Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
14 Şubat 2018 Çarşamba - 12:49

SP’den MHP ziyareti

Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, AK Parti İl Başkanı M.Emin Öz ve MHP İl Başkanı Naim Karataş’ı ziyaret ederek partisinin uyum yasaları konusundaki görüşlerini anlattı.

SP’den MHP ziyareti

Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, AK Parti İl Başkanı M.Emin Öz ve MHP İl Başkanı Naim Karataş’ı ziyaret ederek partisinin uyum yasaları konusundaki görüşlerini anlattı.

Saadet Partisi İl başkanı ve beraberindeki heyet önce Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. İl başkanı M.Emin Öz ile yaklaşık bir saat görüşen Çalık Partisinin uyum yasaları ile ilgili hazırladığı ‘’Adil Seçim Adil Sistem’’ kitapçığını M.Emin Öz’e takdim etti.

Seçim Sistemi ve ülke meselelerinin de görüşüldüğü toplantıdan sonra Saadet Partisi Heyeti MHP İl Başkanlığını ziyaret etti. MHP İl Başkanı Naim Karataş ve İl Yöneticilerinin Hazır bulunduğu toplantı samimi bir havada gerçekleşti. MHP İl Başkanı Naim Karataş'a ‘’Adil Seçim Adil Sistem’’ kitapçığını takdim eden Saadet İl Başkanı Çalık, toplantı sonrası ziyaretlerle ilgili açıklamada bulundu.

Ak Parti ve MHP İl Başkanlarına ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek siyasi partilerin fikir alış verişi yapmaları ve bir araya gelmelerinin ülkemiz ve şehrimiz için faydalı olacağını belirtti.

Uyum yasaları ile ilgili hazırladıkları Kitapçığı İl başkanlarına takdim ettiklerini önümüzdeki günlerde sivil toplum ve siyasi parti ziyaretlerini devam ettireceklerini söyledi.

İl Başkanı Çalık, ayrıca seçim kanunları ve Siyasi Partiler Kanunu’na dair teklifler hakkında 16 Nisan Referandumu ile birlikte Parlamenter Sistemden Cumhurbaşkanlığı (Başkanlık) Sistemine geçildiğini belirterek, “Bu değişiklik, ülke idaresini şekillendiren bütün yasalarda gerekli düzenlemeleri ve değişiklikleri zorunlu kılmıştır. Kamuoyunca uyum yasaları diye adlandırılan bu düzenlemelerin en önemlileri hiç şüphesiz seçim kanunları ve siyasi partiler kanununda yapılacak değişikliklerdir. Uyum yasaları yapılırken adalet ve kaliteli bir yönetim şekli ön şart olarak benimsenmeli ve sistemin bu yönlerini muhafaza edecek mekanizmalar geliştirilmelidir. Ayrıca yapılan anayasa değişikliği ve ona bağlı düzenlemelerin sürdürülebilir olması ve kaliteli bir yönetim şeklini teşekkül ettirebilmesi için siyasi partilerin, düşünce kuruluşlarının, sivil toplumun, akademisyenlerin, kısacası toplumda düşünce üreten her kesimin söz konusu sürece katılımları temin edilmelidir. Saadet Partisi olarak, ülkenin yönetimini şekillendiren ve dolayısıyla toplumsal barışı ve huzuru esas itibariyle ilgilendiren seçim kanunları ve siyasi partiler kanunlarındaki değişiklikleri çok önemsiyoruz” dedi.

Hazırlanan seçim kanunları ve siyasi partiler kanununa dair teklif de; yüzde 10 barajı tamamen kaldırılması, hazine yardımı bütün partilere ve hakça yapılması, partiler arası işbirliği imkanı oluşturulması, basın yayın kuruluşlarının tarafsızlığının temin edilmesi, cumhurbaşkanı adayı göstermek için gerekli 100 bin imza şeffaf ve kolay olması konularından oluştuğunu dile getiren Çalık, “Bu meyanda uyum yasaları çerçevesinde yapılacak düzenlemelerle ilgili olarak konunun uzmanlarıyla birlikte onlarca çalışma incelenmiş ve bunlardan istifade ile genel yaklaşımlar olarak tekliflerimiz belirlenmiştir. Bu çalışma ile tekliflerimizi siyasi partilerimizle ve toplumla paylaşıyoruz” dedi.

 
TSK: ‘Bin 485 terörist etkisiz hale getirildi’
 
Tünellerden sızmaya çalışan 13 terörist öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saadet Partisi’nden AK Parti’ye ziyaret
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, AK Parti Erzurum İl Başkanı ...
Aydemir: ‘Ordumuz onurumuzdur’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Yüce milletimizin iman ...
Aziziye’de AK gündem
Aziziye Belediyesi ile AK Parti Aziziye İlçe Başkanlığı’nın birlikte gerçekleştirdiği ...
 
‘Bugünkü listeye bakmak lazım’
Ilıcalı, Salih Müslim'in kırmızı listede yer almasına ilişkin, "Geçmişte ...
Metiner, Rektör Çomaklı’yı ziyaret etti
Gençlere yönelik bir konferansa katılmak üzere Erzurum’a gelen AK Parti ...
Orhan’dan öğrencilere LGS desteği
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan 8. sınıf öğrencilerine ...
 
AGD-MGV Erzurum Şubesi'nde nöbet değişimi
AGD-MGV Erzurum Şubesi Başkanı Celal Alğan görevi Aktay Eşsiz'den devr aldı.
AK Parti'de Halk Günüydü
Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Parti Binasında ...
Akdağ ve Ağbal, Erzurum’da
Başbakan Yardımcısı Akdağ ve Maliye Bakanı Ağbal, Erzurum’da
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva