Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
1 Temmuz 2015 Çarşamba - 11:21

TKK'dan üreticilere destek

Tarım Kredi Kooperatifleri, üyesi olduğu çiftçilerin ürünlerini dış piyasada zararına satmalarını önlemek adına önemli bir adım attı. Kurum, çiftçinin zararına satacağı ürünü, değeri karşılığında satın alım formülünü geliştirdi.

TKK dan üreticilere destek

Tarım ve Hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Erzurum’da tarım alanındaki en büyük sıkıntı, üretilen ürünün hak ettiği değerin çok aşağıda satılması nedeniyle başta çiftçinin daha sonrada şehrin ekonomik zarara uğraması. Çiftçi üyelerine kredi desteği sağlayan TKK, aynı zamanda ürünleri Kooperatife olan borç karşılığı uygun fiyatlara alarak dış piyasada daha ucuza gitmesini engelliyor.

ALIMLAR BAŞLADI

Program hakkında bilgi veren TKK Bölge Müdürü Ali Karaarslan, “Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) olarak ortaklarımızın ihtiyaçlarını, genel anlamda Türk çiftçisinin tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamayı rehber edinmişiz. TKK olarak biz ortaklarımızın bütün girdilerini karşılamanın yanında özellikle ürünlerini de değerlendirmeyi görev olarak biliyoruz. Nasıl ki ortaklarımızın ürünlerini yetiştirme yönünde yardımlarımız varsa yetişmiş olan ürünlerini değerinde piyasada değerlendirmek ve kıymetlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda bu yıl buğday, arpa, çavdar, yulaf; ayrıca sezonunda çayır, yulaf ve yonca otu alımlarımız devam edecektir.” dedi.

ÖNCE BORÇ KARŞILIĞI

Alınan ürünlerin önce borç karşılığı alındığını belirten Karaarslan, “Bu alımlarımızı önce borca mahsuben, yani ortaklarımızın bizden almış oldukları ürünlerin karşılığı olarak takas mahsup şeklinde yapacağız. Diğer taraftan, bize verdiği ürün borcundan fazlaysa bu ortaklarımızın da bize olan borçlarını düştükten sonra kalan bedelleri nakden ödeyeceğiz. Buradaki amacımız, ortaklarımızın dışarıda ürünlerini ucuza satmalarının önüne geçmek için bu işi yapıyoruz. Yani piyasayı bir yerde rölöve ediyoruz, kıymetlendiriyoruz. Her zaman olduğu gibi bu yılda ortaklarımızın ekonomilerine hizmettir. Çünkü TKK olarak biz diyoruz ki, ortaklarımızın ekonomisi iyiyse, güçlü ortak ise TKK’da güçlü demektir.” diye konuştu.

‘BİZ PAKETLİYORUZ’

Ürünlerin alındıktan sonra satım için kendi fabrikalarında hazırlandığını ifade eden Karaarslan, “Ürün değerlendirme kapsamında bir başka yörede, yine çiftçilerimizin, üreticilerimizin üretmiş oldukları baklagilleri, zeytini almak suretiyle zeytinyağı, baklagillerden, nohut, fasulye, diğer taraf da nar ekişisi, yakınımızda olarak ispir fasulyesi gibi ürünleri çiftçilerimizden direkt alıp tüketiciye doğrudan ulaştırıyoruz. Üreticilerimizden tedarik etmiş olduğumuz ürün değerlendirme kapsamında almış olduğumuz ürünleri paketlemek suretiyle mağazamızda vatandaşımıza sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

ARTIK İSPİR PAKETE GİRMELİ

İspir Fasulyesi’nin paketlenmesi gerektiğine dikkat çeken Karaarslan, “Ürünler, vatandaş tarafından da çok tutuluyor. Bu ürünler daha kaliteli ve daha doğal olarak yapıldığı için değerli sayılıyor. Ürünleri üreticimizden aldıktan sonra paketlediğimizi söylemiştik. Ancak ilimizde bulunan İspir Fasulye’si ne yazık ki paketlenemedi. Eğer ispir fasulyesi paketlenirse daha fazla çiftçimizi, şehrimiz kazanacaktır.” dedi.

 
Polisi kandıramadılar..!
 
Akgüloğlu Mali Tatil sürecini değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdulhakimoğlu doğum yardımlarını anlattı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, katıldığı ...
Çobandede Köprüsü’nde iftar buluşması
Erzurum GHSİM, Gençlik Merkezleri Liderleri ile Gönüllü Gençlerin ortak ...
Sağlıkta Türk damgası
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kullanılmaya başlanan Robotik ...
 
Reklam ve Gösteri(ş) Toplumu
Her insan, az ya da çok gösterişe meyilli olabilir; bu, insanın doğası, ...
Her şey para değil..!
Gürcü kapı mevkiinde bulunan kahvehane işletmecileri sıcak günlerde oruç ...
İstihdam Teşvikinde son 4 gün!
İmalat sanayindeki işverenler 42 ay yerine 48 ay, diğer sektörlerdeki ...
 
Bağımlılıkla mücadeleye dev destek
Kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadele konusunda 149 projeye 10 milyon ...
Meteorolojiden kritik uyarı
Cumartesi günü, kuzey, iç ve batı kesimlerde görülecek olan yağışların, ...
Okuduğu romanla hayatı değişti
Erikli köyünde yaşayan 57 yaşındaki emekli sağlık memurunun hayatı okuduğu bir romanla değişti.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva