Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
19 Ağustos 2015 Çarşamba - 09:04

TKK ve TKDK IPARD Protokolünü imzaladı

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğü (TKK) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) arasında tarımsal yatırımların finansmanı için "IPARD Yatırımları Finansman Protokolü" imzalandı.

TKK ve TKDK IPARD Protokolünü imzaladı

Protokolü tanıtmak üzere Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Ali Karaarslan ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Protokolün amacının tarımsal üretime katkı sağlayacak proje fikri olan ve bunu yatırıma dönüştürmek isteyen müteşebbislerin projelerini hayata geçirmeleri yönünde engel teşkil eden ön finansman problemini çözmek olduğunu ifade eden Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ali Karaarslan, özellikle çiftçilerin ekonomik gelir seviyesini yükseltmek ve işletmelerinin sürdürülebilir hale getirilmesi için protokol  imzalandığını söyledi.

Karaarslan, "Söz konusu protokol ile  özellikle çiftçilerin ekonomik gelir seviyesini yükseltmek ve işletmelerinin sürdürülebilir hale getirilmesi için protokol  imzalandı. Protokolün amacı; tarımsal üretime katkı sağlayacak proje fikri olan ve bunu yatırıma dönüştürmek isteyen müteşebbislerin projelerini hayata geçirmeleri yönünde engel teşkil eden ön finansman problemini çözmektir. Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliğinin Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır illerinde olmak üzere 45 noktada hizmet veriyor. Tarım Kredi Kooperatifi olarak ortaklarımızın finansman ihtiyacını karşılamanın yanında hem yatırım sürecinde hem de yatırım bittikten sonraki süreçte işletmenin sürdürülebilirliği için neler yapacağımız konusunda da gayret göstereceğiz. Bu projelerde finansman ayağında Tarım Kredi Kooperatifleri olarak biz yatırımcılarımızın yanında olacağız, birlikte olacağız, destekçileri olacağız. Yatırım bittikten sonraki süreçte de yatırımlarını geliştirme konusunda girdi ihtiyaçlarının karşılanması ve çıktılarının değerlendirilmesi konusunda işbirliklerimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

2012 YILINDAN ŞUANA KADAR   107 YATIRIMCIYLA YAKLAŞIK 84 MİLYON LİRA TUTARINDA YATIRIM SÖZLEŞMESİ İMZALANADI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme il Koordinatörlüğü olarak 2012 yılından şuana kadar  107 yatırımcıyla yaklaşık 84 milyon lira tutarında yatırım sözleşmesi imzaladıklarını belirten İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, Bu protokoller bir taraftan yatırımcıların ön finansman ihtiyacını sağlayarak proje sayısındaki artışa yardımcı olacak diğer taraftan ise devam eden projelerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Özlü ise "Erzurum il Koordinatörlüğü olarak 2012 yılından bu güne kadar 107 yatırımcıyla yaklaşık 84 milyon lira tutarında yatırım sözleşmesi imzaladık. Bunlardan hemen hemen yarısının ödemesi yapıldı. Yapılan ödemeler hak ediş usulüyle olduğundan dolayı proje sahiplerinin zaman zaman ön finansman sıkıntısı ortaya çıkmaktadır. Bu olumsuzluğu bertaraf etmek ve yatırımcımıza yardımcı olmak amacıyla TKDK, Tarım Kredi Kooperatifleri ve 17 bankayla IPARD Yatırımlarını finanse etmek için protokoller imzalamıştır. Bu protokoller bir taraftan yatırımcıların ön finansman ihtiyacını sağlayarak proje sayısındaki artışa yardımcı olacak diğer taraftan ise devam eden projelerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesine önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

Toplantıya katılan kooperatif üyeleri ise, “IPARD desteklerinin bölgeye kazandırılmasında protokolün olumlu bir etki ve katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca Bölge Müdürlüğü ve İl Koordinatörlüğü’ nün bilgilendirme çalışmasından dolayı da memnuniyetlerini dile getirdiler.  Protokol kapsamında bilgi almak isteyen çiftçilere her iki kurumun kapılarının ardına kadar açık olduğu kaydedildi.

 
Erzurum patente yoğunlaştı
 
Yeniden ekmek teknesine kavuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum patente yoğunlaştı
Erzurum’dan bu yılın 7 ayında gerçekleştirilen patent başvurusu sayısı ...
Nereden nereye geldik?
2000’li yılların başına kadar cep telefonu kullanımının en az düzeyde ...
Kredide tarım önde..
Erzurum’da bankalarca karşılanan sektörel kredilerde ziraat ve bankacılık ...
 
Bölge kredi sıralaması belirlendi
Erzurum, toplam nakdi krediler, nakdi krediler ve bankaların takipteki ...
7 aylık mükellef sayısı açıklandı
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2015 Temmuz Dönemi iller Faal ...
Tüketici Davutoğlu’na duacı
Başbakan Davutoğlu’nun girişim ve talimatlarıyla et fiyatlarındaki indirim ...
 
Otomotiv sektörü Erzurum’a odaklandı
Erzurum’da “2015 Otomobil Tanıtım ve Satış Günleri” adı altında otomobil fuarı açıldı.
6 bin kişi iş sahibi oldu
İŞKUR’un 2015 yılında 5 Bin 181 kişiyi özel sektörde istidam hedefinde, ...
Bal Sezonu başlıyor
15 yıldır bal üreticiliği yapan Çağlar Eser, bu yıl oldukça verimli bir ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva