Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>BÖLGE
8 Ocak 2018 Pazartesi - 12:39

Toksoy’dan teşekkür mesajı

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış Harekatı’nın 103. Yıldönümünü anma etkinliklerinin tamamlanmasının ardından yazılı açıklama yaptı.

Toksoy’dan teşekkür mesajı

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış Harekatı’nın 103. Yıldönümünü anma etkinliklerinin tamamlanmasının ardından yazılı açıklama yaptı.
Başkan Toksoy açıklamasında, Sarıkamış Harekâtı 22 Aralık 1914 - 5 Ocak 1915 tarihlerinde I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusunun Rus işgali altındaki üç sancak ve yöresini (Kars, Ardahan, Batum) kurtarmak amacıyla başlattığı binlerce Mehmetçiğin şehadetiyle sonuçlanan Sarıkamış Harekatı’nın 103. Yıldönümünü on binlerce kişinin katılımıyla anmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
Toksoy, “Sarıkamış Şehitlerini 103. Yılında ecdadımıza yakışır bir şekilde andık. Gençlik ve Spor Bakanlığının Organizasyonu, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Valiliğimiz, Kaymakamlığımız ve Belediyemiz katkıları ile Gençlik Şühedanın izinde sloganıyla gerçekleştirdiğimiz anma etkinlikleri kapsamında 5 Ocak'ta şehit yakınları ve gazilerimize Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yemek verildi.
Akşam Diyanet İşleri Başkanlığınca Sarıkamış şehitleri ve bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin ruhları için Kazım Karabekir Cami-inde mevlid-i şerif programı düzenlendi. Yine akşam 10 bin kişinin katılımı ile Yukarı Sarıkamış Şehitliğine meşaleli yürüyüş yapıldı. Şehitlikte şehitlerimiz için dualar okundu.
6 Ocak'ta Üniversitelerimizin Güzel Sanatlar bölümünden gelen Heykeltraş hocalarımız tarafından yapılan Kardan Heykellerin açılışını yaptık. Akşam Şehitlerimizin anısına meşaleli kayak gösterisi yapıldı.
7 Ocak'ta Tüm Türkiye Sarıkamış Şehitleri için harekat güzergahında ve ecdadının vatan için şehit düştüğü topraklarda onları daha iyi anlamak için yürüdü. Türkiye'nin her yerinden gelen 50 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Şehitleriyle yürüyor Programına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'ta katıldı.
103 yıl önce bize bu güzel vatanı bırakmak için Canlarını feda eden ecdadımızı unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Amacımız Gençlerimize atalarımızın kahramanlıklarını ve fedakarlıklarını anlatıp onların milli şuur bilinciyle yetişmelerini sağlamaktır.
Sarıkamış Şehitleri Anma etkinliklerinin büyük devlet protokolü ile anılmasını sağlayan ve Şehitlerimiz için ilçemizde yapılan 40 bin kişilik Tören Alanı, Sarıkamış Harekatı Kafkas Cephesi Araştırma ve Tanıtma Merkezi, Anıt ile Tüm Şehitliklerin çevre düzenlemelerinin yaptırılması talimatlarını veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a Anma programı organizasyonu için Gençlik ve Spor Bakanlığına, Katkıları için Başbakanlık Tanıtma Fonuna, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığına, Orman ve Su İşleri Bakanlığına, Diyanet İşleri Başkanlığına, Kars Valiliğimize, Milletvekilimize, İl ve İlçe Belediyelerimize, Kafkas Üniversitemize, Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine, Kaymakamlığımıza, Tugay Komutanlığımıza, Emniyet Güçlerimize, Karayolları 18.Bölge Müdürülüğüne, DSİ 24. Bölge Müdürlüğüne, Kars İl Özel idaresine, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, Sağlık Birimlerimize, AFAD'a, Sarıkamış Belediyesi Personelime, Kızılay'a, ÇAYKUR'a, ikramlarını sunan vatandaşlarımıza,
Türkiye'nin her yerinden gelen şehit torunlarına, Üniversitelere, Dışardan gelen Sarıkamış Derneklerimize ve diğer STK'lara, tüm Siyasi Parti temsilcilerine, tüm hemşerilerime, tüm katılımcılara ve Sarıkamış Halkına teşekkür ediyor bir kez daha Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

 
Okullar kayakta yarıştı
 
Havalimanı 1 ayda 127 bin yolcuya hizmet verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Esameleri bu topraklarda okunmayacaktır"
Taşkesenlioğlu, "Bugün içeride sırtını PKK’ya dayamış insanların kendi ...
Zabıta daire başkanları Diyarbakır’da toplandı
Türkiye’nin 13 büyükşehir belediyesinin zabıta daire başkanları, Zabıta ...
Doğu'da kayak merkezi yatırımı
Ardahan’ın Göle ilçesinde yapımı tamamlanan kayak merkezi, düzenlenen tören ile hizmete açıldı.
 
'Ruhları şad olsun'
Kars Sarıkamış’ta 10 bin kişi ellerinde meşalelerle eksi 10 derece soğukt
Bir oğlu askere giderken, diğerinin şehit haberi geldi
Irak'ın kuzeyindeki Kaniraş bölgesinde yürütülen operasyonda ayağı kayarak ...
Gençler “Sarıkamış ruhunu” daha yakından hissedecek
Gençlik ve Spor Bakanlığı, “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı" çerçevesinde ...
 
Kiğı Barajı, elektrik üretimine başladı
Kendi sınıfında Türkiye’nin en yüksek 4. barajı olan Kiğı Barajı, elektrik üretimine başladı
Depremzedeleri sevindiren karar
696 sayılı KHK ile birlikte depremzedelere konut yapılabilecek.
Sarıkamış Şehitlerine Sanatlı vefa
Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen 90 bin askerin anısına kardan heykellerin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva