Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
9 Ekim 2015 Cuma - 09:17

Sekmen gençlere seslendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gençlerin en az iki meslek sahibi olması gerektiğini söyledi.

Sekmen gençlere seslendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gençlerin en az iki meslek sahibi olması gerektiğini söyledi. Başkan Sekmen, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen 4. Kariyer ve İstihdam Fuarı’na katıldı. Fuara Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, kurum müdürleri ve vatandaşlar da iştirak etti.

SEKMEN GENÇLERE SESLENDİ

Başkan Sekmen, açılışta yaptığı konuşmada, istihdamın önemine vurgu yaptı. Başkan Sekmen, şu görüşlere yer verdi: “Geçen yıl bu günlerde İŞKUR Müdürümüz Ahmet Tacettin Ötügen Bey bize bir dosya takdim etti. Bir yanda iş arayan gençlerimiz, insanlarımız, diğer tarafta da eleman arayan firmalarımız, kurumlarımız vardı. 7 bin küsur eleman arayan kurumumuz vardı. Biz o listeyi aldık, bizden iş talebinde bulunan insanlarımızı, gençlerimizi bu liste üzerinden o firma ve kurumlara yönlendirdik. Hakikaten çok önemli bir çalışma yapılıyor, inşallah bu yıl da çok verimli olacağı kanaatindeyim. Bu çalışmayı Valimizin başkanlığında yürüten İŞKUR Müdürümüze ve kıymetli arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.”

SEKMEN’DEN GENÇLERE NASİHAT

Başkan Sekmen, konuşmasında gençlere çeşitli nasihatlerde bulundu. Sekmen, şöyle dedi: “Gençlere bir tembihim olacak; genç kardeşlerim bir yandan okurken veya bir iş bulurken mutlaka bir meslek sahibi olun. Bize gelen gençlerimizin en büyük sorunu şu: ‘Ne iş yaparsın?’ diye sorduğumuzda, ‘Başkanım her iş yaparım’ her işi yapmayalım, bir veya iki işi önemli derecede kavrayalım. Mesleği olmayan gençlerimiz sıkıntı çekiyor. Bir iş konusunda mutlaka ehliyete, bilgiye sahip olalım. En az 2 meslek sahibi olmalıyız. İstiyorum ki Erzurum güzel belediye hizmetleriyle birlikte bir ticaret, sanayi, üretim, turizm ve enerji bölgesi olsun. Biz büyük bir özveriyle siz gençlere iş olanakları sunuyoruz. 2. Organize’nin çalışmaları devam ediyor. Organize Sanayi hayata geçtiğinde birçok kardeşimizin işi, aşı ve ekmeği inşallah oradan çıkacak.”

“RAKİBİNİZ DÜNYA’NIN DİĞER BÖLGELERİNDEKİ GENÇLER OLSUN”

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak da, Erzurumlu gençlere seslenerek, “Rakibiniz dünyanın diğer bölgelerindeki gençler olsun” diye konuştu. Vali Dr. Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu işin bilincine varmış olmanın son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Kariyer ve İstihdam Fuarı, iş arayan ile işverenin bir araya gelmesi, iş arayanların nasıl bir nitelikte olduğu ve işverenlerin ne tür bir personel aradığını bir arada görmeyi sunan bir oluşumdur. Buraya yaklaşık 73 firma katılmış, bunun 64 tanesi özel sektörden oluşuyor. İllaki devlet memuru olacağız arayışı içinde olmanın zamanı ve modası geçti. Şuanda özellikle özel sektörde uzmanlaşmış insanlara ‘Kamuya gel’ desen inanın ki gelmezler. Kamunun sistemini ve sadece düzenli maaşını tanımış kişiler de özele girip risk almak istemez. Siz işinizi iyi bilen aranan eleman olursanız ister özel sektör ister kamu sektörü olsun fark etmez her yerde çalışırsınız. Rakibiniz kesinlikle Erzurum’daki genç değil. Rakibiniz dünyanın diğer bölgelerindeki gençler olsun.” Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Vali Dr. Altıparmak, Başkan Sekmen ve diğer protokol üyeleri stantları gezdi. Bu arada 4. Kariyer ve İstihdam Fuarı’nda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden ERTANSA A.Ş.’nin standı yoğun ilgi gördü.

 
KUDAKA desteklenecek projeleri açıkladı
 
Terör operasyonunda 12 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deligöz: “AK Parti esnafın yanında”
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz Yakutiye ilçesinde Hastane ...
Yaptırmış: ‘1 Kasım ciddi bir sınav’
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Ahmet Yaptırmış, Yakutiye İlçe merkezinde ...
Akdağ: ‘Terörün beli kırıldı’
Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti 1. Sıra Milletvekili adayı Prof. Dr. Recep ...
 
Akdağ seçmenlerle buluştu
Sağlık Eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Recep ...
Altınok seçim sürecini değerlendirdi
Altınok, "Seçimlere 3 haftalık bir süre kaldı. Bu seçimlerle alakalı bakanlığımızın ...
Taşkesenlioğlu: ‘İstikbale istikrarla yürüyeceğiz’
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, seçim çalışmalarına ...
 
Aziziye’de AK Belediyecilik vizyonu
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, esnaf ziyaretleri ve istişare ...
Korkut ortaokul öğrencilerini sevindirdi
Korkut, TEOG sınavları için yardımcı kaynak kitap dağıtımını sürdürüyor. ...
Sekmen’den Camiler Haftası mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Camiler ve Din Görevlileri ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva