Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>EKONOMÄ°
14 Temmuz 2017 Cuma - 10:59

TÜMSİAD'tan birliktelik çağrısı

TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, 15 Temmuz ruhunun yaşatılması ve unutulmaması için gayret göstermeye devam edeceklerini yineledi.

TÜMSİAD tan birliktelik çağrısı

Kanlı darbe girişiminin 1. yıldönümünde Türkiye'ye yönelik bölgesel ve küresel tehditlerin yok edilmesi için toplumun bütün kesimlerine birliktelik çağrısı yapan TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, 15 Temmuz ruhunun yaşatılması ve unutulmaması için gayret göstermeye devam edeceklerini yineledi.
Burucu yaptığı açıklamada şunları söyledi: "15 Temmuz 2016’da yakın tarihimizin en büyük ihaneti olan darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ, milli egemenlik ve bağımsızlığımızı doğrudan hedef almıştır. Milli birlik ve beraberliğimizi parçalamayı; istikbal ve istiklalimizin teminatı olan gönüllü teşekküllerimizi yıpratmayı arzulamıştır. Milletimizin birbirine güvenini sarsmak, sahih İslam anlayışını ve irfan geleneğimizi bozmak için uğraşmıştır.
Dünyanın en büyük 18. ekonomisine ve dinamik bir genç nüfusa sahip, stratejik ve jeopolitik konumu ile yükselen bir güç olan Türkiye’de kalkışılan bu darbe girişimi ülkemizin siyasi istikrarının yanı sıra kalkınma projelerimizi ve ekonomik potansiyelimizi de hedef almıştır.
Seçilmiş demokratik iradeye ve milletin egemenliğine yönelik bu darbe girişimi ekonomik ve politik anlamda büyük bir istikrarsızlığa veya krize yol açamadan engellenmiştir. Darbe girişiminin üzerinden geçen bir yılda bütün Türkiye’nin tek ses olarak hareket etmesi sayesinde piyasalarda istikrar sağlanmıştır. Toplumun bütün kesimleri tehdidin direkt vatanımıza, milletimize yönelik olduğunu anlamış ve birbirine hızla kenetlenmiştir.
Dünyadaki ve yakın coğrafyamızdaki siyasî, askerî, ekonomik gelişmeler; inançlar üzerinden oynanan oyunlar kaygı verici olmaya devam etmektedir. Ülkemize yönelik bölgesel ve küresel bütün tehditlerin bertaraf edilmesi; iktisadî, siyasî, kültürel her türlü boyunduruktan kurtulmamız; bölgemizde lider, dünyada söz sahibi olmamız ve tam bağımsız Yeni Türkiye için devletimizle, milletimizle; resmi kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla birliğimizi ve beraberliğimizi korumamız gerekmektedir.
Milletimiz 15 Temmuz Direnişini gerçekleştirmekle kalmamış, bütün bu tehlikeler ve gereklilikler karşısında güçlü bir Türkiye için anayasa değişikliğini yapmıştır. 2023, 2053, 2071 hedeflerine yürürken adımlarını sağlamlaştırmıştır.
İstikrarın, yatırımların ve ekonomik canlılığın devam etmesi, terörün sona erdirilmesi, içinde bulunduğumuz coğrafyada barış ve huzurun tesis edilmesi sosyal yaşantımız ve iş dünyası için hayatî derecede önem taşımaktadır.
“Dünya beşten büyüktür” sloganıyla adeta bütün mazlum milletlere özgüven aşılayan, bölgesinde ve yakın coğrafyasında söz sahibi olan ülkemiz, dünyada en büyük 18, Avrupa’da ise (Rusya dâhil) ilk 8 ekonomiden biridir. Bu büyümeyi hazmedemeyenlerin uzun yıllardan beri planladıkları ve geçen yıl tatbike çalıştıkları darbe kalkışması milletin güçlü iradesi karşısında yerle bir olunca bu sefer döviz kuru ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları eliyle ekonomik, sosyal Vb. yolları deneyerek ülkemizi yıpratma girişiminde bulunmuşlardır, bulunmaya da devam etmektedirler.
Gereken cevap yine millet iradesiyle bizlerin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları ve diğer bütün kesimler tarafından birlik ve beraberlik içerisinde anında verilmiş, ekonomik kalkınma seferberliğinin hız kesmeden devamı tesis edilmiştir. Yüce Dinimiz İslam’a dayanan 15 asırlık değerlerimizin aşındırılmasına yönelik manevi tahribat çalışmaları da boşa çıkarılmıştır.
İçeride ve dışarıda bütün bu olumsuz şartlara rağmen güçlü duruşunu sürdüren ülkemiz artık yeni anayasa ve yönetim sistemi ile gelişmesini ve büyümesini arttırarak devam ettirme kararlılığındadır.
Kardeş kuruluşlarımızla birlikte tüm varlığımızla 15 Temmuz ruhunun yaşatılması ve 15 Temmuz 2016’da yaşananların unutulmaması için çaba sarf ediyoruz. Bu konuda elimizden gelen her türlü gayreti bütün alanlarda göstermeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı azimle devam ettireceğimizi 15 Temmuz’un yıldönümü münasebetiyle bir kez daha belirtirken şehitlerimiz için Allah Teâlâ’dan rahmet diliyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz 2016’daki gayretleriyle ülkemizi ihanetten kurtaran cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, devlet yetkililerimize, siyasetçilerimize, kanaat önderlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, fedakâr emniyet mensuplarımıza ve özel harekâtçılarımıza, milli istihbarat görevlilerimize, vatanına milletine sadık kahraman silahlı kuvvetlerimize, hain darbe girişimine kahramanca direnerek tarihi bir zafer kazanan aziz milletimize teşekkür ediyoruz."

 
“15 Temmuz ruhu ile yeniden meydanlarda olacağız”
 
Barlak Erzurumspor'un kamp programını paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Unutmayacağız. unutturmayacağız'
Erzurum’daki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar ...
Tekman ve Karaçoban'da meyvecilik atılımı
“Meyveciliği Geliştirme ve Yayma Projesi” kapsamında; biri Tekman, ikisi ...
Ayyıldız buğdayının hasadı yapıldı
Tunceli'de ilk defa yetiştirilen ekmeklik Ayyıldız buğday çeşidinin hasadı yapıldı.
 
444 bin 940 esnaf ve sanatkara kredi desteği
Esnafa can suyu olan faizsiz ve düşük faizli kredilerde 2017 yılının ilk ...
ETSO'da girişimcilik gündemi
TİM ve TEB ortak projesiyle 9 ilde faaliyet gösteren, ‘TİM-TEB Girişim ...
'Sadece 3 köy kaldı'
Tapu Kadastro 8. Bölge Müdürü Hanifi Güllüce, 2016 yılında yapılan kadastro ...
 
Uzundere dutu ekonomiye kazandırılıyor
Uzundere dutu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Esker ...
Oda ve Borsa Başkanları TOBB’da buluştu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bölge Toplantıları, Doğu ve ...
Erzurum Havalimanı 611 bin yolcu ağırladı
DHMİ Erzurum Havalimanı 2017 Haziran ayı verileri açıklandı
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva