Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç noterlik sistemini değerlendirdi
Tunç noterlik sistemini değerlendirdi
ADEM'den 3 milyon kişi faydalandı
ADEM'den 3 milyon kişi faydalandı
Yılmaz deprem gerçeğini vurguladı
Yılmaz deprem gerçeğini vurguladı
Seçim sonuçları kesinleşti
Seçim sonuçları kesinleşti
‘Ecdat yadigârı eserleri yeniden ayağa kaldırdık’
‘Ecdat yadigârı eserleri yeniden ayağa kaldırdık’
HABERLER>BÖLGE
23 Ocak 2024 Salı - 12:32

Oltu’dan Porto’ya eğitim köprüsü

Oltu Mesleki Eğitim Merkezince hazırlanıp Türkiye Ulusal Ajansınca finanse edilen Akredite proje ile işbaşı personel hareketliliği için Mesleki Eğitim Personeli sömestr tatilini değerlendirmek için toplam 7 öğretmen ve idareci Portekiz'in Porto şehrine gitti.

Oltu’dan Porto’ya eğitim köprüsü

Oltu Mesleki Eğitim Merkezince hazırlanıp Türkiye Ulusal Ajansınca finanse edilen Akredite proje ile işbaşı personel hareketliliği için Mesleki Eğitim Personeli sömestr tatilini değerlendirmek için toplam 7 öğretmen ve idareci Portekiz'in Porto şehrine gitti.

Türkiye Ulusal Ajansı Ulusal Mesleki Eğitim Ekibi (nVET) üyesi ve Uzmanı da olan Merkez müdürü Önser Yeğin, İlçede şimdiye kadar bir çok çırak ve kalfanın AB Ülkelerinde staj almasını sağlayarak bu ülkelerde istihdam olmalarını da sağladı.

Merkez Müdürü Önser Yeğin, personelin sömestr tatilini fırsata dönüştürmek için 22 Ocak -1 Şubat 2024 tarihleri arasında personelin alanlarında formasyonlarını geliştirmeleri ve iyi uygulama örneklerinin transferini sağlamları için bu hareketliliği düzenlediklerini söyledi. Ayrıca bu hareketliliğin Türkiye’de tatil zamanına denk getirmelerinin sebebini ise öğrencilerin teorik derslerden mahrum kalmadan öğretmenlerin bu tatilde mesleki formasyonunu geliştirerek mesleki gelişimine katkıda bulunmaları yarıyıl tatilinin en güzel bir şekilde değerlendirilmesiyle sonuçlanacağını ifade eden Önser Yeğin şöyle devam etti: “Portekiz’de mesleki eğitimin okul ve işletmelerde nasıl ele alındığı, pratik ve teorik eğitimin nasıl yapıldığını iyi uygulamaların ise transferini sağlamaları için personelin kendi alanlarında mesleki formasyonlarını geliştireceklerdir”

Önser Yeğin öğretmenlerin akredite olan Türkiye’deki eğitim türünde iki merkezden birisi olan Oltu Mesleki Eğitim Merkezi’nin akredite olmasının avantajını kullandıklarını ifade etti.

Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmeni Halit Dursun da mesleki formasyonlarına katkı sağlamak ve iyi uygulamaları yerinde inceleyerek 10 günlük işbaşı eğitimi alacaklarından dolayı bu imkânı sağlayan Türkiye Ulusal Ajansına ve okul müdürü Önser Yeğin’e teşekkür etti. Halit Dursun; “Bizler gittiğimiz AB ülkesinde alanlarımızla alakalı iyi uygulama örneklerini ve mesleki uygulamaların nasıl yapıldığını inceleyerek kendi uygulamalarımızla karşılaştırma fırsatı yakalayacağız. Ayrıca bizden daha iyi uygulamalar varsa ülkemize transferlerini sağlayacağımız gibi mesleki formasyonumuzu geliştirmiş olacağız böylelikle Merkezimiz öğrencilerine alanlarıyla ilgili pratik bilgi ve beceri aktararak öğrencilerimizin kaliteli mesleki eğitim almalarına da katkıda bulunmuş olacağız” dedi.

Merkez Müdür ve Proje koordinatörü Önser Yeğin ise “Taşrada ve Oltu gibi küçük bir ilçede böyle bir fırsatı bize tanıyan başta Türkiye Ulusal Ajansı başkanı İlker Astarcı’ya, Mesleki Eğitim Koordinatörü Yasemin Uz’a ve Tüm Ulusal Ajansı Mesleki Eğitim çalışanlarına teşekkür ederim” diyerek Türkiye ulusal ajansına minnettarlığını ifade etti.

 
Polisi darp eden şahıs serbest bırakıldı
 
Aç kurtlar Zeyrek’e indi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Anadolu’da beyaz çile
Doğu Anadolu Bölgesinde en yüksek kar kalınlığı Bahçesaray’da 243 santimetre ...
Enerji Abidesinde üretim vakti
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yusufeli Barajı’nda son testlerin ...
Karayollarından Kop mesaisi
Bayburt-Erzurum Karayolu üzeri Kop Dağı mevkiinde çalışma yürüten karayolları ...
 
Sakaltutan ve Kızıldağ beyaza büründü
Erzincan'da gece saatlerinde etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.
Yavaş Erzurumlulara projelerini anlattı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi ev ...
DSİ’de Sakalıkesik Ovası gündemi
Sakalıkesik Ovası Sulaması 2. Kısım İnşaatı İşi Bilgilendirme Sunumu, ...
 
Zorlu kış şartlarında besicilerin 'kuzu' mesaisi
Erzincan’da soğukların etkili olduğu bugünlerde koyunların kuzulama dönemi ...
Erzurum Ülkede 19, Bölgede 2. sırada
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’un kamu harcamaları payı bölge ...
Doğu Anadolu'dan bir ürün daha AB yolunda
Erzincan Tulum Peynirinin, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva