Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye yapay zekada 18. sırada
Türkiye yapay zekada 18. sırada
Yumaklı'dan kurbanlık açıklaması
Yumaklı'dan kurbanlık açıklaması
Göktaş: 'Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız'
Göktaş: 'Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız'
Erdoğan ekonomi hedeflerini paylaştı
Erdoğan ekonomi hedeflerini paylaştı
Bahçeli: ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’
Bahçeli: ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’
HABERLER>SÄ°YASET
25 Ocak 2013 Cuma - 09:04

Sağlıkta Türkiye'nin yüzakı oldu

Sağlıkta gerçekleştirdiği yapısal değişim ve reformlarla Türkiye ve Erzurum’un yüz akı olan Sağlık bakanı Akdağ Türkiye’de en fazla sürede bakanlık yapan siyasetçi olarak tarihe geçti.

Sağlıkta Türkiye nin yüzakı oldu

Çankaya Köşkü'ndeki görüşme sonrasında kabinede revizyon oldu. Yapılan açıklamada; Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine Adana Milletvekili Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı görevine Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Sağlık Bakanlığı görevine ise Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun atandığı bildirildi.
AKDAĞ ERZURUM’UN YÜZ AKI
Sağlıkta gerçekleştirdiği yapısal değişim ve reformlarla Türkiye ve Erzurum’un yüz akı olan Sağlık bakanı Akdağ Türkiye’de en fazla sürede bakanlık yapan siyasetçi olarak tarihe geçti. 11 yıl süreyle bakannlık görevini yürüten Akdağ, Erzurum’da yaptığı açıklamada  “Ölene kadar Sağlık Bakanı olarak kalacak değiliz. Bir gün mutlaka bu değişiklik olacak” demiş, süreci Başbakanın takdiri olarak değerlendirmişti.
AKDAĞ’IN AÇIKLAMASI
Akdağ, “Kabine değişikliğinde ismimizin geçmesi konusuna bu güne kadar buna hiç önem vermedim. Nasıl etkilendiğimiz ortada. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarla belli. Bizim bir çalışma kültürümüz var. Bize bir görev, bir bayrak verilmiş. Onun son dakikasına kadar bu bayrağı taşımak. “vurgusunu yapmıştı.
AKDAĞ'IN ÖZGEÇMİŞİ
Prof. Dr. Recep Akdağ, 8 Mayıs 1960 tarihinde Erzurum’un İspir ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da, lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzman oldu. Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Öğretim Üyesi olarak ders verdi. 1999'da profesör oldu. Özellikle çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında olmak üzere yüzün üzerinde makalesi ve tebliği yayımlandı. 1996'da İstanbul Tabip Odası'ndan "Yılın Makalesi" ödülünü aldı.
Recep Akdağ 22, 23 ve 24. dönem Erzurum Milletvekili oldu. 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır. 18 Kasım 2002'den beri Sağlık Bakanı olarak görev yapmaktaydı. Akdağ, bu göreve 4 kez üst üste atanan ilk bakandır ve Dr. Refik Saydam'dan sonra en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı'dır.
BAKANLAR KURULU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sundu. Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun 4 ismini değiştirdi.
Yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Gül'e sunan Başbakan Erdoğan, İçişleri, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm ve Sağlık Bakanlarını değiştirdi. Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in yerine İçişleri Bakanlığı'na getirilen Mardin Milletvekili Muammer Güler, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyordu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayarak 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Güler, 27 Eylül 1993 tarihinde Kayseri Valiliği'ne, 6 Temmuz 1994 tarihinde Gaziantep Valiliği'ne atandı. Bu görevini sürdürürken 28 Temmuz 2000 tarihinde Samsun Valiliği'ne atanan Güler, 30 Ocak 2003 tarihinde İstanbul Valiliği'ne atandı. 12 Mayıs 2010 Valiler Kararnamesiyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atanan Güler, 2011 seçimlerinde AK Parti Mardin Milletvekili seçildi. Güler, evli ve iki çocuk sahibi.
İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay'ın yerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirilen Adana Milletvekili Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 15 Haziran 1968 yılında Adana'da doğan Çelik, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Yüksek lisansını da aynı bölümde siyaset bilimi alanında yapan Çelik, 22., 23. ve 24.' dönemde AK Parti'den Adana milletvekili seçildi. Çelik, iyi düzeyde İngilizce biliyor.
İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer'in yerine Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilen Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyordu. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Avcı, iletişim profesörü olarak ders verdi. Avcı Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AK Parti'den milletvekili seçildi.
Erzurum Milletvekili Recep Akdağ'ın yerine Sağlık Bakanlığı'na getirilen Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, 9 Ocak 1955'te Gümülcine'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitiren Müezzinoğlu, İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları ihtisası yaptı. Avcılarda bulunan özel bir hastanenin kurucusu olan Müezzinoğlu, Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin Üyesi. Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babası.
Yapılan değişikliklerle birlikte yeni kabine şu isimlerden oluştu:
Başbakan: Recep Tayyip Erdoğan
Başbakan Yardımcısı: Bülent Arınç
Başbakan Yardımcısı: Ali Babacan
Başbakan Yardımcısı: Beşir Atalay
Başbakan Yardımcısı: Bekir Bozdağ
Adalet Bakanı: Sadullah Ergin
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Sahin
Avrupa Birliği Bakanı: Egemen Bağış
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Nihat Ergün
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Faruk Çelik
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Erdoğan Bayraktar
Dışişleri Bakanı: Ahmet Davutoğlu
Ekonomi Bakanı: Zafer Çağlayan
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Taner Yıldız
Gençlik ve Spor Bakanı: Suat Kılıç
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Mehdi Eker
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Hayati Yazıcı
İçişleri Bakanı: Muammer Güler
Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz
Kültür ve Turizm Bakanı: Ömer Çelik
Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek
Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı
Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım

 
Akdağ: Saygıyla karşılıyorum
 
Lojistik köyde büyük adım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çığlık seçmenleriyle buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, AK Parti Erzurum Kadın Kolları ...
Öğüt besicileri dinledi
Mecliste saman fiyatlarını ve ithal samanı gündeme getirmek için meclise ...
‘Bu işin peşini bırakmayacağız’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık görevlilerinin ...
 
Bulutlar'dan hizmet istişaresi
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, halk ve esnaf ile buluşmasını ...
İlk aday Güvenli
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli düzenlediği basın toplantısında ...
Akdağ'dan tarihe geçecek cevap
lık Bakanı Recep Akdağ, kabine değişikliği iddialarıyla ilgili olarak, ...
 
'Mana ikliminde buluşan dadaşlara selam'
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu Binbir hatimlerin Erzurum ...
Kentsel dönüşümde ihale süreci
Yakutiye Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projelerinde ikinci aşamaya geçiyor. ...
BBP'ten özelleştirme tepkisi
BBP Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’nde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva