Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
5 Ekim 2021 Salı - 05:28

Oktay: 'İzin vermeyeceğiz'

Ülkede barınma konusu bahane edilerek bir oyun sahnelenmek istendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Öğrenci olmayan ya da yurt başvurusu yapmamış terör örgütleriyle bağlantılı toplulukların, parkta, bahçede çıkardığı kuru gürültüyle tüm gayretlerimizin gölge izin vermeyeceğiz” dedi

Oktay:  İzin vermeyeceğiz

Ülkede barınma konusu bahane edilerek öğrenciler üzerinden bir oyun sahnelenmek istendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Öğrenci olmayan ya da yurt başvurusu dahi yapmamış yasadışı terör örgütleri ile bağlantılı toplulukların, parkta, bahçede toplanıp çıkardığı kuru gürültüyle tüm gayretlerimizin gölgelenmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, baba ocağı olan memleketi Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Bayındırhüyük köyünde bağ bozumuna katılıp pekmez kaynatan köy kadınlarına yardım etti. Burada kadınlar tarafından Oktay’a sıcak süt ve gözleme ikram edildi. Köyde yetişen ürünler hakkında kadınlardan bilgi alan Oktay, daha sonra Çekerek Kadınlar Kooperatifi tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı.
Yozgat Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezuniyet törenine katılan Oktay burada yapmış olduğu konuşmada, yükseköğretimde yüz yüze eğitime başlanmasının ardından ertelenmiş ve birikmiş bir yurt talebinin oluştuğunu söyledi.
Yükseköğretim öğrencilerinin mağdur edilmeden yurtlara yerleştirilmeye devam ettiğini söyleyen Oktay, “Ancak görüyoruz ki barınma konusu bahane edilerek gençlerimiz üzerinden bir oyun sahnelenmek isteniyor. Geçmişte yaşananlar, Türkiye’de gençler üzerinden kurulan tezgahların kimseye bir şey kazandırmadığını net şekilde göstermiştir. Biz gençlerimize her konuda sahip çıkarak ülkemize sevgi tohumları ekmenin ve kardeşlik iklimini geliştirmenin mücadelesini veriyoruz. Katsayı adaletsizliğine son veren, üniversite kapılarında yığılmaların önüne geçen ve harç yükünü gençlerimizin omzundan alan Cumhurbaşkanımız liderliğinde bizleriz. Yükseköğretim de dâhil eğitimin her kademesinde sosyal adalet için gayret eden, fırsat eşitliği sunarak her şehre üniversite götüren, kredi ve bursları 14-15 kart artıran bizleriz. Yurt sayısını 4 kat artırarak devlet yurdu olmayan şehir bırakmayan da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yine bizleriz” dedi.
Son 3 yılda ülke genelinde 240 yeni yurt binasının yapıldığını da belirten Oktay, “Şu anda yapımı devam eden 110 binin üzerinde yatak kapasiteli yurtlarımızı yükseköğrenim öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Öğrenci olmayan ya da yurt başvurusu dahi yapmamış; yasadışı terör örgütleri ile bağlantılı toplulukların, parkta bahçede toplanıp çıkardığı kuru gürültüyle tüm bu gayretleri gölgelemesine izin vermeyeceğiz. Biz, temelde öğrenciye odaklanan bir anlayışla, öğrenci dostu kampüs ve yurt alanları, çağa öncülük eden akademik programlar ve sosyal imkanlar ile öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödül ve diplomaları verilirken Oktay, mezun olan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Mezun olan öğrenciler kep fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

 
Kurtulmuş: ‘Açık ara AK Parti önde’
 
Erdoğan'dan üreteci ve tüketicilere müjde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan İslam düşmanlığına dikkat çekti
Erdoğan,Korona sonrası dönemde ekonomik zorlukların artmasıyla birlikte ...
Erdoğan gazetecilere değerlendirmede bulundu
Erdoğan: “Birçok aktörün sahada olduğu ve çetrefilli yönleri bulunan bölgesel ...
ABD’ye Ülkü Ocakları Tepkisi
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, 2022 ABD Ulusal Savunma Yetki ...
 
‘Türkiye öncü rol üstlenecektir’
Erdoğan, ‘Madem iklim değişikliği bir gerçektir ve insanlığın geleceğini ...
Erdoğan’dan Dünya’ya mesaj
Erdoğan, "Yeni bir küresel salgın ihtimal değil, sadece zaman meselesidir. ...
“Adalet, kalkınmanın da lokomotifidir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ...
 
‘Türkiye’yi gıpta edilen bir ülke haline getirdik’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklardan yaşlılara, engellilerden kadınlara ...
‘Biz gençlerimize inanıyoruz’
Erdoğan, “TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir. TEKNOFEST ...
Erdoğan: ‘Türkçe en büyük zenginliklerimizdendir’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yaşayan bir varlık olan dilimizi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva