Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek: ‘Söylentilere inanmayın’
Şimşek: ‘Söylentilere inanmayın’
Bahçeli: ‘Siyasetin ekseni akıldır’
Bahçeli: ‘Siyasetin ekseni akıldır’
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nde geri sayım
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nde geri sayım
e-tebligat verileri açıklandı
e-tebligat verileri açıklandı
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışını sağlayacağız’
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışını sağlayacağız’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
24 Nisan 2018 Salı - 12:02

TEGV ile ‘Eğitime Koşar Adım’

Eğitime Koşar Adım sloganıyla 5000 çocuğa TEGV’de eğitim desteği sağlamak üzere Artvin’den Fethiye’ye koşmaya başlayan Ahmet H. Uysal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı TEGV Erzincan Öğrenim Birimi’nde kutladı.

TEGV ile ‘Eğitime Koşar Adım’

Eğitime Koşar Adım sloganıyla 5000 çocuğa TEGV’de eğitim desteği sağlamak üzere Artvin’den Fethiye’ye koşmaya başlayan Ahmet H. Uysal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı TEGV Erzincan Öğrenim Birimi’nde kutladı.

Ahmet H. Uysal, çocukları eğitim ile kucaklayabilmek için Artvin’den Muğla’ya 14 ilden geçerek Anadolu’da koşuyor. Uysal, 11 Nisan’da Artvin’den başlayan projesinde şu ana kadar Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane’den geçerek Erzincan’daki TEGV Öğrenim Birimi’ne planlandığı gibi 23 Nisan’da ulaştı.

TEGV Erzincan Öğrenim Birimi’ndeki 1200 çocuğumuzun nitelikli eğitim desteğiyle buluşması amacıyla projeye bağış yapan Opet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Erzincan’da yerel ve özel idarecilerin katılımıyla çocuklarla birlikte kutladı.

Projeyi gerçekleştiren Ahmet H. Uysal ilk olarak Artvin’de koşuya başlayarak 4’üncü durağı olan Erzincan’a vardı. 46 koşu gününde toplam Bin 645 km koşarak 7 Haziran günü Fethiye’de tamamlayacak.

Proje hakkında bilgi veren TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı; “Tüm çocukların bayramını kutluyorum. Ahmet Uysal arkadaşımız geçen sene Kutuplarda TEGV çocukları için koşmuş, Siirt Pervari’nin 2 yıllık eğitim giderlerini karşılayarak yurda dönmüştü. Bu sefer daha zorlu bir projeye kalkıştı. 11 Nisan’da Artvin’de yola çıktı Bin 600 km koşacak. 7 Haziran’da koşusunu Fethiye’de sonlandıracak. Bunu yaparken de TEGV adına bir farkındalık yaparak ve aynı zamanda da bin çocuğumuzu eğitim giderlerini karşılamak üzere bir hedef koydu. Hedefinin 4’te 1’ini tamamladı. Hedefini de büyük ölçüde yakaladı. Beklentisi bu hedefi katlayarak aşmak. Çok heyecan duyuyoruz. Çok güzel ve anlamlı bir proje. Ahmet’e ve Ahmet’in nezlinde tüm eğitim birilerinde görev yapan 8 bin 500 gönüllerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Projeyi gönüllü olarak sürdüren eğitim gönüllüsü Ahmet H. Uysal ise; “Ahmet Uysal; “TEGV’in bir gönüllüsüyüm. Geçen sene Kuzey Kutup Maratonunu koşmuştum. sene Kuzey Kutup Maratonunu koşan ilk Türk oldum. Siirt Pervari öğrenim biriminin 2 yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak para toplamıştım. Bu sene de yıllardır hayalim olan Türkiye’yi boydan boya koşma hayalimi gerçekleştiriyorum. Artvin’den yola çıktım ve 14 il geçerek Muğla’ya kadar koşacağım. Şuana kadar 4 ilimizden geçip Erzincan’a geldim. Bu güzel günde Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan’da burada olmak çok güzel. TEGV’in Türkiye’de 72 tane eğitim birimi var. Nitelikli eğitim desteği alıyor çocuklarımız TEGV’de. Eğitimde eşitlik çok önemli. Çağdaş eğitim çok önemli. Dolayısı ile beni izleyenlerden takip edenlerden ricam projemi desteklemeleri. Projemiz koşar adım isimli. Bin 645 km koşuyorum. Hergün bir maraton mesafesi yol alıyorum. 46 koşu günümde koşumu tamamlayacağım. 7 Haziran günüde Fethiye’de tamamlamayı umut ediyorum. Şuana kadar 400 km’ye yakın yol aldım. Türkiye’yi tanımak için benim için güzel bir proje oldu. Beni takip edenler TEGV yazıp 3353’e mesaj gönderirlerde çocuklara destek olurlar” dedi.

 
Erzurum KYK 3’üncü oldu
 
EHT’nin ilk oyunu “Eyvah Sevirem” yoğun ilgi gördü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ KKTC Milletvekili Topal'ı ağırladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Halkın Partisi Mağusa Milletvekili ...
Rektör Çomaklı’dan 23 Nisan mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Yaylalı’dan 23 Nisan kutlaması
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı TBMM’nin ...
 
Saraç’tan Sürdürülebilir Kalkınma vurgusu
ÜNİDAP Çalıştayı YÖK Başkanı Saraç Başkanlığında Atatürk Üniversitesinde ...
KTÜ’den Aşkale’ye eğitim köprüsü
Aşkale Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği ...
‘Erzurum öğrenciler için huzur şehri’
15'i aşkın üniversitenin rektörüyle toplantı yapacaklarını belirten Saraç, ...
 
Kültür Müdürlüğü üniversitelileri ağırladı
42. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Üniversitesi öğrencilerine ...
Öğrenciler yeşil çevre için yarıştı
Prof.Dr.Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencileri Orman Bölge Müdürlüğü ...
Büyükşehir’den trafik eğitimi
Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim çağındaki çocuklara trafik eğitimi veriyor.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva