Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>SÄ°YASET
7 Kasım 2014 Cuma - 12:37

Sekmen Raylı sistem müjdesini ETÜ’de verdi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Sekmen Raylı sistem müjdesini ETÜ’de verdi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Erzurum Gençlik ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen "Gençlik Buluşmaları" programında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ve Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. ETÜ Merkezi Derslikler Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik Yaylalı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Yaylalı konuşmasında öğrencilerini çok önemsediklerini, tüm sorunlarıyla ilgilendiklerini ifade ederek öğrencilerden tüm sorunlarını rahatlıkla ifade etmelerini istedi. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen “Erzurum’un bütün renklerini taşıyan, çok sesli bir gençlik örgütlenmesinin kente katkısı kanaatimce büyük olacaktır. Zira gençliğin, özellikle üniversite gençliğinin üniversitemizin ve şehrimizin yönetimine dâhil edildiği oranda dinamizm sağlanabilecektir. Bizler, özgüvene sahip yeni nesiller yetiştirmek durumundayız. Zira tarihte bir kez özne olan bir toplumun nesneleştirilmesi mümkün değildir. Türk toplumu; nesneleştirilemeyecek, sömürgeleştirilemeyecektir.” dedi.
TARİHİN ÖZNESİ OLALIM
Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında belediye-üniversite işbirliğinin önemine dikkati çekti. "Özgür ve bağımsız olacaksak tarihin öznesi olmak zorundayız, onurlu bilim adamları, onurlu öğrenciler olacaksak tarihin öznesi olmak zorundayız." Dedi. Sekmen, sözlerine şöyle devam etti: "Tarih çok hızlı akıyor. Hepimiz yerinde sayan düşünce yerine, özgür, üretken ve geleceğe geniş görüşlülük getiren düşünce biçimini geliştirmek zorundayız. Eğer bir toplumda tarihin akışını, nabzını, bu akışın seyrini tutabilecek teorik üretim yoksa bir müddet sonra siyaset, iktisat, hukuk ve her alandaki uygulama sıradanlaşıp ardından durağanlaşacaktır. Toplumsal gelişmeyi sistematik hale getirecek olan zihin, teori kurabilen zihindir. Belediye-üniversite işbirliği ile oluşacak koordinasyon, teoriyi pratiğe kavuşturacak ve öğrenci kardeşlerimizin pratik tecrübelerini de artıracak ve güçlü bir geleceğin de kapılarını aralayabilecektir."
BELEDİYE-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Kentteki üniversitelerin AR-GE çalışmalarını önemsediğini ifade eden Sekmen, üniversiteyle işbirliği yapmayan, bir yerel yönetimin tam anlamıyla başarılı olması mümkün olmayacağını belirtti. Üniversite öğrencilerine belirli alanlarda staj imkanı sağlayarak belediye işleyişine hakim olmalarını sağlayacaklarını hem de eğitim aldıkları alanların saha tecrübelerini edinmelerini hedeflediklerini söyleyen Başkan Sekmen, konuşmasında üniversitelerin özgürlüklerin kuleleri olduğunu da vurguladı.
RAYLI SİSTEM MÜJDESİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, öğrencilere Erzurum için Raylı Sistem müjdesi verdi. Sekmen, modern taşımacılığın vazgeçilmez unsuru olan raylı sistem taşımacılığının önemine vurgu yaparak Erzurum için devrim niteliği taşıyacak raylı sistem planlaması yaptıklarını ifade etti.
Gençlik Buluşmaları etkinliğinin son kısmında öğrenciler yaşadıkları sıkıntıları Başkan Sekmen ve ETÜ Rektörü Yaylalı’ya iletti. Öğrencilerin; ulaşım, yurt ve yemek gibi en çok sıkıntı duydukları konularda şikâyetlerini dinleyen Sekmen bu konularda gerekli adımları atacaklarını söyledi. Rektör Yaylalı ise üniversite belediye işbirliğini çok önemsediklerini ortak projelerle üniversite öğrencilerinin sorunlarına çözüm üreteceklerini ifade etti.

 
İlk kez duydular
 
Erzurum’da 779 kişiye bir otobüs düşüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SP’den İsrail’e sert tepki
Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi ve Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, İsrail'in ...
Pasinler ‘dönüşecek’
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris ...
Olur’da Albayrak, Şenkaya’da Aki kazandı
AK Parti Erzurum Teşkilatında ilçe kongre süreci Olur ve Şenkaya ile devam ...
 
Pazaryolu’nda Akdağ, İspir’de Çetinkaya kazandı
AK Parti Erzurum İlçe Başkanlıkları 5. Olağan Kongreleri Pazaryolu ve ...
‘Tuzak onlara, vizyon bize yakışır’
Başbakan Davutoğlu, "Tuzak onlara, vizyon bize yakışır. Hile ve desise ...
AK Parti Çat ve Aşkale kongreleri tamamlandı
AK Parti Çat ve Aşkale kongreleri tamamlandı
 
Kervan güvenoyu aldı
AK Parti Aşkale ilçe teşkilatında kongre heyecanı yaşandı. Mevcut aday ...
Aziziye’de termal açılım başarısı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede yaptığı çalışmalar ...
Hınıs İlçe Başkanlığı'nı Şan Kazandı
AK Parti Hınıs İlçe Kongresinde sürpriz yaşandı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva