Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>GUNDEM
30 Temmuz 2015 Perşembe - 10:10

Tortum beklentilerini açıkladı

Sağlık Sen Erzurum Şube Başkan Vekili Ramazan Tortum, gelecek haftadan itibaren başlayacak olan toplu iş sözleşmelerinin hakkaniyet çerçevesinde uygulanması gerektiğini kaydetti.

Tortum beklentilerini açıkladı

Bölge Eğitim Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenleyen Sağlık Sen Erzurum Şube Başkan Vekili Ramazan Tortum, gelecek haftadan itibaren başlayacak olan toplu iş sözleşmelerinin hakkaniyet çerçevesinde uygulanması gerektiğini kaydetti. Tortum, Sağlık Sen olarak toplu iş sözleşmelerinde sağlık çalışanlarının haklarını gözettiklerini aktardı.

Tortum, “Aileleri ile birlikte 10 milyondan fazla insanımızın geleceğini ilgilendiren toplu sözleşme müzakerelerinin adalet ve hakkaniyet temelinde sonuçlanmasını diliyorum. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tabandan tavana işleyen istişare süreçleri ile hazırladığı, biraz sonra açıklayacağımız toplu sözleşme taleplerimizin, 74 milyon ülke insanının duyarlılığını ve desteğini hak ettiğini buradan açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Çünkü her gün ailesini ihmal edip, hastasına yoldaş, yaşlısına evlat, engellisine destek, kimsesize aile olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanı, artık milletimizin vefasını hissetmek istiyor. Toplu Sözleşme Masasına Sağlık-Sen olarak 90'ın üzerinde taleple gidiyoruz. Bu taleplerin pek çoğu yıllarca ihmal edilen sorunlara çözüm amaçlıyor.” dedi.

SAĞLIK SEN HANGİ HAKLARI İSTİYOR?

Sağlık çalışanları olarak 90 üzerinde hak talebinde bulunduklarını ifade eden Tortum, “Sağlık çalışanlarının döner sermaye tavan katsayıları ve döner sermaye artırılmalıdır. İzinlerde döner sermaye kesintisi yapılmamalıdır. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır. Tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmelidir. Sabit ek ödeme oranları 20 puan artırılmalıdır. Sabit ek ödemeler gelir vergisinden muaf olmalıdır. 4/C, vekil ebe ve hemşirelerle kamu görevlisi olmayan aile sağlığı personeli kadroya geçirilmelidir. Üniversite hastanelerinde çalışanların döner sermaye katsayıları artırılmalıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda çalışanlara sosyal hizmet tazminatı verilmelidir. Merkez teşkilatı çalışanlarına döner sermaye verilmelidir. Adli tıp kurumu çalışanlarının ek ödeme tavan katsayıları artırılmalıdır. Hekimlerin mecburi hizmet süreleri kısaltılmalıdır. AFAD'a bağlı kamplarda misafir edilen yabancı uyrukluların yaşadığı illerde çalışanlara ilave ücret verilmelidir. Askeri sağlık tesislerinde çalışanlara sağlık hizmeti tazminatı verilmelidir. Uzman hemşire ve uzman ebelerin ücretleri artırılmalıdır. Kamu Hastane Birlikleri'ndeki Tabip Dışı Sözleşmeli Yöneticilere sabit ek ödeme verilmelidir. Üniversite ve Adli Tıp Kurumu'ndaki hekimlere garanti gelir verilmelidir. Gece nöbeti ücretleri yüzde 20 artırımlı ödenmelidir. Sağlık çalışanlarına ücretsiz kreş hizmeti verilmelidir. Yemek servisi bulunmayan yerlerdeki personele ve 112'lere nakdi yemek yardımı yapılmalıdır. Riskli birimlerin kapsamının genişletilmeli ve komisyonlarda görevli çalışanlara ek puan verilmelidir. Tıp Bayramı ve Sosyal Hizmetler Günü'nde hizmet kolumuzdaki tüm çalışanlara ikramiye verilmelidir.” diye konuştu.

 

 
Rekor İspir ve Uzundere’de
 
‘Erzurum, Avrupa kenti olma yolunda’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terör operasyonunda 5 tutuklama
Erzurum'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonlarda ...
Erzurum Temiz Hava Merkezi
Erzurum Temiz Hava Merkezi’nin Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, ...
ASİMDER’den Akdamar daveti
Uluslar Arası Asılsızı Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel ...
 
Büyükşehir’den yol seferberliği
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube ...
Altıparmak: ‘Erzurum bir kale’
Vali Altıparmak coğrafi konum olarak belki şansız bir yerde gibi görünse ...
Görmez İslam’ı tehdit eden altı büyük illeti açıkladı
Görmez, “Yeryüzünde zulmü ve fesadı ortadan kaldırmanın adı olan cihad, ...
 
Şehit babasına el sallayarak veda etti
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan ...
Memur Sen taleplerini açıkladı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen’in “2016-2017 Toplu Sözleşme ...
TİKA’dan Hoton Türkleri’ne Büyük Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan’ın ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva