Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>ARAŞTıRMA
5 Temmuz 2017 Çarşamba - 12:10

TESK'te ADAPTESK gündemi

Ankara, Gaziantep, Erzurum, Manisa, Mersin, Şanlıurfa, Ordu ve Bursa illerinde uygulanan ve sonuçları ülke genelinde yaygınlaştırılacak olan ADAPTESK Projesi kapsamındaki uluslararası konferansın açılış konuşmasını TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yapacak

TESK te ADAPTESK gündemi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yarın gerçekleştirilecek olan ADAPTESK Uluslararası Konferansı'na ilişkin, “Türkiye’de esnaf ve sanatkarların ağırlıklı olarak yer aldığı KOBİ’ler, çalışan sayısı bakımından toplam girişimlerin yüzde 99,9’unu, istihdamın yüzde 76’sını, katma değerin yüzde 54’ünü, yatırımların yüzde 50’sini ve üretimin yüzde 56’sını oluşturuyor” dedi.
“Güçlü Esnaf Sanatkar, Güçlü Teşkilat, Güçlü Türkiye” şiarıyla kurgulanan '2030 ADAPTESK Strateji Belgesi'nin yerel, ulusal ve uluslararası uzmanlar nezdinde tartışmaya açılacağı ADAPTESK Uluslararası Konferansı yarın düzenlenecek. Konferansa ilişkin yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Palandöken, “Türkiye’de esnaf ve sanatkarların ağırlıklı olarak yer aldığı KOBİ’ler, çalışan sayısı bakımından toplam girişimlerin yüzde 99,9’unu, istihdamın yüzde 76’sını, katma değerin yüzde 54’ünü, yatırımların yüzde 50’sini ve üretimin yüzde 56’sını oluşturuyor. Ülke genelinde kayıtlı 261 bin 259 kadın, 1 milyon 444 bin 663 erkek toplam 1 milyon 705 bin 922 esnaf ve sanatkar, 1 milyon 834 bin 799 iş yerinde mal ve hizmet üretiyor” dedi.
Esnaf ve sanatkarın ahilik kurumu aracılığıyla 900 senelik bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Palandöken, “Ülkenin ekonomik ve sosyal yaşamında üstlendiği rol, esnaf sanatkarların geleceğe hazırlanmasını ve problemlerinin ivedilikle çözümlenmesini zorunlu kılıyor. Bu süreçte politika yapıcılardan yöneticilere, kamu kurumları, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinden büyük işletmelere, eğiticilerden ailelere ve tüketicilere kadar toplumun tüm kesimlerinin aktif ve samimi bir sorumluluk üstlenmesi gerektiriyor. Öte yandan pazarın küreselleşmesi, yeni teknolojiler ve değişen tüketici tercihleri de hem bireysel olarak esnaf ve sanatkârlar hem de bu süreçte aktif rol üstlenen TESK içinde yeniden yapılanmayı gündeme getiriyor” diye konuştu.
Her alanda yeniden yapılanan, güçlenmeye kararlı olan ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturan esnaf ve sanatkarların dünya ekonomisi ile uyumlaştırılmasını hedefleyen, Temmuz 2015’ten bu yana 8 ilde (Ankara, Gaziantep, Erzurum, Manisa, Mersin, Şanlıurfa, Ordu ve Bursa) uygulanan ve sonuçları ülke genelinde yaygınlaştırılacak olan ADAPTESK Projesi kapsamındaki uluslararası konferansın açılış konuşmasını TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yapacak. Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışma yaşamı, ekonomi, mesleki eğitim, girişimcilik, yenilikçilik gibi alanlarda söz sahibi olan uzmanların katılacağı konferansa ayrıca 7 ilin esnaf ve sanatkar odaları birliklerinin temsilcileri, yereldeki sosyal ortakların temsilcileri, TESK ve TESK’e bağlı federasyonların temsilcileri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, KOSGEB, İŞKUR, MYK, SGK, Türk-İş, Hak-İş, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü, TOBB, YÖK, MEKSA ve akademi temsilcileri katılacak.

 
Memleketlerinin ürünlerini Dadaşlara tanıtıyorlar
 
Brezilyalı milli hentbolcu David Termalspor'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esrarengiz yarıkların sırrı çözüldü
Avci, Genç’in bir köyünde oluşan insan boyundaki toprak yarıklarına ilişkin, ...
Eğilmez FETÖ ihanetine dikkat çekti
Eğilmez, Ermeni lobilerinin yanına bir yenisinin daha eklendiğini belirterek, ...
Eğilmez'den tarihi tespit
Eğilmez, '"Tarihi Kürdistan adı altında oluşturulmak istenen taşeron devletçik, ...
 
Erzurum ilk üç arasında
Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu'na ...
Çınar'dan 'imsak saati' iddiası
Jeofizik Mühendisleri Doğu Anadolu Bölge Başkanı Rufai Çınar, mevcut imsak ...
Milli yazılımlar ekonomiye katkı sağlayacak
Prof. Dr. Beril Dedeoğlu,Türkiye’nin yazılım ile bilgi teknolojileri alanlarında ...
 
Türkez önemli açıklamalarda bulundu
Dünya Sağlık Örgütündeki komitede yer alan tek Türk olan Erzurumlu bilim ...
Polonya'da Oltu rüzgârı
Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Oltu Halk ...
'Böyle bir sorumluluğumuz var..'
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Öge, değerlendirmelerde bulundu. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva