Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
HABERLER>EKONOMÄ°
3 Aralık 2013 Salı - 09:41

Topçu İş Gücü Piyasası Analiz’ini paylaştı

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu, işsizliğin azaltılması, istihdam alanlarının belirlenmesi, genç işsizlerin girişimci özellik kazanması ve nitelikli iş gücünün artması bağlamında önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

Topçu İş Gücü Piyasası Analiz’ini paylaştı

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu, işsizliğin azaltılması, istihdam alanlarının belirlenmesi, genç işsizlerin girişimci özellik kazanması ve nitelikli iş gücünün artması bağlamında önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ

Erzurum’da ilk kez işgücü piyasası analiz raporu hazırlayan ve kapsamlı bir olarak Erzurum’a ait İşgücü Piyasası Analizi (İPA)’ni gerçekleştiren kurum,  gençlere iş edinme ve girişimcilik ruhu kazandırmada klavuzluk ederken, aynı zamanda Erzurum iş piyasasının verimlilik bakımından nabzını tutuyor, il sosyo ekonomik vizyonuna katkı sunuyor.

TOPÇU’NUN AÇIKLAMASI

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu Müdür yardımcısı Halit Topçu, 2013 yılı işgücü piyasası ile İş ve Meslek Danışmanlığı Hedef izleme ve gerçekleştirme sonuçlarını YENİ KUŞAK’a paylaştı. Özel sektörden alınan açık iş sayısının 4 bin 560 olduğunu belirten Topçu, 3 bin 10 kişinin işe yerleştirildiğini açıkladı. Özel sektöre yapılan ziyaret sayısının bin 127 olduğunu dile getiren Topçu, İşgücü Piyasası analiz sayısının 1, Belediyelere yapılan protokol sayısının 9, İstihdam fuarı ve Kariyer Günü sayısının 1 ve İş ve Meslek danışmanlığı verilen kişi sayısının ise 6 bin 400 olduğunu bildirdi.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNÜN ÖNEMİ

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Bir ülkenin sahip olduğu en önemli kaynağın nitelikli insan gücü olduğuna dikkat çeken Erzurum Çalışma ve İş Kurumu Müdür yardımcısı Topçu, “İşgücü piyasasındaki nitelikli insan gücü artışı, diğer üretim faktörlerinin daha etkin kullanılması ve verimliliğin artmasını sağlayacaktır. Bu durum işgücü piyasasının yakından takip edilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır. İşsizliğin azaltılması ve tam istihdamın sağlanması bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de önemle üzerinde durulması gereken bir konudur. Bu alanda gelişmiş dünya ülkelerinde uygulanan, yeniliklere uygun sistemlerin baz alınması ile sürdürülen çalışmalar; ülkemizi ve ilimizi her geçen gün hak ettiği sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyine yaklaştırdığını söylemek mümkündür.”dedi.

İŞSİZLİK SOSYO EKONOMİK PROBLEMDİR

“Sosyo-ekonomik bir problem olan işsizliğin minimum seviyeye indirilmesi işgücü piyasası sorunlarının ortadan kaldırılmasına bağlıdır.2 tespitini yapan Topçu, “ Bu doğrultuda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri olarak 81 ilde işgücü piyasası analiz raporu hazırlandı ve ilk defa kapsamlı bir olarak Erzurum’a ait İşgücü Piyasası Analizi (İPA) gerçekleştirildi..Bu çalışma ile işgücü piyasasının en önemli sorunlarından biri olan işgücü arz ve talebinin eşleşememesi problemine objektif bir bakış açısı kazandırması hedeflendi.” diye konuştu.

TOPÇU KURUMSAL HEDEFLERİNİ PAYLAŞTI

Erzurum’daki çalışma ve hedeflerini paylaşan Topçu, “Çalışma ve İş Kurumu İstihdam artırılıp işsizliğin düşürülmesi noktasında önemli roller üstelenmiştir. Bu konu ile ilgili hedeflerimize ulaşmamızda aktif işgücü politikalarımızı işgücü analiz raporuna göre geliştirip uygulamaktayız. İşsizlik ile mücadelede, kurumumuz tarafından hayata geçirilen meslek edindirme kursları, işbaşı eğitim programları, Toplum Yararına Çalışma Programı, girişimcilik ve aktif işgücü politikalarının önemi çok büyüktür. 2013 yılı iş gücü piyasası ile meslek danışmanlık hedef gerçekleştirmede istediğimiz hedefe ulaştık. Bu kapsamda gençlerimize İŞKUR hizmetleri, iş arama becerileri, kariyer planı yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, istihdam ve işbaşı eğitim olanakları gibi konularda bilgiler veriyoruz. Ayrıca, gençlerimizi ilin önde gelen işverenleri ile buluşturarak çalışma hayatı ile ilgili bilgi düzeylerini artırmaya çalışıyoruz. 2013 yılının Ekim  ayı döneminde ortaya koymuş olduğumuz başarılı performansın dikkat çekici sonuçlarını bir diğer temel hizmetimiz olan aktif işgücü programlarında da görüyoruz. “ dedi

 
Aksak, “Engelleri hep birlikte aştık”
 
KUDAKA 8 projeyi destekleyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hınıs’tan örnek tarım projesi
Tarladan Sofralarımıza Güvenli Gıda Projesi Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma ...
Erzurumlu çok mu zengin?
Kışın çetin geçtiği Erzurum’da doğalgaz fiyatları, Antalya ve Edirne gibi ...
Erzurum ticaret kenti seyrinde
Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan, 11 ve 19’uncu yüzyıllar arasında ticaret ...
 
Süt Üreticileri güç birliği oluşturdu
Tekman Ziraat Odası Başkanı Hulusi Turan, İlçenin geçim kaynağı olan hayvancılık ...
TOKİ Erzurum’da arsa satacak
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), aralarında Ankara, ...
KOSGEB Genç Girişimcilik Kursu başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle yürütülen ...
 
MNG birinci etabı bitirecek
Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin taşınmasının ardından MNG Holding, ...
Erzurum'un Bankacılık performansı yüksek
BDDK FİN-TÜRK verileri Erzurum’un olduğu gibi Bölgenin de sosyo ekonomik performansını özetledi.
Hızlı trene kurumsal yaklaşım önerisi
Erzurum Genç Girişimci İş Adamlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva