Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
3 Ocak 2018 Çarşamba - 13:10

Okuma Kültüründe Müftülük - DAP işbirliği

“DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, Erzurum Müftülüğünün, DAP İdaresi ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ortaklaşa desteklenen Erzurum’un Palandöken İlçesindeki 3 adet Semt Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.

Okuma Kültüründe Müftülük - DAP işbirliği

“DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, Erzurum Müftülüğünün, DAP İdaresi ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ortaklaşa desteklenen Erzurum’un Palandöken İlçesindeki 3 adet Semt Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.

Yeni bir konsept ile hizmet verecek olan semt kütüphanelerinde çocuk oyun alanından mutfağına, anneler için bebek emzirme ve uyutma odasından, bilgisayar sınıfına kadar; çocukların dama, satranç bilgisayar ve tiyatro oyunu oynayabilecekleri ve kitap okuyabilecekleri alanlar bulunuyor.

Palandöken ilçesinde bulunan Selimiye, Yıldız ve Palandöken camilerindeki boş alanların değerlendirilip semt kütüphanesine dönüştürülmesiyle oluşturulan 3 kütüphanenin toplu açılış törenine, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü Kütüphane Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Aldemir, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kütüphane Müdürü Ayhan Tuğlu, Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Palandöken İlçe Müftüsü Abdurahman Kotan ile vatandaşlar katıldı.

Selimiye Semt Kütüphanesinde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, semt kütüphanelerinin misyonu, amacı ve hedef kitlesi hakkında bilgiler verdi.

Başkan Demir, projenin pilot uygulamasını Erzurum’da başlattıklarını ve DAP İdaresi’nin sorumluluk alanında bulunan 15 ilde müftülük, belediye, il özel idaresi ve kaymakamlıklara sağlanan finansmanla bölgede toplam 95 adet semt kütüphanesi projesini desteklediklerini ifade etti.

Çocukların daha rahat ve sıcak bir ortamda ders çalışmalarını ve eğlenerek enerjilerini atmalarını sağlamak amacıyla bu semt kütüphanesi projelerini desteklediklerini belirten Demir, okuma kültürünün geliştirilmesi projesinin önemine değindiği konuşmasında, şunları söyledi:

"Kış aylarının uzun sürmesi nedeniyle çocuklarımızın oyun oynama imkanları olmadığından bu alanları oluşturduk. Başta camilerimizin altında olmak üzere okullarda ve kamuya ait boş alanlarda çocuklarımız eğitim alsın diye bu projeyi başlattık. Amacımız çocuklara ders çalışmalarıyla birlikle değer eğitimleri de verip onları geleceğe hazırlamak. Burada 4-6 yaş grubu çocuklara, kreş şeklinde rehber öğretmenler eşliğinde eğitimler veriliyor. Özellikle akşam 17.00 ila 21.00 arasında ortaokul çağlarındaki çocuklarımız için de fiziki alt yapı oluşturduk. Ayrıca, hızlı okuma teknikleri gibi eğitimler de var. Semt kütüphaneleriyle mahalle kültürünü de yaşatarak samimi bir ortamın oluşmasına zemin hazırlamış oluyoruz. Söz konusu projeleri 2018 yılında da destekleyeceğiz. Amacımız, kamu kaynaklarını isabetli kullanarak, beşeri sermayeyi geliştirip, mutlu yarınlar oluşturmaktır.”

Ülkenin gelişmesi, büyümesi ve kalkınmasının okuma kültürüne dayandığını dile getiren Başkan Demir, İdare olarak, okuma kültürünü artırarak kalkınmayı sürdürülebilir hale getirmek istediklerini söyledi. Başkan Demir, “Burası, çocuk oyun alanından mutfağına, anneler için bebek emzirme ve uyutma odasından, bilgisayar sınıfına kadar, çocukların dama ve satranç oynayabilecekleri ve kitap okuyabilecekleri sürekli yaşayan canlı kütüphaneler olacak” dedi.

Açılışın ardından, Ankara’dan gelen misafirlerle birlikte Palandöken ilçesinde oluşturulan Yıldız ve Palandöken Semt kütüphaneleri de gezildi.

 
Gizli buzlanma kazalara yol açtı
 
KUDAKA’da Proje mesaisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halis, ERULDER çalışmalarını paylaştı
Misafir öğrencilerin ülkemize gelmeleriyle başlayan faaliyetler eğitim ...
Tekman’da servis şoförlerine eğitim
Erzurum’un Tekman İlçesi’nde öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri ...
Eşit-İm ekibinden proje başarısı
Dezavantajlı ve avantajlı okullarda okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencilerini ...
 
Türkiye Haber Kameramanlarından örnek etkinlik
Türkiye Haber Kameramanları Derneği, bir proje başlatarak köy okullarındaki ...
ETÜ'de Yaya Öncelikli Kampüs Uygulaması
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde Yaya Öncelikli Kampüs Uygulaması başladı
12 Martlı öğrencileri sevindirdiler
Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden bir gurup öğrenci ...
 
Koçak İlköğretim okulunda ilk ders zili çaldı
İlçesi’nde İstasyon Mahallesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan ...
Bilimsel başarıya ödül
Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülünün (GEBİP) bu yılki sahibi, Atatürk ...
Yaylalı Lise öğrencileriyle buluştu
Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Fen Lisesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva