Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>EKONOMÄ°
23 Ocak 2013 Çarşamba - 03:05

TKDK’dan Proje Çağrısı

Türkiye’de tarımsal kalkınmayı hedefleyen TKDK 9’uncu proje çağrısına çıktı. 15 Mart 2013 gününe kadar sürecek çağrıda yatırım yapmak isteyenler hazırlayacakları projelerle destek almak için müracaat edebilecekler.

TKDK’dan Proje Çağrısı

Türkiye’de tarımsal kalkınmayı hedefleyen TKDK 9’uncu proje çağrısına çıktı. 15 Mart 2013 gününe kadar sürecek çağrıda yatırım yapmak isteyenler hazırlayacakları projelerle destek almak için müracaat edebilecekler.
Bugüne kadar çıkılan 8 çağrıda Erzurum’dan hazırlanan 3 projeye destek veren TKDK, 3 projeyi de destek kapsamında inceliyor. 8’inci çağrıda hazırlanan 5 projeyi de incelemeye alan TKDK, Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu yöre çiftçisini sevindiren kararlar aldı.
236 MİLYON AVRO DESTEK
Tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar, tarım balıkçılık ürünlerinin işlenmesi, pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar ile kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilerek geliştirilmesi başlıklarında toplanan 9’uncu çağrının bedeli 236 milyon 482 bin 590 Euro olarak açıklandı.
Daha önceki çağrılarda Erzurum’da mahalleye dönüştürülen köyleri kırsal kalkınma programına almayan TKDK, Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün teklifi sonucu bu uygulamasından vazgeçerek 19 köyün de projelerden yararlanmasına karar verdi. Çağrılarda Erzurum’u meyve-sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması desteği dışında tutan kurum, bu uygulamasından da vazgeçerek bölge yatırımcısının bu konuda hazırlayacağı projelerin de destek kapsamına alınacağını bildirdi. Kurum, 9’uncu çağrıda yaptığı bir olumlu adım ise daha önce destek dışında tutulan traktör alımlarını projeye dahil etmesi oldu.
AYDIN AÇIKLAMA YAPTI
TKDK Erzurum Bölge Müdürü Ömerül Faruk Aydın, daha önceki çağrılara gerektiği gibi ilgi göstermeyen Erzurumluların uygulamaları gördükçe proje sayısında artış yaşandığını bildirdi. Bölge Müdürlüğü olarak yaptıkları girişimler sonucu Erzurum’la ilgili kurumda bazı iyileştirmelerin yapıldığını vurgulayan Aydın, 9’uncu çağrıda daha çok proje beklediklerini bildirdi.
Şimdiye kadar Erzurum’da koyun yetiştirme işletmesi kurulması, günlük 20 ton süt işleme tesisi kurulumu projesi ile arıcılık konusunda hazırlanan projelere destek sağlandığını belirten Aydın, 3 proje hakkında da destek kararı alındığını bu konudaki incelemelerin anlaşma imzalama aşamasına gelindiğini bildirdi. 8’inci çağrıda 5 projenin kabul edildiğini ifade eden Aydın, önümüzdeki günlerde büyük bir projeyi başlatacakları bilgisini de verdi.
TKDK’nın 9’uncu proje çağrısıyla ilgili Erzurum’da bilgilendirme çalışması başlattıklarını belirten Aydın, bütün çiftçilere ulaşacaklarını söyledi. 8 çağrıda olduğu gibi bölge çiftçisine SMS’le bilgi vereceklerini vurgulayan Aydın, “Ayrıca ilçeleri ziyaret ederek çiftçimize yönelik bilgilendirme toplantıları vereceğiz. Köy muhtarlarını konuyla ilgili bilgilendireceğiz. 9’uncu çağrı dönemiyle ilgili ilimizdeki bütün çiftçileri haberdar edeceğiz” dedi.
Kurum olarak Erzurum çiftçisinin desteklerden daha fazla yararlanması için ellerinden gelen desteği verdiklerini anlatan Aydın, “Kuruma sunulan projeleri inceledikten sonra çiftçimize geri dönerek eksiklikler konusunda bilgiler veriyoruz” diye konuştu.

 
Veliköy'de dadaş dayanışması
 
Yaylalı, Helal kazancı anlatacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TTKK'dan besiciye destek
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, kooperatiflerince ...
'Erzurum'un çekiciliği artıyor'
Erzurum Valisi öztürk, “Ülkemizde kış turizminin başkenti olarak kabul ...
Fırat kuyumculara müjde verdi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan ...
 
Yatırımlar sürecek
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’da medya kuruluşlarının temsilcileri ...
Dadaşkent'te ilk banka
Halkbank Dadaşkent Şubesi düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.
MÜSİAD'tan özelleştirme desteği
ENER ve ERVAK Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi'nin özelleşmeli açıklamalarının ...
 
TCMB senet verilerini açıkladı
Erzurum ekonomisindeki kırılganlığın sona erdiği, istikrarlı bir sürecin ...
PTSO'dan kayıt uyarısı
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası (PTSO) Genel Sekreteri Kadri Bakır, üyelerine ...
Erzurum yatırımda ilk sırada
Erzurum kamu yatırım harcamaları bakımından Doğu Anadolu Bölgesinde ilk ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva