Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
HABERLER>GUNDEM
19 Ocak 2024 Cuma - 03:28

Palandöken 1.5 metreyi gördü

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı ulaşım ve gündelik yaşamı olumsuz etkilerken, bölgede bulunan kış turizmi merkezlerinde ise karlılık sağladı. Erzurum’un iki kış turizmi merkezi kar kalınlığı bazında Kartalkaya, Uludağ, Kartepe gibi ünlü kayak merkezlerine fark attı.

Palandöken 1.5 metreyi gördü

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı ulaşım ve gündelik yaşamı olumsuz etkilerken, bölgede bulunan kış turizmi merkezlerinde ise karlılık sağladı. Erzurum’un iki kış turizmi merkezi kar kalınlığı bazında Kartalkaya, Uludağ, Kartepe gibi ünlü kayak merkezlerine fark attı.

Dünya Kış Turizmi destinasyonu olan Palandöken’de kar kalınlığı bir buçuk metreye ulaştı, Konaklı Kayak Merkezinde kar kalınlığı 126 santimetreyi buldu. Sömestr tatili öncesinde Palandöken Kış Turizm Merkezindeki yüksek kar seviyesi merkeze olan ilgiyi artırdı.

Kayak Merkezlerindeki kar kalınlıkları; Hakkari Kayak Merkezi 162, Palandöken Kayak Merkezi 149, Kartalkaya Kayak Merkezi 147, Sarıkamış Kayak Merkezi 126, Konaklı Kayak Merkezi 124, Ergan Kayak Merkezi 108, Erciyes Kayak Merkezi 65, Uludağ Kayak Merkezi 45, Kartepe Kayak Merkezi 44, Hesarek Kayak Merkezi 30 santimetre olarak açıklandı.

MURADİYE BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA BIRAKTI

Van'ın Muradiye Belediyesi, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kedi ve köpekler için belli noktalara mama bıraktı.

Muradiye ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan sokak hayvanları ve kuşlar için harekete geçen Muradiye Belediyesi, ilçenin belli noktalarına mama ve yem bıraktı. Kuşlar için pet bardaklarında ağaç dallarına buğday bırakan ekipler, kedi ve köpekler için ise belli noktalara mama bıraktı.

YÜKSEKOVA’DA DEV AYI KARDA YÜRÜRKEN GÖRÜNTÜLENDİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca köyünde elektrik arızasına giden ve kara bata çıka ilerleyen ayıyı gören VEDAŞ ekipleri, o anları saniye saniye görüntüledi.

Geçen hafta bölgede 4 gün boyunca etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken ilçe merkezinde kar kalınlığı yarım metre, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi buldu. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı adeta hayatı durma noktasına getirdi. Yüksekova Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ'ye (VEDAŞ) bağlı arıza ekipleri Dağlıca köyüne gittikleri sırada bir ayının kar içinde ilerlediğini görerek o anları kayıt altına aldı. Dev aynın kış uykusundan uyandığını sandıklarını söyleyen ekipler, “Kesinlikle böyle birşey yok. Biz de arızaya gidiyorduk. O sırada dev ayının kardan yürüdüğünü gördük hemen kayıt altına aldık. Ayının o haline baya şaşırdık” ifadelerini kullandı.

MUŞ’TA EKİPLER YOLU KAPANAN KÖYLERDEKİ HASTALAR İÇİN SEFERBER OLDU

Muş’un Varto ve Bulanık ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köylerde mahsur kalan hastalar için sağlık ve İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu.

Muş’un Bulanık ve Varto ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle köyde mahsur hastalar için ekipler seferber oldu. Uzun süren çalışmaların ardından köye ulaşan ekipler, ilk müdahalenin ardından hastaları hastaneye ulaştırdı.

Bulanık ilçesine bağlı Ericek köyünde böbrek hastası olan Maşallah Kuşçu’nun, ağrıları artınca yakınları tarafından 112’e haber verildi. İlçeye 25 kilometre mesafedeki köye hareket eden sağlık ekipleri, yoğun tipi ve kar yağışından dolayı ilerleyemedi. Haber verilmesi üzerine Muş İl Özel İdare ekipleri bölgeye sevk edildi. İş makinaları tarafından yolu açıldıktan sonra köye ulaşan sağlık ekipleri, 50 yaşındaki böbrek hastası Maşallah Kuşçu’yu ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Bulanık Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Öte yandan Varto ilçesine bağlı Görgü köyünde yaşayan 95 yaşındaki prostat kanseri hastasının rahatsızlanması üzerine 112 sağlık ekiplerine haber verildi. Hastaya müdahale etmek için hızla bölgeye giden 112 sağlık ekiplerinin bulunduğu ambulans, karla kaplı yolda kayarak kara saplandı. Haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen Muş İl Özel İdare ekipleri, çeki halatıyla ambulansı saplandığı yerden çıkardı. Saplandıkları yerden çıkarılan sağlık çalışanları daha sonra hastayı alarak Varto Devlet Hastanesine getirdi.

KARS'TA TİLKİLERİN AV MESAİSİ BAŞLADI

Kars'ta kar yağışının ardından yiyecek bulmakta güçlük çeken tilkiler, arazilerde avlanırken görüntülendi.

Kentte etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, yaban hayatını da olumsuz etkiliyor. Yiyecek bulmak için Kars-Çıldır karayolu yakınlarında avlanan kızıl tilkiler, dakikalarca sesleri dinleyerek avını yakalamaya çalışıyor.

Halk arasında 'kurnaz' ve 'uyanık' olarak bilinen tilkiler, bu marifetlerini avlanmada da kullanıyor. Zorlu doğa şartlarında yiyecek bulabilmek için tüm yeteneklerini sergileyen tilkiler, kar altında hareket eden avını yakalamak için kıpırdamadan sessizce bekliyor. Avı menzile girince de zıplayıp kara gömülerek avını yakalıyor.

Kars'ta tilkilerin av becerileri ve avına yakalamak için atlayıp, zıplayarak kara gömülmeleri kameralara yansıdı. Tilkilerin karınlarını doyurmak için avlarını yakalamaları anbean kaydedildi.

YAĞIŞ OLMADIĞI İÇİN SEZON AÇILAMADI

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulunan ve göl manzarası ile dikkat çeken Hazarbaba Kayak Tesisinde hazırlıklar tamamlanmasına rağmen karın yeterince yağmaması nedeniyle sezon açılamadı.

Sivrice ilçesinde 2 bin 347 metre rakımlı Hazar Dağının eteklerinde Hazar Gölüne hakim manzarasıyla dikkat çeken kayak merkezinde tüm hazırlıklar tamamladı. Kış mevsiminin yarılanmasına rağmen yeterince kar yağmaması nedeniyle Hazarbaba Kayak Merkezinde sezon açılmadı. Hazırlıkların tamamlandığı tesiste tek eksiğin kar olduğunu belirten kayak eğitmeni Uğur Atagün, kayak yapılabilmesi için ortalama 65 santim kara ihtiyaç olduğunu söyledi.

''Kayak için 65 santim kara ihtiyaç var''

Tesiste bakım çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Eğitmen Uğur Atagün, ''Aynı zamanda pist düzenlemelerimiz tamamı ile hazır. Ancak kar yeterli değil. Şu an kar yağışı bekliyoruz. Kayak yapılabilmesi için ortalama 65 santim kara ihtiyacımız var. Aynı zamanda makinemizin ezmesi gerekiyor. Bundan dolayı şuan karı beklemek durumundayız. Genel olarak çevre illere hizmet vermekteyiz. Diyarbakır, Malatya, Tunceli başta olmak üzere birçok ilden severek geliyorlar. Herkes arayarak kar yağdı mı, kayak yapılıyor mu diye soruyor. Ama maalesef kar şu anda yeterli değil. Bir yandan kayak yaparken aynı zamanda göl manzarasını izleyebiliyorsunuz. Burası bu manzara ile sayılı tesislerden bir tanesidir. Hava durumuna baktığımız zaman bir kar yağışı görülüyor. Yalnız yağdığı zaman rüzgarla birlikte olduğunda dağılıyor. Bundan da istediğimiz sonucu alamıyoruz” dedi.

BİNGÖL’DE 78 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Bingöl’de İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapanan 91 köy yolundan 78’ini ulaşıma açtı.

Bingöl genelinde önceki gün etkili olan kar yağışı olumsuzlukları da beraberinde getirmişti. Kar yağışının ardından Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi hizmet ağı içinde bulunan köylerden 91’i ulaşıma kapanmıştı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yoğun bir çalışma yaparak 91 köy yolundan 78’ini ulaşıma yeniden açtı. Kalan 13 köy yolunda çalışmaların aralıksız devam ettiği öğrenildi. İl Özel İdaresi ekipleri, sürücülerin olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği konusunda da uyardı.

VATANDAŞLAR ÇATIDAKİ KAR KÜTLELERİNİ BRANDAYLA İNDİRDİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışından sonra vatandaşlar iş yerlerinin çatısındaki karları temizlemek için seferber olurken, çarşı merkezinde biriken kar kütleleri ise ekipler tarafından taşındı. Bazı vatandaşlar ise çatıdaki kar kütlelerini brandayla indirdi.

Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken çok sayıda köy yolunu kapattı. Yoğun kar yağışından sonra ilçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, yüksek rakımlı dağlarda 1 metreyi geçti. 4 gün boyunca hiç durmadan yağan karla beraber ilçenin en işlek caddesine bulunan iş yerlerinin çatılarında yarım metre kar kalınlığı oluştu. Bunun üzerine esnaflar çatılarını küreklerle temizlerken bazı esnaflar da branda yöntemiyle indirdiler. Esnafın kar kütlelerini çatılardan indirmesinin ardından belediye ekipleri caddedeki karları temizledi.

Çatısını kendisinin temizlediğini belirten Sinan Tayak isimli esnaf, “Yoğun bir kar yağışı yaşandı. Kırsalda 1 metre, merkezden de yarım metre kar yağışı yaşandı. Bu durum hayatı durma noktasına getirirken, belediyenin yapmış olduğu duyurularda çatılarda biriken karların temizlemesi için bizde çaba gösterip çatılarımızı temizlemeye başladık. Kar küreği ve branda sistemiyle çatılardaki karları kolayca temizledik. Ardından ekipler caddelerde biriken kar kütlelerini temizledi” dedi.

Esnaf Husret Renda ise “Malum ilçede 4 günlük bir kar yağışı oldu. İlçede adeta hayat durma noktasına geldi. İlçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, yüksek rakımlı dağlarda 1 metreyi geçti. Bunun üzerinde çarşı merkezinde bulunan iş yerlerinin üzerinde karların birikmesiyle bizler de indirdik, ardından ekipler biriken kar kütlelerini temizledi. Yani şu an gerçekten kar kütleleri her yerde birikmiş durumda. Bunun için de çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BAYBURT BEYAZA BÜRÜNDÜ

Bayburt kent merkezi yağan karla beyaz örtüye büründü.

Bir süredir yağışın yaşanmadığı Bayburt'ta, bugün kar etkili oldu. Bayburt'ta aralık ve ocak ayının kurak geçmesi vatandaşları tedirgin ederken, bugün yağan kar bir nebze olsun vatandaşın yüzünü güldürdü. Kar yağışını yetersiz bulan vatandaşlar, yaz aylarında kuraklık yaşamamak için, çiftçilerin mahsullerinin bereketli olması adına lapa lapa kar yağmasını dilediler. Eski kışların yaşanmadığını belirten Bayburtlular, küresel ısınmanın etkisini günden güne hissettiklerinin belirterek, havaların ılıman geçtiğini söylediler.

Yağan karla birlikte sahada hazır bulunan Bayburt Belediyesi karla mücadele ekipleri, kepçe ve kar küreme araçlarıyla sokak ve mahalle aralarında çalışma başlattı. Vatandaşların ve araç trafiğinin yoğun olduğu yerde çalışma yürüten ekipler, yollarda biriken karları temizlediler.

Bununla birlikte şehir merkezinde etkili olan kar yağışı hava sıcaklığını olumlu yönde etkiledi. Bayburt'ta sıfırın altına düşen hava sıcaklığı kar yağışının ardından 2 derece olarak ölçüldü, soğuk ve kuru hava yerini az da olsa ılıman havaya bıraktı.

Kar yağışını yetersiz bulan demirci esnafı Rahim Kutluer, "Bu sene kar pek yağmadı, biz de yağan kar sonucunda dükkan önümüzü süpürecek güne başladık. Nispeten bu kar yağışı bizi memnun etmedi. Tarımla uğraşan çiftçilerimizi bu durum daha çok olumsuz etkiliyor" diyerek konuştu.

KARDAN DOLAYI KAPANAN KÖY YOLLARI TEK TEK AÇILIYOR

Bitlis’te geçtiğimiz günlerde yağan kar yağışından dolayı kapanan onlarca köy yolu İl Özel İdare ekipleri tarafından tek tek açılıyor.

Türkiye’nin en fazla kar alan illerinin başında gelen Bitlis’te kapanan yaklaşık 265 köy yolu birkaç gün içerisinde açıldı. Bugün itibari ile kapanan köy yolunun 2 olduğunu belirten Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, akşam saatlerine kadar bu köylerinde yolunun açılacağını kaydetti. Kurtkan, “10 şantiyemiz ve 45 iş makinemizle vatandaşlarımızın hizmetindeyiz” dedi.

Öte yandan, Bitlis Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Kasım, Aralık ve Ocak aylarından toplamda 198 santimetre karın yağdığı belirtildi.

DERECİK'TE AHIR ÇÖKTÜ, 40 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Hakkari'nin Derecik ilçesinde dün akşam saatlerinde yoğun kar yağışı sebebiyle çöken ahırın altında kalan 40 koyun telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, olay, ilçeye bağlı Orta Mahallesi'nde meydana geldi. Şükrü Sevim'e ait ahır yoğun kar yağışına dayanamayıp damı çöktü. Haberi öğrenen mahalle sakinleri olay yerine giderek iş makinası yardımıyla sağ olanları kurtardılar. Çöken ahırda bulunan 105 koyundan 40'ı telef olurken, 65'i ise sağ kurtarıldı.

VEDAŞ’IN ATLI TİMİ İŞ BAŞINDA

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, Van’ın Başkale ilçesi kırsalında yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle elektrik hatlarında meydana gelen arızalara temin ettikleri atlarla ulaşarak müdahale ediyor.

Van’da kar yağışı nedeniyle köy ve mezralarda yaşanan elektrik kesintilerini gidermek için mücadele başlatan Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, arazi yapısından dolayı araçlarla ulaşamadıkları bölgelere ise köylülerden aldıkları atlarla ulaşarak arızalara müdahale ediyor. Kışın sert ve çetin geçtiği Başkale ilçesinde yer yer iki metreyi aşan karda elektrik hatlarındaki arızaları gidermeye çalışan VEDAŞ ekipleri, özellikle hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceyi geçtiği kırsalda elektrik arızalarına zamanında müdahale etmek için yoğun çaba sarf ediyor. Kentte en fazla elektrik arızalarının yaşandığı ilçelerin başında gelen Başkale’de görev yapan VEDAŞ ekipleri, ilçeye bağlı dağlık alanda meydana gelen elektrik arızalarına müdahale etmek için tüm yolları deniyor. Son olarak gelen ihbar üzerine ilçeye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Esenyamaç Mahallesi’ne giderek araçlarını köye bırakıp kırsaldaki arızalı hata ulaşmak isteyen ekipler, araçların gidemediği bölgede iki metreyi bulan karda yürüyemeyince köylülerden yardım istedi.

Ekiplerin yardım çağrısına duyarsız kalmayan Esenyamaç Mahallesi sakinleri arıza ekipleri için 3 at temin etti. Baretlerini takıp malzemelerini yanlarına aldıktan sonra atlara binen ekipler, karla kaplı vadiler ve buz tutan dereleri aşıp kırsalda bulunan kilometrelerce uzunluktaki elektrik hatlarında çalışma yaparak arızayı tespit etmeye çalıştı.

Soğuk havada atlarla dik dağlarda ilerlemekte zorlanan ekipler, bir süre sonra olumsuz hava şartlarına rağmen direkteki hatta oluşan arızayı onardı.

Ekiplere arızayı gidermeleri için yardımcı olan Esenyamaç Mahalle Muhtarı Ayhan Korkmaz, mahallelerinde zaman zaman elektrik kesintisinin yaşandığını ve durumu VEDAŞ ekiplerine bildirdiklerini anlattı. Ekiplerin köye gelip arızalara müdahale ettiğini anlatan Korkmaz, “Elektrik kesintisi olduğu için arkadaşlar gelip müdahale ettiler. Biz de vatandaş olarak atları onlara verip yardımcı oluyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Allah arkadaşlardan razı olsun, gece yarısı bile olsa biz telefon açtığımızda gelip arızaya müdahale ediyorlar" dedi.

BİNGÖL’DE KAR NEDENİYLE 91 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bingöl’de etkili olan kar nedeniyle İl Özel İdaresi hizmet ağı içinde bulunan 91 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 13.Bölge Müdürlüğünün uyarısının ardından Bingöl genelinde kar yağışı etkili oldu. 3 ilçede okulların tatil kentte, köy yolları da ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün hizmet ağı içinde bulunan merkez 10, Adaklı 12, Genç 5, Karlıova 27, Kiğı 25, Yayladere 9 ve Yedisu ilçesinde 3 olmak üzere toplamda 91 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, yolların ulaşıma açılması için çalışmalara devam ediyor.

MUŞ-MUTKİ KARAYOLUNDA MAHSUR KALAN 35 KİŞİ KURTARILDI

Muş’ta etkili olan tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 12 araçtaki yaklaşık 35 kişi, ekiplerce kurtarıldı.

Muş-Mutki karayolunun 10. kilometresinde araçlar, fırtına ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye Muş Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 5 saat bölgede mahsur kalan 12 araç ve araçlarda bulunan 35 kişi, ekipler tarafından kurtarıldı. Kar ve fırtınanın etkili olduğu Muş-Mutki karayolu trafiğe kapatıldı.

İş Makinesi Operatörü ve Ekip Şefi İdris Karakan, Mutki-Hasköy kara yolunun tipiden dolayı bölgede kar kalınlığı ye yer 3 metreye ulaştığını belirterek, "Zor şartlarda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yüksek rakımlı bölge olduğu için yaklaşık 10 kilometrelik bölümü kar ve tipi nedeniyle sürekli kapanıyor. Öğleden sonra çok sayıda aracın bölgede mahsur kaldığını ihbarını aldık ve ekip olarak hemen çalışmalara başladık yaklaşık 3 saat yoğun bir çalışma sonucu 12 araçtaki yaklaşık 35 kişiyi kurtardık” dedi.

HAKKARİ-ÇUKURCA YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Hakkari-Çukurca kara yolunda dağdan kopan kayalar nedeniyle kapanan yol ulaşıma açıldı.

Hakkari-Çukurca kara yolunun 15. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol çift şeritli trafiğe kapanmıştı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine Karayolları 117. Bölge Şefliği ile Çukurca İlçe Özel İdaresi ekipleri bölgede çalışma başlattı. İş makineleriyle yapılan 4 saatlik çalışma sonucu kara yolu ulaşıma açıldı.

 
Doğu Anadolu'dan bir ürün daha AB yolunda
 
Erzurum Ülkede 19, Bölgede 2. sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazze’de can kaybı 24 bin 620’ye yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda ...
Nereden nereye?
Milli Uzay Programı kapsamında "ilk insanlı uzay misyonu" hedefini gerçekleştirecek ...
A.Gazi’de ani elektrik kesintileri vatandaşı bezdirdi
Erzurum’un Abdurrahmangazi semtinde son bir haftada yoğunlaşan ve günde ...
 
DSİ'den Vali Çiftçi'ye barajlar brifingi
Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü, Vali Mustafa Çiftçi'ye yürütülen ...
Vali Çiftçi’den kan bağışı çağrısı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum’da bulunan bir özel okul öğrencilerinin ...
1948’den bu yana en büyük dram
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık ...
 
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 15 ...
Akgül: 'Şehitlere rahmet, hainlere ebedi lanet'
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, 81 ilde Pençe-Kilit ...
Ordu’da tekbirler semaya yükseldi
Irak’ın kuzeyinde şehir düşen Ordulu İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva