Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Evlattan Ecdada uzanan köprü
Evlattan Ecdada uzanan köprü
Bolat: 'Taviz vermeyeceğiz'
Bolat: 'Taviz vermeyeceğiz'
TDT’de işbirliği gündemi
TDT’de işbirliği gündemi
Işıkhan’dan sıfır tolerans vurgusu
Işıkhan’dan sıfır tolerans vurgusu
Kurtulmuş: 'Bu ayıp bile dünya için yeterlidir'
Kurtulmuş: 'Bu ayıp bile dünya için yeterlidir'
HABERLER>EKONOMÄ°
18 Eylül 2018 Salı - 16:46

Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açıyor

Yurt dışından da katılım olacak...

Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve TÜYAP Anadolu Fuarları işbirliği ile organize edilen “Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı” yarın saat 12.00’da Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilk kez düzenlenecek olan Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın tanıtım toplantısı basın mensuplarının geniş katılımı ile Müceldili Konağı’nda gerçekleşti. 19-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda Tarımsal ve Hayvansal üretim teknolojileri ile ilgili birçok ekipman sergilenecek. Geniş tarım arazileri, mera alanları ve hayvan varlığı ile önemli bir potansiyele sahip olan Erzurum’da gerçekleşecek olan fuar, bölge ekonomisi için de büyük önem taşıyor.

‘ÜRÜNLER TEK ÇATI ALTINDA SERGİLENECEK’
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak fuar hakkında bilgiler veren TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir; “Kuruluşumuz TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan Erzurum Tarım, Tarımsal Mekanizasyon, Tarla Teknolojileri ve Erzurum Hayvancılık, Hayvansal üretim Teknolojileri, Süt Endüstrisi, Yem Endüstrisi Fuarları T.C Tardım ve Orman Bakanlığı, Erzurum Valiliği,  Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası, , Türkiye Ziraat Odalar Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri  Merkez Birliği, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum İl Koordinatörlüğü ve KOSGEB’in değerli destekleri ile  TÜYAP  Erzurum-Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde düzenlenecektir.  TÜYAP Erzurum-Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde 19-23 Eylül tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarlarında Tarımsal Mekanizasyon ve ilgili teknolojiler, traktör ve tarımsal mekanizasyon yan sanayi, su ve sulama teknolojileri, gübreler. Tohum,  organik tarım ekipmanları,  hayvansal üretim teknolojileri, süt endüstrisi, hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri ve ilgili ürünler tek çatı altında sergilenecek” şeklinde konuştu.

BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Tarım ve hayvancılık noktasında Erzurum’un önemli bir yere sahip olduğuna değinen Gökdemir;  fuarın bölge ekonomisi için ehemmiyetine  dikkat çekerek, “360 bin hektar işlemeli tarım arazisi, 1,6 milyon hektar mera alanı, 700 bin büyükbaş, 750 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı ile önemli bir potansiyele sahip olan Erzurum’da gerçekleşecek olan fuarlar, bölge ekonomisi için büyük önem taşımaktadır.  Erzurum Tarım ve Erzurum Hayvancılık 2018 Fuarları kapsamında TÜYAP Yurtdışı bölge ofislerinin çalışmaları sonucu gerçekleştirilen pazarlama faaliyetleri ile Azerbaycan, Gürcistan, İran’dan düzenlenecek alım heyetleri ile Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinden fuara gelecek olan heyetlere ev sahipliği yapılacaktır” dedi.

ÇİFTÇİLERE YÖNELİK SEMİNER PROGRAMI

Fuarda çiftçilere yönelik eğitimler verileceğinin altını çizen Gökdemir, “TÜYAP Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarları kapsamında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile Çiftçilere yönelik, hijyenik çiftlikler, sürü yönetimi, göğermiş çivil peynir üretimi, mera ıslahı, faydalı bakterilerin tarımda kullanımı, su ürünleri, silaj yapımı gibi farklı konularda eğitimler düzenlenecektir. TÜYAP Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarları 1960, 1970 ve 1980’li yıllarda kalan insan ve hayvan gücü ile çalışan tarım aletleri sergisine ev sahipliği yapacaktır. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde muhafaza edilen, çoğu artık kullanılmayan alet ve makinalardan oluşan sergi, fuar süresince ziyaretçilerin ilgisine sunulacaktır” diye konuştu.

FUAR ALANINA ÜCRETSİZ SERVİSLER

Gökdemir’in konuşmasının ardından mikrofonu eline alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan ise, Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın şehre sağlayacağı katkılara değindi. Doğan, “Bu tür fuarlar ülkelerin tanıtımında ve ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu fuarların hem şehrimizi tanıtıma noktasında, hem tarım ve hayvancılığın gelişmesinde, hem de ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.  Fuarın hem şehrimize, hem de ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu fuar zamanı boyunca Saray Bosna Caddesi, Şükrüpaşa Semt Garajı ve Gürcükapı’dan her saat başı fuar alanına büyükşehir belediyemizin ücretsiz otobüs seferleri olacaktır.  Bütün Erzurumlu hemşerilerimizi guru bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

 

 

 
Palandöken'de tüm öğrencilere eğitim seti
 
Erzurumspor takdir topluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler’de Sılajlık Mısır hasadı başladı
Türkiye’nin sayılı ovalarından biri olan Pasin Ovası’nda çokça ekilen Mısırlık Sılaj hasatı başladı.
Erzurum ağustos ayı vergi sonuçları açıklandı
Erzurum’un ağustos bazlı vergi tahsilat oranı yüzde 60.9 olarak açıklandı
ETSO’da Dış Ticaret gündemi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin (DAİB), bölge illerinde düzenleyeceği, ...
 
İPEKYOLUSİFED’den öneri
Alim, “Bu işletmelerimizin nakit ve finansman ihtiyacı için, Avrupa Birliği’nin ...
‘Ahilik Kültürü, ecdat emanetidir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Kredi kartı kullanan herkesi bu haber ilgilendiriyor
Merkez Bankası'ndan kredi kartı işlemleri açıklaması
 
Aylık maaşı 9 bin lira ama çalışan bulamıyor
Aylık maaşı 9 bin lira ama çalışan bulamıyor
DAP İdaresinden Milli Şaire vefa
Elazığ'da Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un adı verilen semt kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.
Peynir sektöründe Doğu Anadolu damgası
Bitlis’in Tatvan ilçesinde 1-2 Eylül tarihleri arasında bu yıl birincisi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva