Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
13 Haziran 2013 Perşembe - 03:15

Tarihi adım

Atatürk Üniversitesi, Amerikan Üniversiteleriyle işbirliğini genişletiyor.

Tarihi adım

Atatürk Üniversitesi, Amerikan Üniversiteleriyle işbirliğini genişletiyor.Yeni ilişkiler kurmak ve mevcut ilişkileri geliştirmek amacıyla Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Akçay, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Takkaç ve Mevlana Değişim Programı koordinatörü Prof. Dr. Zekeriya Aktürk’ten oluşan heyet, ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Pittsburgh, Nebraska, Ohio State ve Yale üniversitelerine işbirliği ziyaretinde bulundular.
ABD ziyaretinin ilk gününde Pittsburgh Üniversitesi’ni ziyaret eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve heyeti ilişkilerin geliştirilmesi için işbirliği protokolünü yenilediler.
Tıp Fakültesini de ziyaret eden heyet, Dekan Prof. Dr. Arthur S. Levine den bilgi aldı. Levin, eğitim ve gözlem amaçlı gelecek akademisyenleri memnuniyetle kabul edeceklerini belirtti.
BİRÇOK ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK
Ziyaretin ikinci gününde Atatürk Üniversitesi’nin kuruluşunda işbirliği yapılan Nebraska Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Marjorie Kostelnik ile görüşüldü. Okul öncesi eğitim, küresel eğitim, çağdaş eğitim konularında çalıştıklarını belirterek, daha çok öğrenci değişiminde lisansüstü öğrenicilerine ve öğretim üyelerine öncelik verilmesini isteyen Kostelnik, Atatürk Üniversitesi’yle işbirliği yapmayı arzuladıklarını ifade etti.
Nebraska Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. JB Milliken ve ekibi ile görüşen Koçak, iki üniversite arasındaki işbirliğin eskiye dayandığını ve yeni dönemde de artırılarak devam etmesini istediklerini belirtti. Rektör Koçak, “Birkaç hafta içerisinde Nebraska’dan bir ekip üniversitemizi ziyaret edecekler. Nebraska heyetiyle tarımda suyun verimli kullanımı, okul öncesi eğitim gibi konularında işbirliğine öncelik verilecek” dedi.
Heyete tarihi hükümet konağı binasını gezdiren Nebraska Eyalet Sekreteri John Gale de; ülkelerarası işbirliğinde üniversitelerin rolünden bahsederek geçmişteki ilişkilerin artmasını arzuladığını belirtti. Ziyaret sonrası John Gale, üniversite heyetine fahri hemşerilik belgesi taktim etti.
Daha sonra Ziraat Fakültesi’ne geçen heyet, araştırmadan sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. Prem Paul ziyaret etti. Zirai faaliyetlerden sorumlu Rektör Yardımcısı Ron Yoder ise, Nebraska Üniversitesi’nin yayıma yaklaşımı, tarım ve doğal kaynaklar enstitüsünün yapılanması konularında ve üniversite örgütlenme şeması hakkında bilgi verdi.
SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİ
Omaha kampüsüne geçen heyet burada sağlık alanındaki faaliyetler hakkında bilgi alarak, Simülasyon merkezini ziyaret etti. Sağlık ve araştırma konusunda Rektör Yardımcısı Dr. Jenifer Larsen ve Halk sağlığı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayman El Mohandes ile de görüşmeler yapıldı. Biyoistatistik alanında uzaktan doktora programlarının olduğunu, öğretim elemanlarımızdan gönderilmesi halinde memnuiyetle kabul edip ortak çalışmalar yapabileceklerini belirttiler.
MAYIN TEMİZLEME ROBOTLARI İNCELENDİ
NASA için mayın temizleme robotları geliştirildiği, Peter Kiewit Enstitüsü (Bilgi Teknolojileri) ve Mühendislik Fakültesi de ziyaret edildi. Yüksek lisans öğrencilerinin çalıştıkları robotik simülasyon laboratuvar çalışmaları da yerinde görüldü.
130 ülkeden 1789 yabancı öğrencisi olan Uluslararası çalışmalar ve programlar birimi Dekanı Thomas Gouttierre ve ekibi ile görüşüldü.
18 ay-4 yaş arası çocukların eğitim gördükleri laboratuvar okullarında halka ve akademik elemanlara hizmet sunulan Çocuk Gelişim laboratuvarı hakkında bilgi alınıldı.
Eğitim ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri ile buluşan heyet, Eğitim Bilimleri, özel öğretim ve yabancı dil eğitimi konusundaki işbirliği fırsatları görüşülerek, lisans ve lisansüstü düzeyde işbirliği yapılabileceği konusunda fikir birliğine varıldı.
Ziyaretin son gününde Üniversitenin mütevelli heyeti tarafından toplantılarına davet edilen Atatürk Üniversitesi heyetine, ekrandan üniversitemizin kuruluşunda çekilen fotoğraf yansıtıldı. Slaytın ardından Rektör Koçak’a mütevelli heyeti başkanının imzaladığı tanınma/kararlılık belgesi verildi.
MEVCUT İLİŞKİLERİMİZİN ARTIRILMASINDA KARARLIYIZ
Pittsburgh ve Nebraska üniversitelerinde yapılan görüşmelerin sonucunda Koçak şunları söyledi: “Mevcut ilişkilerin artırılması konusunda iyi niyet ve kararlılıklarımızı vurguladık. Özellikle Nebraska Üniversitesi ile sürdürülebilir işbirliği imkânlarının olduğunu ve bunun için üniversitemizin öğretim elemanları ve öğrencilerine kolaylıklar sağlanabileceğini gördük. Nebraska Üniversitesi yönetiminin yanında eyalet yönetiminin de işbirliği çalışmalarımızı destekliyorlar. Üniversite olarak biz de gerekli bilgilendirme ve teşviklerin yapılmasını kararlaştırdık.”

 
A.Gazi'de seyyar kavgası: 4 yaralı
 
ÇSAM çevrenin nabzını tuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmam Hatip’li Küçük ikincilik getirdi
21 şehirden 66 öğrencinin yarıştığı AB Öykü Yarışması’nda ödüller verildi.
Yaylalı Türkçe Sevdalılarını ağırladı
11. Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Kazım Karabekir Stadyumu’nda gerçekleşen, ...
Özel Bilkent 1. Kariyer Günleri başladı
Özel Bilkent Erzurum Laboratuar Lisesi’nce 1. Kariyer Günleri düzenlendi.
 
AÖF'ten sınav başarısı
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı ...
Birinci Erzurum'dan çıktı
Tecvit, meharic-i huruf ve sıfat-ı huruf, eda-seda, makam ve terennüm ...
Her şey öğrenciler için
Erzurum İlim ve Kültür Hizmet Derneği, ilim tahsili yapan öğrencilere ...
 
Yılmaz eseriyle anılıyor
Atatürk Üniversitesi’ne ait Botanik Park’ın mimarı olarak bilinen Prof. ...
Bilişimde 7'inci adım
7. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu başladı.
PMYO'da mezuniyet coşkusu
Erzurum’da Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezuniyet töreni gerçekleşti.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva