Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTıRMA
2 Mayıs 2017 Salı - 10:01

Totik'ten yerli otomobil açıklaması

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Totik, Türkiye gündeminde sıklıkla yer alan yerli otomobil üretimi ile ilgili özel değerlendirmelerde bulundu.

Totik ten yerli otomobil açıklaması

Makine Mühendisliği Bölümü olarak yerli otomobil üretimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Totik, ülkede satılan her otomobilin 4’te 3’ünün ithal olduğunu kaydetti. Bu durumun ülkeden nakit çıkışına ve bu alanda ki istihdam olanaklarının değerlendirilememesine neden olduğunu söyleyen Totik, yerli otomobil projesinin önemine dikkat çekti.

Yerli otomobil teknolojisi üretiminde Atatürk Üniversitesi olarak görev almaya hazır olduklarının vurgusunu yapan Totik,  “Hükümetimizin desteklediği 2023 hedeflerine ulaşmak için Fakülte ve Bölüm olarak elimizden gelen desteği sonuna kadar sunmaktan geri kalmayacağımızı belirtmek isterim” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü olarak yerli araç üretimine katkı sağlamak için çalışmalarını artırdıklarının kaydını geçen Totik, “Ülkemizde teknoloji endeksi yüksek ürünlerin imalatına son yıllarda ciddi bir ağırlık verilmeye başlandı. Bu konuda ilk akla gelen ise ülkemiz gündeminde olan yerli araç üretimidir. Ülkemizde satılan her otomobilin 4’te 3’ünün ithal olması bizleri bu alana yoğunlaşmamızı kanalize etmektedir. Ekonomik açıdan bakıldığında ülkemizden nakit çıkışına ve bu alandaki istihdam olanaklarının değerlendirilememesine sebep olduğu için yerli araç projesi ciddi bir öneme sahiptir.” ifadelerini kulandı. 

YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİNE TAM DESTEK

Yerli otomobilin ulusal bir marka ile otomotiv sektörüne güçlü bir giriş yapmasının beklentisi içerisinde olduklarını vurgulayan Totik, “Yerli aracımızın ulusal bir markayla bu sektöre güçlü bir giriş yapmasını bekliyoruz. Bunun ancak isim yapmış markalarla başa baş ürün ortaya koyma ile mümkün olacağının farkındayız. Böylece dünya pazarında adından söz ettirebilen bir marka üretmiş olacağız. Bu hedefler doğrultusunda ülkemizde çok sayıda Ar-Ge projesi yürütülmektedir. Bu bilinci sadece otomotiv sektöründe değil toplumun her kesiminde oluşturabilmek için TÜBİTAK üniversite öğrencileri arasında elektromobil yarışları düzenlemektedir. Biz de Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü olarak bu yarışlarda en başından beri yer almaktayız. Tasarım ve üretimini makine mühendisliği bölümüzün üstlendiği, elektronik donanımlarının da yine elektronik bölümüzdeki öğretim elemanları ve öğrencilerin ortak emek verdiği disiplinler arası çalışma ürünü olarak Atakar isimli araçlarımızla bu yarışlarda adımızdan başarılı bir şekilde söz ettirdik. Ayrıca elektrikli araçların yanı sıra mevcut araçlarında daha verimli ve çevreye az zararlı hale getirilebilmesi adına içten yanmalı motorlar üzerinde enerji laboratuvarımızda hali hazırda devam eden ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje çalışmaları bulunmaktadır. Yine bu alanda üniversitemizin desteklediği BAP projeleri de mevcuttur. Yürütülen çalışmalarda mevcut sistemlerin iyileştirilmesi ve yakıt tüketimleri ve çevreye zararlı emisyon ürünlerinin azaltılması hedeflenmektedir. 

Son olarak yerli araç teknolojisi üretiminde Atatürk Üniversitesi olarak görev almaya hazır olduğumuzu ve hükümetimizin desteklediği 2023 hedeflerine ulaşmak için Fakülte ve Bölüm olarak elimizden gelen desteği sonuna kadar sunmaktan geri kalmayacağımızı belirtmek isterim” diye konuştu.

 
Emsen: ‘Batı’nın ekonomik kurtuluşu Doğu’dan geçer’
 
Akçakale Mağarası ilgi odağı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ziraat Fakültesi Dünya Markası olma yolunda
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı ...
Bakan Akdağ açıklama yaptı
Erzurum’da bu yıl ilk defa düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliklerine ...
Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi başladı
'Yöresel ürünlerimize sahip çıkmak için coğrafi işaret almak lazım. Bizim ...
 
Erzurum genç il
TÜİK Çocuk İstatistikleri 2016 sonuçlarını paylaştı. Erzurum Çocuk nüfusun ...
Erzurum 21. sırada..!
Erzurum 2016 yılında gerçekleştirilen evlilikler içinde 16-17 yaş gurubunda ...
“Haçlı hiçbir zaman emelinden vazgeçmez”
Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği konferansta konuşan Kazım Karabekir’in ...
 
Şok eden iddia: "FETÖ cinsel istismarcı"
Eğilmez, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in 6 yaşında başladığı ilkokulu 17 ...
Müftü Sula: Anmak değil, anlamak gerekir
Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, düzenlediği basın toplantısında, ...
TÜİK çocuk istatistiklerini açıkladı
Sezaryen doğumların en düşük oranda görüldüğü bölge yüzde 33 ile TRA Kuzeydoğu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva