda bir panik söz konusu. Bakın İdlib’deki olaylarda birkaç gündür yaşanan ve halen devam eden emin olun Türkiye’nin Afrin’deki dikkatini dağıtmak amacıyla kurgulanmış olaylardır. Biliyorsunuz bu terör koridoruna 2017’nin başı itibari ile Türkiye çok keskin bir bıçak vurdu bir hamle yaptı. Fırat Kalkanı operasyonu ile terör koridorunu böldü ve bunu da yapabileceğini çok net bir şekilde gösterdi ve bölgede ki bütün dengeleri değiştirdi. Artık alternatif planlar çıkarmaya başladı. Bölgedeki Akdeniz’e ulaşacak terör koridoru tam ortadan kesilince bu sefer daha Güney’den gitmeye çalıştılar. Türkiye’nin bu sefer İdlib hamlesi geldi Rusya ile İran ile İdlibi’i bir çatışmamazlık bölgesi getirmeye hazırlığındalar ve bunu da başarmak üzereler burada da terör örgütlerine ve ABD’nin planlarına darbe vurmuş oldu. Bir tek o hattın en ucunda Afrin kalmış durumda Afrin’de Türkiye her alanda her yönden kuşatmış neredeyse her an harekâta başlamış durumda.”

“Şu anda bu harekâtın karşısındaki tek güç bölgedeki terör örgütlerini ciddi anlamda destekleyen ABD’dir”
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, “Bunu da ABD önderliğindeki güçler terör örgütleri çok net durumda biliyorlar ve onun paniğini yaşıyorlar. Yani Türkiye’nin Afrin harekatına ne Rusya bir şey diyecektir nede İran bir şey diyecektir. Şu anda bu harekatın karşısındaki tek güç bölgedeki terör örgütlerini ciddi anlamda destekleyen ABD’dir” dedi.

 
Erzurum'da Çevre ve Geri Dönüşüm etkinliği düzenledi
 
Ozanlardan vefa projesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye dünyadaki Türklere sahip çıkıyor
Gürcistan'da maddi imkânsızlık ve tıbbın yetersizlikten dolayı tedavi ...
TÜBİTAK’tan ETÜ akademisyenlerine destek
Güzey’in, insansız araçlar alanında “Tarımsal Problemlerin Çözümünde Sezgisel ...
Erzurum’un payı yüzde 1.87’ye yükseldi
2015 TÜİK verilerine göre yüzde 1.47 olan Türkiye toplamında Erzurum’un ...
 
Erzurum ilk 15 arasında
Erzurum Türkiye illeri cami varlığı bakımından iller sıralamasında 15’inci sıradaki yerini korudu.
ETÜ girişimci yetiştirecek
CMDP kapsamında Kalkınma Bakanlığınca başarılı bulunarak uygulanmasına ...
Kadıoğlu'ndan rasathaneye isim önerisi
Kısa adı ŞEHİRDER olan Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin Bilim ...
 
İsyan mı? tuzak mı?
Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, İran’da ...
2017'de 508 tesis hizmete girdi
Ülkemiz Dünyanın en bereketli coğrafyası, tarihi boyunca kültürün, mimarinin ...
Cep telefonuyla kaydettiler
Erzurum, Elazığ ve Van illerinden sonra Gaziantep'te de esrarengiz bir cisim görüntülendi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva