Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘Refah için ses vereceğiz, susmayacağız’
‘Refah için ses vereceğiz, susmayacağız’
Alcan:  Mobbing milli bir meseledir
Alcan: Mobbing milli bir meseledir
Yırtar: ‘Erzurum’da suç oranında azalma var’
Yırtar: ‘Erzurum’da suç oranında azalma var’
3 ilde dolandırıcılık operasyonu
3 ilde dolandırıcılık operasyonu
Erzurum – Erzincan yolunda kaza: 1 yaralı
Erzurum – Erzincan yolunda kaza: 1 yaralı
HABERLER>POLEMÄ°K
15 Eylül 2012 Cumartesi - 09:32

Saltuklu'dan Çomaklı'ya tepki

Saltuklu yaptığı açıklamayla Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı’ya tepki gösterdi.

Saltuklu dan Çomaklı ya tepki

Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği (ERAKDAY) Başkanı Hülya Saltuklu yaptığı açıklamayla Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı’ya tepki gösterdi.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) düzenlenen 'Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi' konulu konferansta Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerindeki bazı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinde görevli kadınların katıldığı konferansta izleyiciler arasında bulunan Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı da konferansta söz alarak, "Belli makamlara kadının oturması hatadır. İnisiyatifini kullanamıyor, eksik kalıyor. Beni taşlayıp, yerebilirsiniz ama böyle eksik gördüğüm kadınlar var. Üniversitede profesör olmuş, güzel bir yere gelmiş. Hiçbir işe yaramıyor. Sadece o masanın kadını. Bu tür kadınların da ayıklanması lazım. Böyle dayı-yeğen işi yapılmamalı. Kadın vali olmamalı, kaymakam da olmamalı. Gecenin bir saatinde bir ot yangını olduğu zaman atına binip gidebilmeli. Kadın naziktir, narindir, duygusaldır. Emir verebilmeli. Yumruğunu vurduğu zaman ses getirmeli. Herkes Zekiye değil. O makamlardaki kişi yumruğunu vuran kadın olmalı. Onun için Milli Eğitim Müdürü, İş-Kur Müdürü kadın olmamalı" şeklindeki konuşmasına Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Saltuklu yazılı tepki gösterdi.
Saltuklu açıklamasında şöyle dedi: “ Herkes Zekiye değil” demekle acaba ulaşılmaz bir kişilikten mi bahsediyor. Bilim ve irfan yuvalarımız üniversitelerde okurken çok kıymetli öğretim üyesi ve görevlisi hocalarımız oldu. Biz onları örnek aldık.
“Üniversitede profesör olmuş, güzel bir yere gelmiş. Hiçbir işe yaramıyor. Sadece o masanın kadını. Bu tür kadınların da ayıklanması lazım. Böyle dayı-yeğen işi yapılmamalı.” Acaba Sayın Çomaklı üniversitede o eleştirdiği hocalara öğrenci oldu mu? Neye dayanarak onların ayıklanmasını istiyor. Eğer o masaya hak etmeden oturan varsa bu kadın olmanın eksikliği değildir. Belki de işi ehline vermeyen erkek ya da kadın olan hocaların kusurudur. İşi ehline vermeyenlerin kapı dışarı edilmesi ya da ayıklanması dese bir derece anlayışla karşılarız. Sağlımız bozulduğunda kadın doktoru arayan bizleriz. Kapı dışarı ettiğimiz insanlar Çomaklının düşündüğü mantıkla düşünerek bizi kapı dışarı ederlerse ne diyeceğiz. Oysa Türkiye’nin terör ve ekonomide mücadele eden başbakanlarımızdan biri olan Başbakan Tansu Çiller Hanımefendi ülkeyi yönetirken hem emir veriyordu hem de ülkeyi yönetiyordu. O yıllarda da Pakistan Başbakanı rahmetli Benazir Butto Hanımefendiydi. Şimdi de Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Hanımefendidir. Ülke yönetimine başbakan olarak layık görülen hanımefendiler, kaymakam ve vali olması niçin layık görülmez. Erzurum milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık meclise yakışmıyor mu? Ki İl Milli Eğitim Müdürü ya da İş-Kur Müdürü olmaya layık olmasın. Ülkenin yönetiminde yer alan yöneticilerin yönetim işini yaparken; yumruğunu masaya vurarak, kanunları hiçe sayarak ve kaba kuvvet kullanarak değil, kanunları işleterek, hukukun içinde kalarak, aklını ve yeteneğini işin içine katarak yapmalıdır. Cinsiyeti ne olursa olsun. İslamiyet’te ve Türk kültüründe kadının ve annenin yeri tartışılmayacak kadar değerlidir. Bundan ötürü dernek olarak Çomaklının düşüncelerini yeniden gözden geçirmesini diliyoruz.”

 
Annesini hastanelik etti
 
Kepçeli göreve başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum sil baştan mı?
Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü 500 Milyon Liralık ‘Kültür Yolu Projesi’’ ...
ASİMED'ten şok iddia
Eğilmez, Ermeni meselesinin önümüzdeki dönemde, ülkemiz aleyhinde kamuoyunda ...
Basın GSHİM'den duyarlılık bekliyor
Basın tribününe doldurulan taraftarlar basın mensuplarını zor durumda bıraktı
 
Tezgahlar sustu...!
Gülahmet semtinde bulunan Yeğen Ağa iş merkezindeki konfeksiyon tezgahları ...
Kişi başına 3.940 TL borç
Erzurum’da kişi başına düşen kredi borcu Türkiye ve 5’inci Teşvik bölgesi ortalamasının altında
Türbede piknik yapacaklar...!
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Kadın Gözüyle Büyükşehir” projesinin ikinci ...
 
Obezite asrın sorunu
Obeziteyle Mücadeleye Ben de Varım” projesi Erzurum Yakutiye kent meydanında ...
Bilge hazırız dedi...!
Erzurum’da toplamda 189 bin öğrenci ile 10 bin 100 kadrolu öğretmen ders başı yapacak.
Bir tepki de marangozlardan
Erzurum’un Yakutiye ilçesi Sanayi semtinde bulunan Marangozlar sitesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva