Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
28 Kasım 2019 Perşembe - 11:31

Soylu: "Dağda 500 kadar PKK'lı kaldı"

Soylu, "500'ün çok az üzerinde bir terörist kaldı. 2020 yılı için bütün hazırlık, imkan ve kabiliyetlerimizle, kapasitemizle bu 500'ü sıfırlamak için kullanacağız. Girilmedik alan bırakmayacağız" dedi.

Soylu:  Dağda 500 kadar PKK lı kaldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "500'ün çok az üzerinde bir terörist kaldı. 2020 yılı için bütün hazırlık, imkan ve kabiliyetlerimizle, kapasitemizle bu 500'ü sıfırlamak için kullanacağız. Girilmedik alan bırakmayacağız" dedi.

Jandarma Genel Komutanlığınca terör, istihbarat, emniyet ve asayiş olaylarına yönelik 2019 yılı değerlendirme toplantısı düzenlendi. Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe’deki karargahında 3 gün sürecek toplantıya Bakan Soylu’nun yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir ile il komutanları ve Jandarma Genel Komutanlığı personeli katıldı. Toplantıda 2019 yılı değerlendirilirken, 2020 yılında icra edilmesi planlanan çalışmalara yönelik yol haritası da belirlendi.

Toplantının açılışında konuşan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, “Terörle mücadele karşısında zor ve önemli bir süreçten geçiyoruz. Mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir. Mevcut huzur ortamının kalıcı hale getirilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün de Jandarma Genel Komutanlığı üstlendiği bütün görevlileri azim ve kararlılığıyla yerine getirecek. Her ne pahasına olursa olsun mevcut yasaların verdiği sorumluluk ve yetkiyle ‘ara, bul ve yok et’ şeklindeki mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Kışın bütün terör örgütlerine karşı Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, tüm komuta kadememiz olarak bütün birimlerimizle yükleneceğiz” diye konuştu.

"ARNAVUTLUK'A GEÇMİŞ OLSUN"

İçişleri Bakanı Soylu ise, Arnavutluk halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek başladığı konuşmasında, "AFAD, UMKE ile Kızılay gitti ve Türkiye olarak elimizden geldiğince Arnavutluk halkının acılarını hafifletmeye çalışıyoruz. Ekipler büyük bir gayretle enkaz kaldırma ve ilk yardım çalışmalarını gerçekleştiriyor. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

"PKK'YA MÜZAHİR PARTİNİN GENEL BAŞKANI ÇIKMIŞ BİZİM İÇİN İLERİ GERİ KONUŞMUŞ"

Bakan Soylu, Türkiye'nin jandarmalığın da, polisliğin de, insan olmanın da, büyük devlet olmanın da, millet olmanın da kitabını yazdığını belirterek, "Sinen, pusan, süreçlerin yönlendirmesine göre pozisyon almaya çalışan bir devlet yok. Artık sözünü sakınan bir devlet yok. Üç tane gazete manşetiyle susturulan, 'Aman muhalefet yemeyelim' korkusuyla adım atamayan bir Türkiye de yok. PKK'ya müzahir parti, sözcülüğünü falan değil doğrudan kuryeliğini milletvekillerinin yaptığı partinin genel başkanı çıkmış bizim için ileri geri konuşmuş. Çok da umurumdaydı. 13 yaşında kızları dağa kaçırıp tecavüz eden, sonra da terörist yapan PKK'lı sapıkları, Cemil Bayık'ı, Murat Karayılan'ı savunan, oradan talimat alan partiden kadına şiddetle mücadele dersi alacak değiliz. Söyleyecek sözleri varsa gitsinler 13-14 yaşındaki çocuklara tecavüz eden Kandil'deki o aşağılık adamlara söylesinler" diye konuştu.

Bakan Soylu, HDP'nin bugüne kadar istismar etmediği alan kalmadığını, Kürtleri, Doğu ve Güneydoğu'da yoksunluğu, geri kalmışlığı, hukuku, demokrasiyi istismar ettiklerini, şimdi de kadın cinayetleri üzerinden kadın meselesini istismar ettiklerini belirterek, "Madem kadınları bu kadar önemsiyorlardı Diyarbakır'da aylardır ellerinde evlatlarının fotoğraflarıyla merdivende oturup, evlatlarını isteyen anneler için neden bir şey yapmadılar? Önce korkutmaya çalıştılar, bizatihi Kandil'den mesaj getirip tehdit ettiler. Baktılar olmadı yanlarından geçip gittiler, yüzlerine bakmadılar. Bir tanesinin bile evladının acısını hissetmediler. Kendilerine yakın medya bunu nasıl haberleştiriyor biliyor musunuz? 'Diyarbakır il binası ablukada' diyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Taksim'de düzenlenen eylemde polisin kadınlara şiddet uyguladığı iddiasına ilişkin ise, "Koskoca bir yalandır ve ayıptır. Artık bu istismardan bir vazgeçin. Basın açıklaması bittikten sonra 50 LGBT'li polise saldırdı. Sadece hafif bir gaz sıktı. Gaz sıkıldıktan sonra da olay dağıldı" dedi.

"94 BELEDİYE BAŞKANINDAN 42 BELEDİYE BAŞKANI TOPLAMDA 286 YIL CEZA ALDI"

Terörle iltisaklı belediyelere 2016'da görevlendirme yapıldığında da ortalığın ayağa kaldırıldığını söyleyen Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"94 belediye başkanından 42 belediye başkanı toplamda 286 yıl ceza aldı. 19'u tutuklandı, 59'u tutuksuz yargılanıyor, 8'i hakkında da yakalama kararı çıktı. Kandil'in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz? Söyleyeyim Amedspor. Aman ne yapın, nereden ne derseniz edin Kandil'in açık talimatı, 'Amedspor'a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun' diye bizatihi Cemil Bayık talimat gönderiyor. Terör örgütünün desteklediği bir siyasi parti. Terör örgütünün direkt talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey yapılabilir mi? Cemil Bayık, 'Amedspor'a destek verin' diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?"

"PKK'YI DAĞLARDAN SİLECEK EKİP, BU EKİP OLMALIDIR"

Soylu, terörle mücadele politikasına değinerek, "Bize kurşun sıkanın ümüğünü sıkarken, okul önlerinden çocuk kaçırıp terörist yapan, sınırın ötesinden küçücük çocukların okuduğu okullara, insanların evlerine havan mermisi atan teröristin ümüğünü sıkarken kimseden izin almak zorunda değiliz. Artık 'teröriste terörist' diyen, teröriste ekmek verene de, destek verene de cevap veren, müdahale eden bir devlet var. İşte sizler, bu ülkenin jandarma teşkilatısınız. Net bir şey söyleyeyim, bu ülkenin bugüne kadar gördüğü en iyi, en güçlü jandarmalarsınız. Çıtayı en yükseğe çıkarmış jandarmalarsınız. Teknolojik kapasitenizle, beşeri kapasitenizle, operasyonel tecrübenizle en iyiler sizlersiniz. PKK'yı dağlardan silecek ekip, bu ekip olmalıdır" dedi.

"233 TERÖRİST ADALETE AİLESİNİN İKNASIYLA TESLİM OLDU"

PKK'nın yılda 5 bin 500'ün üzerinde dağlara terörist götürdüğü yılları hatırlatan Soylu, "Belediyelerinden, kurmuş oldukları derneklerinden, sözde radyolarından yaptıkları çağrılarla ve sözde gazetedeki makaleleri ile annelerinden çocukları koparıyorlardı. 2019 yılı için rakam 111. Üç yılda 600’e yakın terörist ailelerinin ikna etmeleriyle birlikte geldiler adalete teslim oldular. Ortaya koyduğumuz bu yöntem bilimsel bir yöntem. Üzerinde iyice düşünülmüş, titiz çalışılmış ve PKK’yı psikolojik olarak kalbura çevirmiştir. Geçen yıl sayı 165 idi, bu yıl dağlardan 233 terörist adalete teslim oldu” diye konuştu.

Bakan Soylu, "500'ün çok az üzerinde bir terörist kaldı. 2020 yılı için bütün hazırlık, imkan ve kabiliyetlerimizle, kapasitemizle bu 500'ü sıfırlamak için kullanacağız. Girilmedik alan bırakmayacağız" dedi.

 
Albayrak ekonominin yol haritasını açıkladı
 
Teknoyatırım’da yeni süreç
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘170 terörist etkisiz hale getirildi’
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe 1-2 operasyonları ile koordineli olarak ...
81 ilde "Aranan Şahıslar Operasyonu"
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ...
PKK/KCK’nın gençlik yapılanmasına operasyon
Terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda ...
 
İçişleri Bakanlığından 81 ile "kış" genelgesi
İçişleri Bakanlığı, 81 ile kış aylarında trafikte alınacak tedbirler ile ilgili genelge gönderdi.
Sosyal medyadan yardım istedi
Erzurum’da platonik aşk yaşadığı genç kızı defalarca bıçaklayarak dehşeti ...
KPSS soruşturmasında 8 tutuklama
2011 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) FETÖ'nün usulsüzlük ...
 
Aziziye’de denetim gündemi
Aziziye ilçesinde zabıta ekipleri un ve unlu mamul üreten işletmeleri denetledi.
İki terörist güvenlik güçlerine teslim oldu
Suriye'nin Ayn El Arap bölgesinde 2 terörist, İçişleri Bakanlığına bağlı ...
Bakan Gül adalet vizyonunu paylaştı
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ davalarına ilişkin olarak, "Fiili darbe ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva