Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
ESKİ’den Tekman mesaisi
ESKİ’den Tekman mesaisi
HABERLER>ASAYÄ°Ş
20 Nisan 2012 Cuma - 05:21

Tacizciye 56 yıl hapis

Erzurum'da sınıfta 8 öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan öğretmene 56 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Tacizciye 56 yıl hapis

Erzurum'da sınıfta 8 öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan öğretmene 56 yıl 5 ay hapis cezası verildi.
Erzurum'da öğretmenin öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği cinsel taciz olayı, 2009-2010 yılı eğitim-öğretim yılları arasında Tortum ilçesine bağlı Esendurak Köyü İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Sınıf öğretmenliği yapan Muhammet Faruk K., iddiaya göre, okulda eğitim gören 8 öğrencisine tacizde bulundu. Öğrenciler, tacize uğradıklarını ailelerineağlayarak itiraf etmeleri üzerine ortaya çıktı.
4., 5., 6. sınıf öğrencileri M.E., (10), S.A.(10), A.K. (10), S.Y. (10), B.T. (11), Ş.K. (11), Z.E.(10) ve Z.Y.'nin (10) aileleri, okul müdürü ve öğretmenlerin bilgisine başvurması üzerine Tortum Cumhuriyet Savcılığı'na giderek sapık öğretmen Muhammet Faruk K. hakkında şikayetçi olundu.Öğretmen Muhammet Faruk K. Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'tehditle cinsel istismar' suçundan tutuklanarak cezaevine kondu.
ÇOCUK PSİKİYATRİSTİ, 'SÜRTÜNMEK SURETİYLE TACİZ' RAPORU
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatristi Anabilim Dalı Başkanlığı'nın verdiği rapora göre, "Mağdurelerin cinsel taciz olayına maruz kaldıkları, görüşüne yer verildi.
Tortum Nöbetçi Sulh Ceza Mhakemesi tarafından 15 Mayıs 2009 günü tutuklanan ve öğrencilerin yapılan muayene sonrası öğrencilerin ruh ve beden sağlığında bozulma olduğu gerekçesiyle Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yaklaşık 1.5 yıl cezaevinde yattıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan öğretmen Muhammed Faruk K. hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan 15 sayfalık iddianamede TCK'nın 103/1-a ve 103/6 maddeleri uyarınca 'mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 2'şer kez en az 15'er yıl hapis cezası istendi. Savcılık TCK'nın 103/1 maddesi uyarınca 'çocuğun nitelikle cinsel istismarı' suçundan toplam 21 ile 56 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
8 ÖĞRENCİYE TACİZ SUÇUNDAN 56 YIL 5 AY 7 GÜN HAPİS
Karar duruşmasın katılmayan ve bir önceki mütalaa duruşmasına katılarak kendini savunan öğretmen Muhammed Faruk K., "Suçlamaları kabul etmiyorum. Böyle bir şey yapacak biri olmadığımı öğrencilerim ve arkadaşlarım da bilir. Sınıfta ve öğretmenler odasında böyle bir cinsel taciz olayının gerçekleşmesi mümkün değil. Öğretmenler odası ve sınıf girişi öğretmenler odasına bakıyor. Birkaç veli beni okulda görev yapmamı istemiyordu. Bu tamamen bir komplodur" dedi.
Mahkeme, karar duruşmasında öğretmen Muhammed Faruk K.'yi TCK' 103/1-a ve 103/6 maddeleri uyarınca 'mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı' 'tehditle cinsel istismar' suçunu 8 öğrenciye işlediği gerekçesiyle 56 yıl 5 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı.
Karar duruşmasına gelmeyen öğretmen hakkında verilen 56 yıl 5 ay 7 gün hapis cezası hükmü ile birlikte öğretmen Muhammet Faruk K. hakkında gıyabi tevkif müzekkeresi çıkarılarak yakalama emri çıkarıldı.

 
Vergide mart vizyonu
 
Projelerini halkla paylaştılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polis definecileri yakaladı
Erzurum’un Yakutiye ilçesinde define aramak için kaçak kazı yapan 4 kişi ...
Her şey huzur için
Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler başkanlığında İlçe Güvenlik Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.
Kıskançlık cinayetine 20 yıl hapis
karısını göğsünden bıçaklayarak öldüren kocası Menap B. 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı
 
Hırsızların dine de saygıları yok..
Erzurum’da caminin içerisinde bulunan sadaka kutusunu kıran hırsız kağıt ...
Bölücülere ağır darbe
Ağrı Dağı'nda güvenlik güçleri ile çatışmaya giren PKK'lılara ağır darbe indirildi.
'Yargıya müdahale edilmemeli'
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin olarak, ...
 
Erzurum Atlı Polise kavuştu
Erzurum’da özellikle toplumsal olaylara müdahale kapsamında Çevik Kuvvet ...
Altın hırsızlarına suçüstü
Erzurum’un Aziziye İlçesi’nde gece yarısı girdikleri iki ayrı evden 10 ...
Ölümden döndüler
Erzurum’da kadın sürücünün kullandığı otomobilin ağaca çarpması sonucu 2 kişi yaralandı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva