Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>EKONOMÄ°
9 Ekim 2017 Pazartesi - 10:07

Tarımsal Projelere yüzde 50 hibe desteği

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için büyük önem taşıyan Ekonomik Yatırımları Destekleme Programı kapsamında 30 bin TL ile 2 milyon TL aralığında projeler kabul edilecek.

Tarımsal Projelere yüzde 50 hibe desteği

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için büyük önem taşıyan Ekonomik Yatırımları Destekleme Programı kapsamında 30 bin TL ile 2 milyon TL aralığında projeler kabul edilecek. Yüzde 50 hibe desteğinin verildiği program için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü girişimcilerin, yatırımcıların ve çiftçilerin müracaatlarını bekliyor.

Erzurum’un tarım potansiyelinin çok yüksek olduğunu kaydeden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, bu potansiyelin kente katma değer yaratabilmesi için tarımsal ürünlerin işlenerek, daha fazla değer kazanarak tüketiciye sunulması gerektiğine dikkat çekti. Bu doğrultuda her yıl farklı etaplarda uygulanan Ekonomik Yatırımları Destekleme Programını önemsediklerini kaydeden Akar, tüm tarım ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik olarak 30 bin TL ile 2 milyon TL aralığında ki projelere yüzde 50 hibe desteği verdiklerini belirtti. Yatırımların farklı alanlarda birçok projeyi kapsadığı bilgisini paylaşan Akar, bu noktada yatırımcılardan, girişimcilerden ve sektörde bulunan çiftçilerden müracaat beklediklerini dile getirdi. Tüm Erzurumluların destekten yararlanmasını istediklerini vurgulayan Akar, “Ne kadar çok müracaat gelirse, biz Erzurum olarak daha fazla kaynak almış olacağız” dedi.

30 BİN TL İLE 2 MİLYON TL ARALIĞINDA Kİ PROJELERE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

Ekonomik Yatırımları Destekleme Programı kapsamında 30 bin TL ile 2 Milyon TL aralığında ki projelere yüzde 50 hibe desteği verdiklerini kaydeden Akar, girişimcilerden birçok alanda müracaat beklediklerini söyleyerek, “Erzurum ilimizin tarımsal potansiyeli çok yüksek. Tabi önemli olan bu potansiyelin şehrimize katma değer yaratmasıdır. Katma değer yaratabilmesi için de bu ürünlerin işlenip, daha fazla değer kazanarak tüketiciye sunulması gerekmektedir. Bunun için de üretilen ürünlerin sanayi ile entegrasyonu gerekiyor. Yani ürünün sanayiye getirilerek işlemesi, gerekirse bunun daha üst mamul madde haline getirilmesi gerekiyor. Bu bağlamda Bakanlığımızca her yıl farklı etaplarda uygulamaya konulan fırsat kalkınma yatırımları kapsamında ekonomik yatırımlar programı var. Daha önce malumunuz 13 Eylül’de yayımlanmıştı Resmi Gazete ’de. Bu süre içerisinde biz birçok ilçemizde hali hazırda bilgilendirme toplantılarımız yapıyoruz, sizlerin aracılığı ile çiftçilerimizi, müteşebbislerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz.  İlimiz için, bu potansiyelin değerlendirilmesi, burada üretilen ürünlerin mamul madde haline getirilmesi ve ilimize katma değer yaratması asına bu programı son derece önemsiyoruz. Bu bağlamda da mutlaka müteşebbislerimiz, girişimcilerimiz ve bu sektörde uğraşan çiftçilerimiz hemen hemen her başlık altında proje üretebiliyorlar.  Tüm tarım ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesine yönelik başlıklarda 30 bin lira ile 2 milyona kadar olan aralıkta projelerde destek veriyoruz. Yüzde 50 hibe desteğimiz var. Diğer kurumlara nazaran bizim başvuru prosedürümüz biraz daha basit. O yüzden mutlaka girişimcilerimizin il müdürlüğüme başvurarak bu desteklerden yararlanmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.  

NE KADAR ÇOK MÜRACAAT, ERZURUM’A O ÇOK KADAR KAYNAK

Müracaat sayısının artması ile Erzurum’a daha çok kaynak alınacağının altını çizen Akar, “Son başvuru tarihi yayın tarihinden itibaren 90 gündür. Aralık ayının 13’üne kadar biz projeleri bekliyoruz.  Öncesinden müteşebbislerimiz, girişimcilerimiz, çiftçilerimiz, iş adamlarımız mutlaka gelip kurumumuzdan bilgi almalarını istiyoruz. Projelerde neler var onlara bakacak olursak, tarımsal ürünlerin işlenmesi, Erzurum için önemli olduğunu düşündüğümüz soğuk hava deposu, paketlemeler için çelik silolar, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi, depolanması, ham derinin işlenmesi, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı tesisleri gibi birçok projeyi kapsıyor. Bu bağlamda ne kadar çok müracaat gelirse biz Erzurum olarak daha fazla kaynak almış olacağız. Örneğin 5 proje geldi 3 projeye destek verilecek, fakat 50 proje geldiği zaman 30 projemize destek alacağız. O yüzden tüm Erzurumluların, projeye ilgi duyanların müdürlüğümüze gelerek başvuru yapmalarını ve bu destekten yararlanmalarını istiyoruz. 2 milyon az bir rakam değil, yüzde 50 hibe desteği diye düşünüyorum. Bu belki tüm projenin bütçesini de karşılamayabilir ama sektör adına çok önemli bir itici güç olacağını düşünüyorum.  Bu anlamda biz projeleri bekliyoruz, projeyi daha detaylı bir şeklinde müteşebbislerimize anlatmak istiyoruz” diye konuştu.

 
TFF 1. Lig’de 7’inci hafta en’leri
 
Şehit ve Gazi Ailelerinden Aydemir’e Teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçilere 918 milyon TL’lik destek
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, 2017 yılı tarımsal ...
DHMİ Erzurum eylül ayı verileri açıklandı
Eylül ayında Erzurum Havalimanı’nda 131 bin 434 yolcuya hizmet verildi
Erzurum Teşvikli Yatırımda 400 eşiğinde
Erzurum’da son 16 yılda gerçekleştirilen teşvikli yatırım sayısı 387’ye ...
 
Orhan yatırımcıları Aziziye’ye davet etti
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 8’incisi Erzurum’da düzenlenen ...
Polat'dan 'Entellektüel Sermaye' vurgusu
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da, kentin Erzurum Büyükşehir ...
Gelişen Kentler Zirvesi’nde Erzurum etabı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın ...
 
Ekonomist 500 açıklandı
Ekonomist Dergisi’nce 2016 yılı verileri baz alınarak gerçekleştirilen ...
Erzurumlu besici şaştı kaldı..!
Kayseri’de bir besi çiftliğinde çift başlı olarak doğan kuzu görenleri şaşkına çevirdi.
‘Geleceği Yazan Kadınlar’ projesinde sona doğru
TOBB, Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde hayata geçirilen ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva