Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
27 Ocak 2024 Cumartesi - 04:58

Tekin’den velilere çağrı

Tekin, velilere çocukları ile birlikte kitap okumalarını tavsiye ederek, “İstirhamım şu ki; çocuklarımıza ödev vermedik, ara tatildeyiz. Bu çocuklarımızın başarılı olmalarını istiyorsak, aile ve toplum olarak önce kendi üstümüze düşeni yapmak zorundayız.' dedi

Tekin’den velilere çağrı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilere çocukları ile birlikte kitap okumalarını tavsiye ederek, “Günde kaç saat kitap okuyarak çocuğunuza örnek oluyorsunuz? İstirhamım şu ki; çocuklarımıza ödev vermedik, ara tatildeyiz. Bu çocuklarımızın başarılı olmalarını istiyorsak, aile ve toplum olarak önce kendi üstümüze düşeni yapmak zorundayız” dedi.
Zeytinburnu Belediyesi tarafından inşa edilen Telsiz Mahallesi Semt Konağı'nın açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Çocuklarımızın akademik başarıları üzerinde okulların, öğretmenlerin katkısı tahmin ettiğiniz kadar çok değil. Akademik çalışmalar yüzde 40-50 etkilediğini gösteriyor. Bu çocukların yüzde 100 başarılı olmalarını istiyorsak kimden destek almamız gerekiyor? Adres buralar; sivil toplum örgütlerinin, belediyelerin, toplumun, esnafın, çiftçinin bu süreçte katkısı olması gerekiyor. Ben o yüzden bu türden etkinliği bizlerle paylaştığı, öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunduğu için Ömer başkana teşekkür ediyorum. Bu bina doğru işlerin belediyesi olduğunu gösteriyor. Bu fasıl açılmışken dünyadaki bütün akademik çalışmaların üzerinde en çok etkisi olan durumun aile olduğunu gösteriyor” dedi.

“Günde kaç saat kitap okuyarak çocuğunuza örnek oluyorsunuz?”
Ebeveynlerin de kitap okuması gerektiğini söyleyen Bakan Tekin, “Örnek olsun diye söylüyorum; çocuklarımızın dijital bağımlılıklarının önemli bir sebebi anne, baba ve aile ortamındaki yaşadıkları, gördükleri. Yani çocuğunuza 'Evladım cep telefonunu bırak, televizyonu kapat' diyeceğimiz yerde kendimizi sorgulayalım. Dijital bağımlılık, televizyon benzeri hastalıklarımız ne düzeyde? Çocuklarımızın yanındayken bu bağımlılıklarımızı sınırlandırabiliyor muyuz? Daha somut bir örnek vereyim size: Çocuklarımıza boş zamanlarında kitap okuyun diye tavsiye ediyoruz. Sizler de tavsiye ediyorsunuz? Peki, siz günde kaç saat okuyorsunuz? Günde kaç saat kitap okuyarak çocuğunuza örnek oluyorsunuz? Bir rakam vereyim size: Hindistan’da, Çin’de, Tayland’da ebeveynlerin haftalık kitap okumaları 10 saat bandında. Bizde kaç saat? 5 saate yakın. İstirhamım şu ki; çocuklarımıza ödev vermedik, ara tatildeyiz. Bu çocuklarımızın başarılı olmalarını istiyorsak, çocuklarımızın akademik başarılarının istediğimiz şekilde gelişmesini istiyorsak önce kendi üstümüze düşeni aile ve toplum olarak yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“Ömrünün yüzde 10’ununu okulda geçiriyorlar”
Çocukların ömürlerinin yüzde 10’ununu okulda geçirdiklerini söyleyen Bakan Tekin, “Toplum ne kadar eğitimle ilgili, toplum ne kadar eğitimi önemsiyor o açıdan da bakmamız lazım. Tek tarafından bakarsak kendimizle kıyasladığımızda, biz o ülkelerden daha yüksek sayıda eğitim veriyoruz. Daha fazla öğretmenimiz, daha fazla okulumuz var, her şeyimiz daha güzel. Yaptığımız hesap ortada. Yaklaşık ömrünün yüzde 10’ununu okulda geçiriyorlar. Geriye kalan vakitlerini toplumda geçiriyorlar. Çocuklarımızın başarısızlığından söz ediyorsak, eğitim-öğretim süreçlerinin aksaklıklarından şikayet ediyorsak biz hep beraber bu taşın altına elimizi sokmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Telsiz Mahallemizdeki yavrularımızın, çocuklarımızın sosyal yaşam merkezi haline gelecek”
Programda konuşan Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise, “Hızla tamamlamak nasip oldu. Diğer semt konaklarımızda olduğu gibi burada da 10 doktorluk bir aile sağlığı merkezimiz olacak. Semt konaklarımızdaki aile sağlığı merkezlerinin büyük bir ihtiyacı karşıladığının farkındayız. Bu dönem için bu açtığımız ikinci aile sağlığı merkezi. Üçüncüsünü de mart ayında fuar merkezinin zemin katında hizmete alacağız. Bu bilgievimiz biraz daha gelişmiş bir bilgievi oldu. Bir müzik atölyesi var, görsel sanatlar atölyesi var, bilgisayar ve kütüphanesi var. Bir sinema ve konferans salonu ile Telsiz Mahallemizdeki yavrularımızın, çocuklarımızın sosyal yaşam merkezi haline gelecek” dedi.
Açılışın ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile birlikte Telsiz Mahallesi Semt Konağı'nı gezdi. Açılışa Bakan Tekin, Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu, Belediye Başkanı Ömer Arısoy, muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 
Tekin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
 
Kılıç Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemiz genel bütçenin ...
MEB’den yeni model
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, yeni bir okul ...
Öğretmenlere ek yer değiştirme hakkı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Ailelerine kavuşamayan öğretmenlerimiz ...
 
Erzurum Türkiye birincisi oldu
Erzurum, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması başvurularında Türkiye 1.si oldu.
Engellilere bireysel eğitim desteği
Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen ...
Yüksek Öğretimde Erzurum – Konya işbirliği
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın konuğu, Necmettin ...
 
KPSS 2024/3 tercih kılavuzu yayımlandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığının ...
ETÜ’de Güz Dönemi değerlendirmesi
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) Akademik Kurul Toplantıları Rektör ...
TDV’den Sivil Toplum Okulu projesi
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) lisans, lisansüstü öğrenciler ve yeni mezunlar ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva