Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>GUNDEM
27 Nisan 2015 Pazartesi - 08:47

Toplu ulaşıma çağdaş yaklaşım

Erzurum’un yıllardır kangren haline gelen ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldıracak olan ‘Özel Halk Otobüsleri H Plaka Yönetmeliği’ toplu ulaşım hizmetlerinde uygulanmaya başladı.

Toplu ulaşıma çağdaş yaklaşım

Erzurum’un yıllardır kangren haline gelen ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldıracak olan ‘Özel Halk Otobüsleri H Plaka Yönetmeliği’ toplu ulaşım hizmetlerinde uygulanmaya başladı. Artık Erzurum’da, uydu ve GPRS vasıtasıyla, ulaşım hizmetlerinde yer alan 175 belediye ve özel halk otobüsü an ve an takip ediliyor.

TANITIM ETKİNLİĞİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi denetim ve kontrolünde faaliyet gösteren 'H Plakalı' Özal Halk Otobüslerinin yeni yönetmeliğinin otobüs sahibi ve işletmecilerine tanıtım sunumu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de katıldığı yemekli toplantıyla yapıldı.

Toplantıya Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Özel Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Yusuf Cindilli ile özel halk otobüslerinin sahip ve işletmecileri katıldı.

TOPLU ULAŞIMDA MİLAT

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen konuşmasında yapılan toplantının önemine dikkat çekerek, “Bugün, Erzurum Belediyeciliği açısından ulaşım hizmetlerinde bir miladın başlangıcı için bir aradayız. Yıllardır kangren haline gelen ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldıracak olan ‘Özel Halk Otobüsleri H Plaka Yönetmeliği’ bugünden itibaren toplu ulaşım hizmetlerinde uygulanacak. Ulaşım sektöründeki hat sahiplerini ezmeyi değil kalkındırmayı esas alan söz konusu yönetmelik ulaşım hizmetlerinde otokontrolü sağlayacaktır.”dedi.

Hazırlanan yönetmelik sayesinde Uydu ve GPRS vasıtasıyla ulaşım hizmetlerinde yer alan 175 belediye ve özel halk otobüsünün an ve an takip edileceğine vurgu yapan Başkan Sekmen, ayrıca araçlara monte edilen üç kamerayla tüm çalışanların izleneceğini, bu sayede meydana gelen aksaklıklara da anında müdahale edileceğini belirtti. Bu uygulamayla Erzurum’da toplu ulaşımda yaşanan problemlerin asgariye indirileceğine dikkat çeken Başkan Sekmen, “Araçlara kurduğumuz Wifi internet bağlantısı sayesinde halkımız dilek ve şikâyetlerini akıllı telefonlar sayesinde anında idaremize ileteceklerdir. Araç Takip Merkeziyle araçlar anında denetlenecek ulaşım hizmetlerinde araç sahiplerine engel olan sorunlar ivedilikle bertaraf edilecektir.” diyerek, yeni yönetmelikle birlikte ceza sisteminde köklü değişikliklere gidildiğini, kural hatası yapan sürücülerin puanlama sistemi ile ayrıca cezalandırılarak, toplamda 100 ceza puanına ulaşan sürücülerin toplu ulaşım hizmetlerinden men edildiğini açıkladı.

YENİ SİSTEM

Yeni sistemle birlikte toplu ulaşımda görev yapan tüm sürücülerin, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çok kapsamlı bir eğitimden geçirilerek sertifikalandırılacağını da belirten Başkan Sekmen, şoförlerin 6 aylık periyotlarla psikoteknik muayeneden geçirileceğini ifade ederek, ototobüslerin toplu park alanını daha güzel bir alana taşıyacaklarının ve orada oluşturdukları benzinlikten daha ucuz fiyata benzin alacaklarının müjdesini verdi.

Toplantıda ayrıca Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci ve Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da konuşma yaparak, özel halk otobüsleriyle ilgili gelen şikâyetleri ve beklentilerini dile getirdiler.

Toplantıda söz alan çok sayıda özle halk otobüsü sahip ve işletmecisi, sorunlarını ve Büyükşehir Belediyesi’nden isteklerini ayrıntılı olarak dile getirdi. Başkan Sekmen ve ilgili kurum yöneticileri dile getirilen sorunları ve istekleri tek tek not aldı.

Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç Başkanlığında bir komisyon kurularak sorunların anında değerlendirilmesini isteyen Başkan Sekmen, “Sorunlarınızı, isteklerinizi not aldık. Bize 3-4 kişilik bir ekip gönderin, sorunlarınızı ayrıntılı olarak ele alalım ve çözüm üretelim.” önerisinde bundu.

 
Fırat’tan birlik ve beraberlik vurgusu
 
Aydemir: ‘Dadaş Ferasetine minnettarız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den tarımsal değerlendirme
Sekmen, ise tarım ve hayvancılığın Erzurum için hayati öneminin olduğunu, ...
DAP Bölgesi’ne 21 milyarlık yatırım
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerde yatırım programları vasıtasıyla ...
Güneş Vakfı’nda Kutlu Doğum coşkusu
Güneş Vakfı’nca düzenlenen geleneksel Cuma konferansları etkinlikleri ...
 
‘Esas yok edilmeye çalışılan Türklerdi’
Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, 1915 olaylarının 100. ...
Erzurum Gençliği’nden şühedaya vefa
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Çanakkale Savaşı’nda ...
'Yaramızı deşmeyin'
Yakutiye Belediyesince, 10 Mart 1918 tarihinde tuzağa düşürülerek Ermeniler ...
 
Erzurum semasında dualar ve aminler buluştu
Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Regaip Kandilinde Erzurumlular camilere akın etti.
‘Ütopyaları asla gerçek olmayacak..!’
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. ...
Mülklü çocukların coşkusunu paylaştılar
Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva