Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>BÖLGE
22 Nisan 2022 Cuma - 13:54

Tortum MYOdan ‘10 köy okulu kardeşliği’ projesi

Tortum Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin oluşturduğu “Girişimci Gençlik ve Kariyer Kulübü” tarafından, Gençlik Projeleri Destek Programı 2019-1 bağlamında Tortum Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı köy okullarına yönelik "10 Köy Okulu Kardeşliği" projesi gerçekleştirildi.

Tortum MYOdan ‘10 köy okulu kardeşliği’ projesi

Atatürk Üniversitesi Tortum Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin oluşturduğu “Girişimci Gençlik ve Kariyer Kulübü” tarafından, Gençlik Projeleri Destek Programı 2019-1 bağlamında Tortum Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı köy okullarına yönelik "10 Köy Okulu Kardeşliği" projesi gerçekleştirildi.
Akademik danışmanlığını Tortum Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrunnisa Mazlumoğlu’nun yaptığı toplumsal duyarlılık projesi çerçevesinde dezavantajlı bölgelerde eğitim gören köy çocuklarına, “Sıfır Atık Eğitimi” verilerek çocuklardaki çevre bilincine katkı sunuldu. Gerçekleştirilen iç mekân tasarımı; infografik ve atık malzemelerden oluşturulan eserlerin sergilenmesi sonucu, ilgi çekici ve hatırlatıcı figürlerin varlığı ile sıfır atık temasının, dikkat çekici ve kalıcı hale gelmesi sağlandı.
Projede verilen teorik eğitimden sonra görsel bir çalışmanın yer aldığı “Atık Canavarlarımı Boyuyorum" workshopunda minik öğrenciler, yazılı ve görsel çalışmalar ile yaptıkları faaliyete dair izlenimlerini ve deneyimlerini kâğıt üzerinde aktardılar. Elde edilen çıktılara ise “Eğitim Hayattır" fotoğraf sergisinde ve proje tanıtım dergisinde yer verildi.
“Proje ile Köy Okulu Öğrencileri Toplumla Bütünleşti”
Gerçekleştirilen sergiler ve workshoplar ile minik köy okulu öğrencilerini kültürel ve sanatsal birikimlerinin artırıldığını ve toplumla bütünleşmelerinin sağlandığını belirten projenin akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hayrunnisa Mazlumoğlu, projenin başarıya ulaştığını söyledi.
Mazlumoğlu: “Proje faaliyetleri başlığında yer alan “Eğitim Hayattır Fotoğraf Sergisi” ve “Eserleşen Atıklar Sergisi”ne ürün üretme aşamasında, Tasarım Bölümü öğretim elemanlarının katkısı ile üniversite gençlerinin kültürel ve sanatsal alanda gelişimleri sağlanarak öğrencilere ürün ortaya çıkarma, ürünlerini bir araya getirme, sergileme ve yarıştırma imkânları sunuldu. Projenin tüm süreci boyunca gençlerin gönüllü olarak iş paketlerini organize edip yönetmesi ve bu iş paketlerinde fiili olarak yer alması projemizin gidişatını oldukça kolaylaştırdı. Projemizin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya ve emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
10 Köy Okulu Kardeşliği Projesi ile gelişen ve değişen dünya şartlarında, her geçen gün şiddeti artan bir tehlike haline gelen çevre kirliliğini önlemek adına bir farkındalık sağlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bu konunun özellikle birer fidan olan çocuklara anlatılmasının da ayrıca önem arz ettiğini söyledi.
Toplumsal duyarlılık projeleri konusunda bir marka haline gelen Atatürk Üniversitesinin, toplumsal faydayı gözeten bu tarz projeleri daima desteklediğini vurgulayan Rektör Çomaklı, gönüllü olarak projeye dahil olan Atatürk Üniversitesi öğrencilerini kutlayarak şunları aktardı: “İnsanlık yararına karşılıksız gerçekleştirilen gönüllülük esaslı bu sosyal sorumluluk projesi ile gençlerimiz akranlarına örnek bir davranış sergilemiştir. Evrensel ve insanî değerlere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve öz güven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan ve uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilecek seviyedeki gençlerimiz bizleri daima gururlandırmıştır” ifadelerini kullandı.

 
Rektör Kızılay Erzurum başarısını ödüllendirdi
 
ESOB 15 Mayıs’ta başkanını seçecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör Kızılay Erzurum başarısını ödüllendirdi
Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bilim, sanat ...
Aziziye’de çocuklar işbaşı yaptı
Aziziye Belediyesi‘ndeki tüm birimlerde çocuklar görev aldı.
Tunceli - Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan kara yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle yol bir ...
 
Tır kuyruğu 7 kilometreye ulaştı
Ardahan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapacak tırlar, ...
Yakutiye'de Gönül İftarı
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, şehirde bulunan ayakkabı boyacıları ...
Çat’ta çevre seferberliği
Çat ilçesinde çalışmalarını ara vermeden sürdüren ve tüm birimleriyle ...
 
'Vatandaşlarımızın emrindeyiz’
“Tüm vatandaşlarımızın emrindeyiz” diyen Memiş, sözlerini şu ifadelerle ...
Oltu’da toz bulutu etkili oldu
Oltu ilçesinde toz bulutu etkili oldu.
Muhtarlar iftarda buluştu
Mahalle muhtarları, Oltu Muhtarlar Derneği’nce düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva