Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>BÖLGE
2 Nisan 2018 Pazartesi - 17:16

Rus General sahipsiz kaldı

Temel kazısı sırasında üzerinde haç işareti olan bir tabuta rastlanması sonucu ortaya çıkan ve daha sonra Kars Müzesi'ne götürülerek koruma altına alınan Polonyalı yarbayın naaşı ilgili bugüne kadar henüz karar verilemedi

Rus General sahipsiz kaldı

Ardahan'da 2017 yılının Nisan ayında bir inşaat kazısı sırasında bulunan tabut içindeki cesedin ilk etapta Rus General Vasiliy Geyman'a ait olduğu iddia edilmiş ve yapılan bilimsel araştırma sonrası Polonya asıllı Yarbay Karl Karloviç Rjepetski olduğu anlaşılmıştı. Fakat daha sonra ne Rus ne de Polonyalı yetkililer tarafından resmi talep olmayınca Polonyalı yarbayın naaşı sahipsiz kaldı.

Ardahan merkez Karagöl Mahallesindeki bir inşaat alanında temel kazısı sırasında üzerinde haç işareti olan bir tabuta rastlanması sonucu ortaya çıkan ve daha sonra Kars Müzesi'ne götürülerek koruma altına alınan Polonyalı yarbayın naaşı ilgili bugüne kadar henüz karar verilemedi. Türkiye ile Rusya ve Polonya arasında diplomatik krize de yol açan naaşın ne olacağı merak konusu.

Mezarın bulunduğu alanın sahibi Nurbay Yılmaz, Polonyalı yarbayın kimsenin sahip çıkmadığını ve bugüne kadar yapılan yazışmalardan sonuç alamadığını söyledi.

Yılmaz, "Bugüne kadar bütün birimlere dilekçe vermeme rağmen hiçbir birimden olumlu yanıt alamadım. Ne Rusya sahip çıkıyor ne de Polonya asıllı olduğu için Polonya sahip çıkıyor,  Yaklaşık bir yıldır bu ceset Kars müzesinde depoda bekletiliyor. Şuraya gömeceğiz, buraya defnedeceğiz, şöyle olacak, böyle olacak deyip geçiştiriyorlar ama hiçbir ülke buna sahip çıkmıyor. Cesedin bulunduğu alanı da defineciler tarumar etmişler ve kışın da burada köpekler yuva yapmıştı ve köpekler kalıyordu. Bir Polonyalı yarbayın mezarında köpekler mi barındırılır, böyle bir şey var mı? Bu nasıl bir Rusya, nasıl bir ülke ve nasıl bir anlaşma. Yani bir ülke askerine sahip çıkmıyor ise ol ülke de hiçbir şey yoktur demektir" dedi.

Yaklaşık bir yıl önce kendilerine ait inşaat alanına devlet tarafından el konulduğunu söyleyen inşaat sahibi Nurbay Yılmaz, inşaat alanında toprak kaymalarının meydana geldiğini ve bunun sonucunda da çevrede bulunan binaların zarar gördüğünü söyleyerek, ’’25 Nisan 2017 yılında inşaat kazısına başladık. İnşaat kazısı esnasında talihsiz bir şekilde bu Polonyalı yarbayın cesedi burada çıktı. Polonyalı yarbayın cesedinin burada çıkmasıyla inşaat kazısı durduruldu ve İçişleri Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet buraya el koydu. O günden bu güne aradan bir yıl geçti ve bu bir yıl süre içerisinde hiçbir kurum burayla ilgilenmedi. Ve burayla ilgili henüz bir karar verilemedi. Burası bir yerleşim alanı ve çevresinde binalar var. Yağmur yağması sonucu zamanla toprak kayması meydana geliyor ve çevredeki binaların temellerine ve inşaat alanının yanından geçen yola da zarar veriyor. Toprak kayması sonucu etraftaki istinat duvarları da yıkılmış ve ilerleyen günlerde burada meydana gelecek bir tehlike ve riskten dolayı da yetkilileri suçlayacağım ve bunun sorumluluğunu da kabul etmiyorum. Bir an önce burayı alarak kamulaştırsınlar ya da bizim yerimizi bize bıraksınlar ve biz işimizi yapalım" şeklinde konuştu.

 
Yakutiye Meclisi sandığa gitti
 
Arslan: "Türkiye dünyadaki mazlumların umudu"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 ayrı trafik kazasında 13 kişi yaralandı
Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 13 kişi yaralandı.
Oltu TSO Seçimleri yapıldı
Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri yapıldı.
İspir – Yusufeli yolunda heyelan
İspir ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle Yusufeli yolu ulaşıma kapandı.
 
Fırtına minare yıktı
Aşkale ilçesinde etkili olan fırtınada köy camisinin minaresi yıkıldı, elektrik hatları koptu.
32 yıl sonra buluştular
Oltu Lisesi’nden mezun olduktan sonra iş hayatına atılan ve her biri yurt ...
İzmir’de 100’üncü yıl buluşması
Oltulular, Oltu’nun Kurtuluşunun 100. yılında İzmir’de buluştu.
 
Olur’da 100. yıl coşkusu
Olur ilçesinin işgalden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü görkemli törenlerle ...
‘Pasinler, insanlık adına önemli bir görev üstlendi’
Pasinler Belediye Başkanlığı tarafından, yurda kaçak yollarla giren mülteciler ...
Bursa’da Oltu gündemi
Bursa'da yaşayan yüzlerce Erzurumlu, Oltu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva