Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
3 Şubat 2023 Cuma - 08:11

Sakarya’dan Erzurum’a eğitim köprüsü

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Altınsoy, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Tuba Tatar ve Teknokent Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu Atatürk Üniversitesini ziyaret etti.

Sakarya’dan Erzurum’a eğitim köprüsü

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Altınsoy, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Tuba Tatar ve Teknokent Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu Atatürk Üniversitesini ziyaret etti.

Ülke yükseköğretimine önemli katkılar sunan Sakarya Üniversitesinin değerli yönetimini Atatürk Üniversitesinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, iki üniversitenin ilişkilerini geliştirecek ve güçlendirecek bu ve benzeri ziyaretleri oldukça önemsediklerini ifade etti.

Atatürk Üniversitesinin yol haritasını şekillendiren Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin çıktılarını paylaşmak, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunmak üzere Erzurumlu olan Prof. Dr. Al’ı memleketinde misafir ettiklerini aktaran Rektör Çomaklı, üniversiteye önemli bir ivme kazandıran bu sürecin detaylarını aktardı.

UZUN YILLAR HİZMET VERECEK BİR SİSTEMİN TEMELLERİ ATILDI

Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Biriminde misafirleri ile bir araya gelen Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin vizyon projesi olan Yeni Nesil Üniversite Projesinin ufuk açarak kendilerine yol gösterdiğini belirtti. Üniversitelerin hayat boyu eğitim anlayışıyla hizmet etmeleri gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çomaklı: “Üniversiteler halkına kapılarını açar ve eğitim merkezleriyle halkı eğitime davet eder. Bizde üniversitemizin herkese fayda sağlamasını hedefleyerek bu yolculuğa çıktık. Toplumun üniversiteden beklentilerinin değişmesi nedeniyle üniversitelerin bu ihtiyaçları karşılayacak bir yapıya doğru evrilmesi gerekiyordu. Atatürk Üniversitesi olarak başlatmış olduğumuz değişimi başarılı bir şekilde tamamladık ve uzun yıllar sorunsuz şekilde hizmet verecek bir sistemin temellerini atmış olduk” dedi.

KISA, ORTA VE UZUN DÖNEMİN PLANLAMALARI YAPILDI

Kökleri 1930’lu yıllara dayanan, resmi kuruluşu ise 1957 yılında gerçekleşen Atatürk Üniversitesinin önemli bir akademik birikime sahip olduğunu aktaran Rektör Çomaklı göreve geldikleri günden itibaren lokomotif görevi gören, üniversite kuran üniversite unvanına sahip olan ve mezunları ile ülkesine hizmet etmeyi kendisine görev edinen bu büyük bilim yuvasında çağın gerekliliğini yerine getirecek bir dönüşümün kaçınılmaz olduğunu gördüklerini dile getirdi.

Gerekli planlamaları yaptıktan hemen sonra harekete geçtiklerini belirten Rektör Çomaklı: “Eğitim, araştırma ve toplumsal etki sistem tasarımı uygulama adımlarının üniversitenin tüm birimlerinde uygulanabilmesi amacıyla kısa, orta ve uzun dönem planlarını yaparak iş paketleri oluşturduk. Sahip olduğumuz bu üç misyon alanında çarpan etkisi oluşturmayı ve üniversitenin etkisini böylece genişletmeyi hedefledik. Bahsedilen bütünleşmeyi gerçekleştirmek için 7 katmanlı bir yönetsel model ile çok boyutlu bir proje yaklaşımını geliştirdik. Vermiş olduğumuz eğitimin Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından akredite edilmesi, sonrasında ise üniversitemizi büyükler ligine çıkaran Araştırma Üniversitesi unvanını almak, Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projemizin doğru bir şekilde tasarlandığı ve uygulamaya koyulduğunun en önemli göstergesidir” diye konuştu.

Bu süreç boyunca edinilen tüm tecrübeleri paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını belirten Rektör Çomaklı, Sakarya Üniversitesi ile de koordineli bir şekilde çalışmaktan ve elde edilen kazanımları tüm detayları ile aktarmaktan memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.

“ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİRÇOK KONUDA ÖNCÜ KONUMDA”

Atatürk Üniversitesinde yaşanan değişim ve dönüşümün ilham verici olduğunu aktaran Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ise Erzurumlu olması hasebiyle bu toprakların ne kadar önemli olduğunu iyi bildiğini, Atatürk Üniversitesinin de bu şehir için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu dile getirerek: “Birçok konuda öncü olan Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite projesini yakından gözlemlemek ve yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla Erzurum’a bir gezi düzenledik. Burada edindiğimiz bilgiler bizler için yol gösterici olacak. Sadece bilgi edinmek için değil aynı zamanda ikili iş birliklerini güçlendirmek için de ziyaret ettiğimiz Atatürk Üniversitesinde bizleri misafir eden Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

BAP’ta gerçekleşen toplantının ardından konuklarına Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesiyle birlikte kurulan birimleri gezdiren Rektör Çomaklı, burada yapılan çalışmaları mevkidaşı ile paylaştı.

Birim ziyaretlerini ardından taraflar, üniversitelerin eğitim ve araştırma alanında yapacakları her türlü faaliyette ihtiyaç duymaları durumunda eğitim ve araştırma alt yapısından karşılıklı faydalanmalarını içeren iş birliği protokolünü imzaladılar.

 
Yolda kalan sürücülere Kızılay ekipleri yetişti
 
Atletizm yarışlarından ilk madalya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ TEKNOFEST’e akademik paydaş oldu
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 ...
Güz’den ARDEB bilgilendirmesi
Sosyal ve beşerî bilimler alanındaki araştırmacılara yönelik olarak “Sosyal ...
ETÜ’de TÜBİTAK gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) “TÜBİTAK ARDEB Destek Programları ...
 
Meslek liselerinden rekor
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin ...
ATAUNİ’den Gürcistan’a Erasmus köprüsü
Atatürk Üniversitesi uluslararasılaşmaya yönelik iş birliklerine devam ediyor.
Özer’den rehber öğretmen atamaları açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı öğretmen atamalarına ilişkin, ...
 
Erzurum’da 167 bin öğrenci karne aldı
Erzurum’da 2022-2023 eğitim-öğretim yılı birinci yarıyıl tatili bugün ...
Kaygusuz yarıyıl mesajı yayımladı
Mesajında velilere seslenen Kaygusuz, "Karnelerindeki notlar çocuklarımızın ...
Özel eğitim öğrencileri karne sevinci yaşadı
Uzundere ilçesinde özel eğitim öğrencileri ilk kez karne almanın heyecanını ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva