Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
3 Mart 2015 Salı - 10:07

Öztek tarihe ışık tuttu

Prof. Dr. İbrahim Öztek’in “100. Yılında Ermeni Sorunu” isimli yeni kitabı çıktı.

Öztek tarihe ışık tuttu

Prof. Dr. İbrahim Öztek’in “100. Yılında Ermeni Sorunu” isimli yeni kitabı çıktı.
Öztek, “Lozan kongresinde Ermeniler adına hak arayan Ermeni asıllı Bogos Nubar, ‘150 bin kişilik ordumuz vardı. Bu ordumuz, Rus İngiliz ve Fransızlarla birlikte Türklerle savaştı. Bize denizden denize bir vatan vaat edildi (Hazar-Karadeniz-Akdeniz). Biz de onu istiyoruz’ dedi. Halbuki Ruslar, İngilizler ve Fransızlar, Ermenileri kandırarak öne sürdü. Onların ölmelerini sağladılar. Yine Bogos Nubar, ‘Birinci Dünya savaşı günlerinde savaş, açlık ve hastalıktan hayatını kaybeden Ermeni sayısı 300 000’dir’ diyor. Fakat bu sayıyı Ermeni’ler her gün artırarak 1 milyon 500 bine çıkarttılar.
Türklerin kromozomlarında hiçbir şekilde katliam veya soykırım genleri yoktur. Türkler hiçbir zaman kadın, çocuk ve ihtiyarlara kılıç çekmemiştir. Bugün Ermenistan devlet başkanı olan Serkisyan, Hocalı’da yaptıkları soykırım için “Azeriler bizim çocuk, kadın ve yaşlıları öldüreceğimize ihtimal vermiyorlardı. Biz bu düşüncelerini kırdık” diyor.
Ermeni Patriği Nanses Vajabedyan; 1876 yılında vatandaşlık meclis şurasına sunduğu mektubunda “Şayet günümüze kadar Ermeni milleti, millet olarak korunduysa ve inancını, kilisesini, dilini, tarih ve kültürel değerlerini kuruyorsa, tüm bunlar Türk devletinin Ermeni milletine gösterdiği koruma, yardım ve hayırseverlik sayesindedir. Kader Ermenileri Türklere bağlamıştır.” Yine aynı Patrik Ayastefanos ve Berlin antlaşmasında Rus’lardan ve batılılardan himaye istemiştir.
1915 yılında Ruslarlar birleşen Ermeniler, Van’da taş taş üzerinde bırakmadıkları gibi Van ve çevre illerde 179 bin 380 Türk ve Kürt Müslüman halkımızı katletmişlerdir.
Osmanlı Devletinin Genelkurmay başkan yardımcısı Alman general Paul Bronsart Schellendorf ve Amerikalı General James Guthrie Harbord raporları, bu maksatla Malta’da Osmanlının yüksek bürokrat ve paşalarını yargılayan işgal kuvvetleri mahkemeleri ile 1948 Birleşmiş Milletler kararları Türk’lerin hiçbir şekilde Ermenilere soykırım girişiminde bulunmadığını ortaya koymuştur.
Ermenilerin ilk başbakanı Yohannes Kaçaznuni; 1923 Taşnak kongresinde “Türklere biz savaş açtık. Denizden denize Ermenistan hayali için ayaklandık, olayların sebebi biziz, aldatıldık, Türklerin uyguladıkları tehcir amaca uygundu. Kendi dışımızda suçlu aramayalım. Yüzlerce yıl birlikte yaşadık, şimdi Türk’lere bakacak yüzümüz kalmamıştır” diyor.
Reagan’ın danışmanı Bruce Fein, “1998 yılında Amerikan arşivlerini araştırdığımda Ermenilerin iki milyon Türk’ü öldürdüklerini gördüm” diyor.
Ermeni soykırım yalanlarının en önemlisi 2005 yılında Los Angelos Üniversitesindeki bir konferans afişinde Atatürk’ün ayakları altına ölmüş birisinin resmini monte etmeleri ve bu ölüyü Atatürk’ün çiğnediği Ermeni şeklinde yansıtmaya çalıştıkları sahtekarlıktır.
Türkler Ermenilere hiçbir zaman soykırım uygulamamıştır. 1905,1907, 1918 yıllarında bir defada Azerbaycan’da 40 bin ve Bakü’de 17 bin Türkü katletmişlerdir. Soykırım yapan Ermenilerdir. İşgal altındaki Erzurum’da her gün sebepsiz yere onlarca, yüzlerce insanımızı katletmişlerdir. Kötü amaçlarına alet için Akdamar adasına götürdükleri yüzlerce Türk ve Kürt kızı kendilerini göle atarak intihar etmişlerdir. 1919 ve 1920 yıllarında Fransız’larla birleşen Ermeniler, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te 70 bin Müslüman Türkü katletmişlerdir.
Daha dün 1992 yılında Hocalı’da yaptıkları soykırımda; çocukların derilerini diri diri yüzmüşler, İnsanları diri diri yakmışlardır. Hamile kadınların karınlarını yararak, doğmamış bebeleri süngülemişlerdir. Ermeniler ölülere bile işkence yapmışlardır.
'100. Yılında Ermeni Sorunu' isimli kitabım, 2015 yılında milyarlarca dolarlık bütçelerle, 'Türkler bize soykırım uyguladı’ diyerek propaganda yapan ve yüzlerce kitap bastıran Ermeni uğraşlarına karşın Türkiye’de basılan tek kitaptır" dedi.
 

 
Erzurumspor 3 puan için oynayacak
 
Can dostların ‘hayat kurtarma’ sınavı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlik İbrahim Hakkı’yı öğrendi
Gençlik Merkezlerinin düzenlediği “İbrahim Hakkı Hazretlerini Anma Etkinliği” ...
Erzurum’dan İstanbul’a sanat çıkarması
Erzurumlu Ressam İsmail Tetikçi resim sergilerine bir yenisini daha ekliyor
‘Dünya bu katliama sessiz kaldı’
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Karabulut , dünya kamuoyunun ...
 
Büyükşehir ekipleri beğeni topladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Türkiye Halk Oyunları ...
Türk Halk Kültürüne yarışmalı destek
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Erzurum İl Temsilciliği tarafından ...
11 STK’dan Şehadet Gecesi
21 Şubat Cumartesi günü Yenişehir'de bulunan Necip Fazıl Kısakürek Kültür ...
 
KÜNİB’ten yeni bir eser
“Kavimler Göçünden Orta Asya-Kafkasya-Anadolu” temalı “KÜNİB Uluslararası ...
Erzurum’u İstanbul’a taşıdılar
Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinin tanıtımına hız verildi. ...
Sekmen Sanat Tarihi’ne geçti
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Erzurum Yerel Yönetiminde bir ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva