Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: ‘Ana demek şefkat, merhamet demektir’
Aydemir: ‘Ana demek şefkat, merhamet demektir’
KOM’dan sahte içki operasyonu
KOM’dan sahte içki operasyonu
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
HABERLER>POLEMÄ°K
20 Haziran 2012 Çarşamba - 07:58

Narman'da adliye protestosu

Erzurum’un Narman İlçesi’nde adliye teşkilatının kapatılması düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

Narman da adliye protestosu

Narman İlçesi’nde adliye teşkilatının kapatılması düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi. Narman hükümet meydanında düzenlenen ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği basın açıklamasına yaklaşık 200 vatandaş katıldı.
Basın açıklamasını okuyan Narman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Satıcı, “Bugün buruda adalet bakanlığının almış olduğu kararı HSYK’nın onaylaması sunucu Narman ilçemizin hâkim ve savcılarının tayinleri çıkarak birlikte seçim kurulu ve icra müdürlüğümüzün de kapanarak tesviye edilmesiyle karşı karşıya bulunmaktayız” dedi.
Satıcı basın açıklamasında şunları kaydetti; "Narman‘ın 1953 yılında ilçe statüsüne kavuşması ile adliyenin de o tarihten bu zamana kadar faaliyette bulunduğunu anlatan Satıcı, “İlçemize bir belde ve 43 köy bağlı olup, takriben toplam olarak 20 bin nüfusa sahiptir. Köylerimize coğrafi olarak bakıldığı zaman ilçemize çok uzak mesafede olan köylerimiz bulunmaktadır. Bu köylerimiz, Başkale, Boğakale, Ergazi, Gökdağ, Güvenlik buna benzer köylerimiz ile kıyaslama yapılırsa ilçe ye olan mesafesi ve Narman Oltu mesafesi gidiş ve geliş olarak 120 kilometre yol kat edilmektedir. Bu da insanlarımıza ekonomik ve maddi külfete sebebiyet vermektedir. Tabiri caizse geçim çilesine bir de hak arayış çilesi eklenecektir.
Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de ekonominin dinamosu ve omurga kemiği olan, yaşadığımız bölgeleri gelişimine ve görümüne katkı sağlayan halkın gerçek dostu olan ilçe esnaf ve sanatkarlarımız, İlçemiz için en önemli kurumlarından biri olan Adliyemizin kapanmasıyla iş sıkıntısı yaşacağından dolayı zor günlerin beklediğinin göstergesidir.
Bizler nitelikli göç olgusunun Türkiye de ki sosyal ve ekonomik dengeleri altüst ettiğini defalarca söyledik. İlçemizin ekonomik kültürel ve sosyal hayatına olan olumlu katkıları bu uygulama ile göz ardı edilmektedir. Oysa Adliye teşkilatları her zaman bulunduğu ilçenin devlet ve millet hayatının temel ve prestij güvencesi olmuştur. Medeniyetin ilk şartı da adalettir.Adliye teşkilatların kalkmasının adalete erişimin yanı sıra ilçenin sosyal ekonomik hukuki ve mali yapısının da bozulacağı anlamına gelmektedir. Yargı aynı zamanda eğitim ve sağlık gibi kamu hizmetidir. Bu tür kamu hizmetleri bedelsiz ve herkesin anlaşabileceği şekilde olmalıdır.İş yoğunluğundaki azalma gerekçe gösterilmiş ve bunun sonucunda İlçe adliyemizin kapatılması kararı alınmıştır. İlçemizde faaliyet gösteren en önemli kurum ve kuruluşların gerçekten kapatılmasına mana veremiyoruz. Bizim ilçemizde suç oranlarının düşük olması elbette sevindiricidir. Adliye dosyalarında az oluşu da hakeza öyledir.Adalet hizmetinde bu eziyet halka yapılamaz. Devlet halkın refahı ve sorunları için vardır. Hükümet kamu hizmetini mal gibi görme anlayışından vazgeçmelidir. Adliyeleri kapatılan ilçelerde halk kararlı bir şekilde tepkisini dile getirmelidir.Bir ilçede adliye teşkilatının çıkartılması o ilçenin yarı yarıya geri alınması demektir. Buradan bütün siyasi parti kuruluşları ve vatandaşlara sesleniyorum, geç kalmış sayılmayız tepkisiz kalmayalım, herkes elinden geldiğince bir çaba harcasın tepki versin. Tepkinin olmadığı bir toplumda çok yanlışlıklar olur. Bizler sivil toplum kuruluşları ve İlçe halkı olarak siyasilerin bu konu ile ilgili bir açıklama yapmalarını bekliyoruz."
Basın açıklamasına katılan CHP Narman İlçe Başkanı Cemil Kürekçi ve MHP Narman İlçe Başkanı Hafiz Mert ise yaptıkları açıklamalarda adliyenin kapatılmasına sert tepki göstererek karardan vazgeçilmesini istediler.
Açıklamanın ardından adliyenin kapatılmasına yönelik tepkilerinin devam edeceği belirten vatandaşlar, önümüzdeki hafta bir yürüyüş gerçekleştirmeyi planladıklarını ve herkesi bu tepki yürüyüşüne katılmaya davet ettiler.

 
'Bu işi bitireceğiz'
 
STK'lara örnek oldular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Onur'a Kongre cevabı
Onur’un Kongre binasını ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmeler ...
'Tarihi yıktılar'
Cumhuriyet döneminde yaptırılan ve bir eğitim yuvası olan Halk Eğitim ...
Onur DDK raporunu değerlendirdi
CHP Milletvekili Melda Onur, “Turgut Özal’ın ölümü şüpheli bulunmuş. Gerçeklerin ...
 
Onların da dikili ağaçları oldu...!
Erzurum’a gelen yabancı konuklar, fidan dikme töreninde kısa sürede GHSİM ...
Ovit'te kar-buz gösterisi
Karadeniz turuna çıkan Van’daki basın mensupları, 2640 rakımlı Ovit Dağı ...
Kuzgun'a siyasi bakış
Erzurum İl Genel Meclisi üyeleri Erzurum ekonomisi için önem taşıyan Kuzgun barajını gezdi.
 
Bu da ekmek yarışı...
İzmir, Artvin ve Şırnak illerindeki cezaevlerinde boş bulunan 380 kişilik ...
'CHP bile bunu yapamazdı'
Eğitim-Bir-Sen Erzurum 1 No’lu Şube Başkanı Erkan Ciyavul, yaptığı yazılı ...
Doğu'da tarım trajedisi
Doğu’da çiftçiler teknolojiye birlikte adeta tarihe karışan kara sabanları ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva