Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kurtulmuş’tan üçüncü büyük çıkış vurgusu
Kurtulmuş’tan üçüncü büyük çıkış vurgusu
MSB bilgilendirdi
MSB bilgilendirdi
MGK gündemi açıklandı
MGK gündemi açıklandı
Erdoğan: 'Yeni anayasayı ülkemiz için istiyoruz'
Erdoğan: 'Yeni anayasayı ülkemiz için istiyoruz'
Kalkınma Ajansları, bölgesel kalkınmanın lokomotifi
Kalkınma Ajansları, bölgesel kalkınmanın lokomotifi
HABERLER>EKONOMİ
23 Mayıs 2025 Cuma - 01:34

TZOB tarımda göç gerçeğini gündeme taşıdı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Gıda güvenliğinin sağlanmasında en büyük tehdit olarak gençlerin tarımdan göçünü görüyoruz. Gençleri tutamıyoruz. Tarımda çalışan gençlerimizin oranı yüzde 5’lere kadar düştü" dedi.

TZOB tarımda göç gerçeğini gündeme taşıdı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Gıda güvenliğinin sağlanmasında en büyük tehdit olarak gençlerin tarımdan göçünü görüyoruz. Gençleri tutamıyoruz. Tarımda çalışan gençlerimizin oranı yüzde 5’lere kadar düştü" dedi.

Amasya’nın Aydınlık köyünde beraberindeki oda başkanlarıyla birlikte çiftçileri ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Bayraktar, "Gıda güvenliğinin sağlanmasında en büyük tehdit olarak gençlerin tarımdan göçünü görüyoruz. Gençleri tutamıyoruz. Tarımda çalışan gençlerimizin oranı yüzde 5’lere kadar düştü. Bu ülkemizin gıda güvenliği için çok büyük bir tehdit. Özellikle tarım sektöründe girişimci olan ve üretim yapan gençlerimiz şehre gidiyor tüketici oluyor. Biz tarımda gelir seviyesini asgari ücretle çalışanların seviyesinin üzerine çıkarmak zorundayız ki bu insanlarımız oraya gidip asgari ücretle çalışmasınlar" diye konuştu.

Gençler için pozitif ayrım sağlanacak politikalar uygulanmasını tavsiye ettiklerini anlatan Bayraktar, "Bu gençlerin sosyal güvenlik kurumu primleri devlet tarafından ödenirse bu geçlerin bir kısmını tarımda tutma şansımız var. Bununla alakalı bir çalışma yapılıyor. İnşallah bir sonuç alırız. Ama her halükarda üretici olan kesim şehirlere gidip tüketici oluyor. Türkiye buna dayanamaz. Bugün bazı göçmenlerle, Afganlarla, Suriyelilerle bu işi idare ediyoruz. Ama bunlar ülkelerine dönmeye başladı. Ülkelerine döndüğünde peki bu ülkeyi nasıl besleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Aydınlık köyündeki kiraz bahçelerinde çiftçilerin sorunlarını dinleyen Bayraktar, "Burada hiç meyve kalmamış. Sahadaki tespitlerin hızlı bir şekilde yapılarak verilecek desteklerin hızlı bir şekilde üreticilerimize intikali fevkalade önemli. Hızlı bir şekilde desteklerin, yardımların üreticilerimize intikalini talep ediyoruz. Allah böyle bir afet göstermesin. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi üreticilerimize iletmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

 
İstihdam endeksi yıllık bazda arttı
 
Erzurumspor liderliğini sürdürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstihdam endeksi yıllık bazda arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, ...
Yılmaz: Yapay zeka ile ilgili düzenlemeler kaçınılmaz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yapay zeka ile ilgili etik, hukuki ...
Finansal hizmetler güven endeksi azaldı
Mayıs ayında finansal hizmetler güven endeksi, bir önceki aya göre 9,2 ...
 
Kalkınma Ajansları, bölgesel kalkınmanın lokomotifi
Kacır, "Bölgesel kalkınma politikalarımız; topyekûn kalkınmamıza güç katacak ...
Erzurum kişi başı verileri açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Nisan ayında kişi başına düşen kamu ...
Erzurum dengede 48‘inci oldu
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Maliye Bakanlığı Verilerine göre Erzurum ...
 
Erzurum’da 2. Elde Nisan rekoru!
**Erzurum’da motorlu kara taşıtı devir sayısı son dört ayın en yüksek rakamına ulaştı.
Erzurum Faydalı Modelde 18’inci sıraya indi
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan Nisan’da 3, bu yılın 4 ...
Kısa vadeli dış borç stoku açıklandı
Türkiye’nin Kısa Vadeli Dış Borç (KVDB) stoku, bir önceki aya göre yüzde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva