Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>EKONOMÄ°
27 Nisan 2022 Çarşamba - 13:23

OSB ailesi iftarda buluştu

Erzurumlu sanayiciler iftar yemeğinde buluştu. 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun organize ettiği gecede konuşan Başkan Murat Urkuç, “Günümüzde yaşadığımız bir takım sıkıntı ve zorluklara rağmen ülke ve şehir ekonomisi için büyük bir çaba sarf ediyoruz” dedi.

OSB ailesi iftarda buluştu

Erzurumlu sanayiciler iftar yemeğinde buluştu. 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun organize ettiği gecede konuşan Başkan Murat Urkuç, “Günümüzde yaşadığımız bir takım sıkıntı ve zorluklara rağmen ülke ve şehir ekonomisi için büyük bir çaba sarf ediyoruz” dedi.
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı iftar programı Hilton Otel’de düzenlendi. Yemeğin ardından davetlilere konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urkuç, Türkiye’de 4’üncü olarak kurulan Erzurum 1. OSB’nin Anadolu’nun kalkınmasında çok önemli bir role sahip olduğunu söyledi.
Başkan Urkuç, “Tarih boyunca ‘ticaret kenti’ olarak anılan kadim şehrimiz, Cumhuriyet dönemine de damgasını vurmuş, temellerini attığı Cumhuriyet’le birlikte ekonomiye yön vererek, bizden sonra kurulan OSB’lere de örnek teşkil etmiştir ve tabi katkıları da yadsınamayacak derecede büyüktür. OSB’miz bugün de geçmişten gelen gelenekle her şeye rağmen şehir ve ülke ekonomisini hareketlendirmek, istihdamı artırmak için büyük bir gayret sarf etmektedir” dedi.
Türk ekonomisinin hedeflediği zirveye ulaşmasında sanayicilerin büyük rolü olduğunu vurgulayan Başkan Urkuç, şöyle dedi: “Ülkesini seven, bu sevgi ve inançla üreten sanayicilerimiz, sadece bugünü - yarını değil, geleceği kurgulayarak yatırım ölçekleri belirliyor ve Türk ekonomisinin zirveye ulaşmasında kilit bir rol oynuyor. Bakın lütfen burada altını özenle çizmek istediğim konu şudur ki; günümüzde yaşadığımız bir takım sıkıntı ve zorluklara rağmen ülkemizi kalkınma hedeflerine taşıyabilecek en önemli argüman OSB’ler ve sanayicilerimizdir. Bu gerçek unutulmamalıdır. Ticaret hacimlerini artırma gayretiyle sanayiyi daha ileriye taşımak için gecesini gündüzüne katan Erzurumlu müteşebbislerimiz, bu noktada büyük bir teşekkürü ve alkışı hak etmektedir.”
“BİZE AĞABEYLİK YAPTILAR”
Vali Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e de teşekkür eden Başkan Murat Urkuç, “Sanayiciler olarak bu çatı altında birlik beraberlik içinde, Valimiz Sayın Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Çünkü OSB Yönetimi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana bizlere Vali ya da Başkanlıktan öte adeta ağabeylik yaptılar. Üretim ve istihdam adına her türlü talebimize olumlu yanıt veren ve her daim yanımızda olan Sayın Memiş ve Sayın Sekmen’e sanayicilerimiz adına canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BAŞKAN SEKMEN: HER ZAMAN SİZLERİN YANINDAYIZ
Kentte sanayinin gelişmesi adına her türlü desteği sağlama gayretinde olduklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise her daim üreticilerin yanında olduklarını dile getirdi. Başkan Sekmen şöyle dedi: “Erzurum Valimiz Sayın Okay Memiş ile birlikte kadim şehrimizin iktisadi gelişimi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Kentimizin nihai kalkınma hedefi istihdam ile doğru orantılıdır. 8 yılda bu aziz şehre 15 binin üzerinde istihdam sağladık. Bir istihdam ve sanat okulu olarak nitelendirilen ESMEK'lerde sektörlere ara eleman yetiştiriyoruz. İş insanlarımızın bu kente yatırım yapmaları için her alanda her sektörde yoğun bir mücadelemiz var. Bölgesel açıdan hinterlandı geniş önemli ekonomik koşullara sahibiz. Sayın Valimiz ve iş adamlarımızla birlikte bu aziz şehrin makûs talihini yeneceğiz."
VALİ MEMİŞ: ERZURUM’U ÜRETEN BİR KENT YAPMAK İSTİYORUZ
Tek gayelerinin Erzurum'a Erzurumluya hizmet etmek olduğunu ifade eden Vali Okay Memiş de, “Sokakta gezen vatandaşımıza iş bulmak. Devletin tek kuruşunu heba etmiyoruz. Yatırıma, istihdama harcıyoruz” dedi. Erzurum’un turizmde, tarımda, hayvancılıkta ve sağlık yatırımlarında Türkiye ortalamasının üzerinde bir şehir olduğunu ancak sanayileşmenin yeterli olmadığını kaydeden Memiş, şunları söyledi: “Sanayileşmede o kadar iyi değiliz. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde zeminle ilgili bir problem yaşadık. Ancak burası heyelan bölgesi değil. Burada fabrikalar yapılır ancak 'Astarı yüzünden daha pahalıya gelir' denildiği için bizler de bir arayış içine girdik. Büyük bir mücadelenin sonunda başta Erzurum Milletvekilimiz Sayın Recep Akdağ ve milletvekillerimizin sayesinde askeriyeye ait olan bir yeri devraldık. Belediyemizde yaptığımız çalışma sonucu burayı 3 milyon metrekare alana çıkarıyor ve 300’e yakın fabrika yapılacak bir alan oluyor. Ülkenin sanayileşmiş, kalkınmış illeri neyse Erzurum'u da o noktaya getireceğiz. Şimdiden Organize Sanayi Bölgesi için ön sözleşmeleri imzalamaya başladık. O kadar talep var ki sadece bir fabrika 50 dönüm yer istiyor ve artı 5 bin istihdam sözü veriyor, bu tür talepler var 2. Organize Sanayi Bölgesi için güneş enerji sistemini kurmak için çalışmalar başlattık. Biz, krizi fırsata çevireceğiz. Erzurum’u üreten bir kent yapmak istiyoruz. Tek gayemiz Erzurum'a Erzurumluya hizmet etmek. Sokakta gezen vatandaşımıza iş bulmak. Devletin tek kuruşunu heba etmiyoruz. Yatırıma, istihdama harcıyoruz. Biz temelini oluşturuyoruz, sanayicimiz fabrikasını kurup istihdama yönelmesinin önünü açıyoruz. Hep birlikte, sizlerle yolumuza devam edeceğiz.”

 
Gençler dereceye girmek için kulaç attı
 
Başkan Yaşar’dan kadir gecesi mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum şubat ayı kredi verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - TBB 2022 Şubat dönemi Erzurum nakdi kredi iller ...
Nebati ekonomideki süreci değerlendirdi
Bakan Nebati, "Biz enflasyonla mücadelede kararlılıkla adımlarımızı atmaya ...
DAP’tan üreticilere destek
Süer, “DAP İdaresine proje başvuru yaptık, projemiz onaylandı. Bunun sonucunda ...
 
Oral’dan 23 Nisan mesajı
Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Bilgin’den maaş artışı düzenlemesi müjdesi
Isparta’da kamu çalışanları ve işçilerle iftar programında buluşan Çalışma ...
'Büyük bir enerjiyle 2023’e hazırlanıyoruz'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’deki doğal gaz ...
 
ESOB 15 Mayıs’ta başkanını seçecek
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde yapılacak seçimler öncesinde ...
Erzurum 3 ayda 92 marka üretti
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan Mart ayında 32, bu yılın ilk 3 ayında ...
Faydalı Modelde Erzurum, Malatya rekabeti
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın Mart ayında 8, yılın ilk ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva