Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>BÖLGE
5 Aralık 2021 Pazar - 11:40

Sunar: 'Erzurum Yunus Gönüllülerin yurdudur’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak kutlanmasına ilişkin yayımlanan Genelge kapsamında, Palandöken Belediyesi tarafından düzenlenenYunus Emre Yılı etkinlikleri yoğun ilgi gördü.

Sunar:  Erzurum Yunus Gönüllülerin yurdudur’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak kutlanmasına ilişkin yayımlanan Genelge kapsamında, Palandöken Belediyesi tarafından düzenlenen Yunus Emre Yılı etkinlikleri yoğun ilgi gördü. Efkan Ala Kültür Merkezi Prof.Dr.Raşit Küçük Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Palandöken İlçe Kaymakamı Önder Coşğun, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, Palandöken İlçe Müftüsü Abdulhadi Acar, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, AK Parti Palandöken İlçe Kadın Kolları Başkanı Kübra Bozkurt, AK Parti Palandöken İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fetullah Köse, Milliyetçi Hareket Partisi Palandöken İlçe Teşkilatı, Kamu Kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Palandöken Belediyesi Meclis Üyeleri, Palandöken İlçe Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri, AK Parti Mahalle Teşkilatları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DOLU DOLU ETKİNLİK

İki bölümden oluşan etkinliklerin ilk etabı Efkan Ala Kültür Merkezinde gerçekleşti. Palandöken Belediyesi Tasavvuf Musikisi Topluluğu, Yunus Emre’den ilahiler sundu, Atatürk Üniversitesi Öğretim üyesi Prof.Dr.Nesrin Feyzioğlu da, Türk Tasavvuf Edebiyatı’nın zirve şahsiyetlerinden Yunus Emre’yi eserleri, hayat felsefesi, Türk Düşünce Tarihinde açtığı çığırlar kaydında katılımcılarla paylaştı.

YUNUS EMRE KÜLTÜR EVİ HİZMETE AÇILDI

Etkinliğin ikinci bölümü ise Yunus Emre’nin kabrinin bulunduğu Tuzcu köyünde gerçekleşti.Tuzcu’da Palandöken Belediyesi tarafından inşa edilen Yunus Emre Kültür Evi törenle hizmete açıldı. Yunus Emre ve Tabduk Emre’nin kabri ziyaret edilerek, dua ve niyazda bulunuldu.

BAŞKAN SUNAR: NE ZAMAN YUNUS DESEK İÇİMİZİ BİR HEMŞERİ SICAKLIĞI ISITIR

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Yunus Emre Kültür Merkezi açılışında yaptığı sunumda Yunus Emre’nin insanlığa verdiği mesajları vurguladı. Yunus Emre ve temsil ettiği değerlerin insanlık için kurtuluş ufku olduğunu belirten Başkan Sunar, 2021 yılının Unesco tarafından ‘Dünya Yunus Emre Yılı’ ilan edildiğini, aynı ufukta yürüyen Ahi Evran ve Hacı Bektaşı Veli’nin de yıl içerisinde anıldığını hatırlatarak, eserleriyle insanlığa iyilik, güzellik, hoşgörü ve sevgi mesajları ileten bu tefekkür abidelerinin yeni nesle de aktarıldığını ifade etti.

Sunar, ‘2021 yılı, hakikaten özel anlamlar içeriyor. Bu yıl vesilesiyle Unesco’nun da tescil ettiği üzere Yunus tüm dünyanındır. Hakikat o dur ki Yunus gönlümüzün her coğrafyasında yaşamış, gönül coğrafyamızın her yerinde neşvünema olmuştur. Yunus demek esasında Anadolu demektir. Ama ne zaman Yunus desek, Erzurumlular olarak, Palandökenliler olarak içimizi bir hemşeri sıcaklığı ısıtır. Zira malumlarınız olduğu üzere Tuzcu köyümüzde neredeyse Yunus’un bilinirliği kadar eski bir Yunus Emre ve Tabduk Emre mezarı bulunmaktadır. Kabristanda zamanla yeri kaybolan bu mezarı, İbrahim Hakkı Hazretleri okuduğu bir eserden yola çıkarak yeniden gün yüzüne çıkartıp, türbeleştirmiş, Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu hoca, geçmiş yüzyılın ortalarında Türk ilim aleminin nazarlarına sunmuştur. Bu yıl yunus hemşerileri belediyelerin başkanları olarak katıldığımız bir toplantıda ben şunu ifade ettim;  ‘Yunus Emre o kadar çok insanlığa mal olmuştur ki, Yunus’u bir mekana kayıtlamak, Yunus’u bir mekana atfetmek, hem Yunus’a, hem insanlığa haksızlık olacaktır.” dedi

YUNUS EMRE KÜLTÜR EVİ HAYIRLI OLSUN

Yıl içerisinde düzenledikleri Yunus Emre Yılı etkinliklerini paylaşan Başkan Sunar, Tuzcu köyünde yapımını tamamladıkları Yunus Emre Kültür Evinin misyonuna değindi. Başkan Sunar, “Yunus’un ufkunda yürüyen evlatları olarak, Onun verdiği mesajları genç nesle iletmek, vurguladığı değerleri diri tutmak, Erzurum’un ve dolayısıyla Palandöken’in Yunus Meşrepli Dadaşların yurdu olduğunu ifade etmek babında Yunus Emre kültür evini inşa ettik. Bilim insanlarınca Yunus emre ve şeyhi Tapduk Emre’ye ait olduğu belirlenen türbe alanını yeniden düzenledik, ziyarete uygun hale getirdik. Türbe alanında çıkardığımız yer altı suyunu, bir çeşmeye aktararak, ‘Yunus Emre ve yaşamını şekillendiren değerleri su gibi aziz olduğunu kayda geçtik. ‘ dedi.

Sunar, Yunus Emre Evi, Rekreasyon alanı açılışlarının öne çıktığı etkinliklere katkı sunan herkese teşekkür ederek,  Öğretim Üyesi Prof.Dr.Nesrin Feyzioğlu’na ve Yunus Emre’den İlahiler seslendiren Tasavvuf Musikisi Topluluğuna minnettarlıklarını ifade etti.

PROF.DR.NESRİN FEYZİOĞLU YUNUS EMRE’Yİ ANLATTI

Etkinlikte  Atatürk Üniversitesi Öğretim üyes Prof.Dr.Nesrin Feyzioğlu, Yunus Emre’yi anlattı. Yunus Emre’yi Milli edebiyatımızın ilk müjdecilerinden, aynı zamanda Türk yazı dilinin mimarlarından biri olarak tanımlayan Feyzioğlu, Türkçemizin söz üstadı Yunus Emre’nin hayatını, yaşadığı dönemin özelliklerini, İnsan Sevgisini, Vahdet yolculuğunu paylaştı.

PALANDÖKEN BELEDİYESİ TASAVVUF TOPLULUĞUNA TAM NOT

Belediye bünyesinde oluşturulan Tasavvuf musiki topluluğu, seslendirdiği Yunus Emre’den İlahiler ile Katılımcılara manevi coşku yaşattı. Yer yer ilahilere katılan davetliler kendilerine mistik bir ortam sunan Palandöken Belediyesi’ne müteşekkir bulunduklarını belirttiler.

 
Yoncalık’ta metruk binada yangın
 
‘Eren’ operasyonları hainlere büyük darbe vurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATABAUM, ISO sertifikalarını yeniledi
Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile birlikte yeni bir ...
Sarıkamış şehitleri 107’inci yılında anılacak
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 1914 yılında 60 bini donarak olmak üzere şehit ...
Üniversiteliler bağışta yarıştı
Bayburt Üniversitesi ile Türk Kızılay Erzurum ve Bayburt Şube Başkanlıkları ...
 
Pasinler’de mavi mermer rezervi bulundu
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Erzurum'un Hasankale bölgesinde ...
Palandöken’de karla mücadele seferberliği
Palandöken Belediyesi İlçe merkezinde etkili olan kar yağışına anında ...
Merkez İlçe müftüleri Aziziye’de buluştu
Erzurum’un merkez ilçe müftüleri Aziziye Belediyesi’nde buluştu.
 
Yakutiye’de kar mesaisi başladı
Kar yağışıyla birlikte harekete geçen Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Ekipleri, ...
Alvar’da 10.5 bin dekar arazi suya kavuşacak
DSİ Erzurum 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı, ...
Tekman Belediyesi Turizm Projesine destek
2021 Yılı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 kapsamında ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva