Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
29 Ocak 2015 Perşembe - 09:58

Müze 150 bin ziyaretçiyi ağırladı

Erzurum Müze Müdürü Mustafa Erkmen, “Kayak için ilimize gelen turiste değerlerimizi tanıtmak, otele bırakacağı dövizden daha fazla önem taşımaktadır.” dedi.

Müze 150 bin ziyaretçiyi ağırladı

Taşınabilir ve taşınmaz tarihi eser olarak büyük zenginliğe sahip Erzurum özellikle yaz turizminde büyük öneme sahip. 20 Bin’in üzerinde tarihi esere sahip olduğumuzu belirten Müze Müdürü Mustafa Erkmen, yaz turizminin yanı sıra kış mevsiminde de kayak için Erzurum’a gelen turistlerin müzeleri ve tarihi yapıları da ziyaret etmelerinin sağlanması gerektiğini ifade etti.
ERKMEN’İN AÇIKLAMASI
Erkmen, “Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken’deki kış turizmine paralel olarak, müzelerimizi ve tarihi alanları ön plana çıkararak kayak için gelen yerli ve yabancı turistlere şehrimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi, insani değerlerimizi tanıtmanın mutlaka bir yolunu bulmamız gereklidir. Kayak için ilimize gelen turiste değerlerimizi tanıtmak, otele bırakacağı dövizden daha fazla önem taşımaktadır. Zaten bu tanıtım turist gelirini azaltan değil, tam tersine daha fazla harcama yapmasını gerektiren bir durumdur.  Ayrıca yalnız kayak için Palandöken Dağı’na gelip şehri görmeden memleketine dönen bir turist ile Erzurum’u tanıma fırsatı bulmuş bir turist arasında da sayılamayacak kadar farklılıklar olacağı muhakkaktır. Gerek müzelerimizde gerekse tarihi alanlarımızda ve şehrimizde bu hedefe yönelik düzenlemeler yapılmalıdır. Müzelerimiz ve kültürel alanlarımızda biz bu hususları da dikkate alarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bundan sonra da özellikle Mecidiye Tabyası’nın çağımızın teknolojik gelişmelerinden de faydalanılarak dikkat çekici bir Kent Tarihi Müzesi olarak açılması, yine kale içerisinde Müze Müdürlüğü’nce ve çevresinde, Büyükşehir Belediyesi’nce,  Üç kümbetler ve çevresinde, Yakutiye İlçe Belediyesi’nce ve Çifte Minareli Medrese’de, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce onarım ve müze olarak açılması gibi gelişmeler dikkate değerdir. Tarih boyunca Anadolu’nun kaderini belirleyen ve bu anlamda her dönem kendisine önemli tarihi misyonlar yükleyen şehrimizin tanıtılması ve anlaşılması bakımından, son dönemlerde gerçekleştirilen bu çalışmalar büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.
MÜZELERİMİZDE 150 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADIK
Erkmen, “Müze Müdürlüğü’ne ait ilçeler dâhil bir çoğu yerleşim alanlarına uzak tarihi alanlarda olmak üzere 98 adet taşınmaz mevcuttur. Yine müzelerimizde gelecek nesillere korunmuş olarak aktarmak zorunda olduğumuz ve her biri bölgemizde yaşayan kültürlere ilişkin tarihi bir belge niteliğinde olan 20 Bin taşınır kültür varlığı bulunmaktadır. Bu eserlerle ilgili olarak depolarda koruma, onarım, bilimsel araştırma, envanter çalışmaları, fotoğraf çekimleri, yıllık eser sayımları vs. çalışmalar güvenlik tedbirleri alınarak komisyonlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Müzelerimizin, 1990’lı yıllara kadar yıllık 5–6 bin civarında olan ziyaretçi sayısı, bugün 150 binlere ulaşmıştır. Gerek yeni projelerle gerekse var olan müzelerimize gelişen teknolojileri de katarak bu ziyaretçi sayılarını daha üst seviyelere ulaştırma gayreti içerisinde olunacaktır.” şeklinde konuştu.

 
Aziziye eğitime odaklandı
 
Yakutiye’de Gıda ve Hijyen Zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şair Nef’i rahmet ve saygıyla anıldı
Pasinler Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Derneği Divan Edebiyatının önemli ...
Marka sanatçıdan marka destek
Sanatçı Dilek Şimşek, İbrahim Erkal parçalarından oluşan yeni bir albüm ...
Erzurum EMİTT 2015’te
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası ...
 
Bulutlar’dan Bar Kültürü’ne destek
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde başlattığı ...
Ahmet Hulusi Seven’e vefa
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nde (ŞEHİRDER) türkü ve folklor ...
‘Erzurum sanatın merkezi oldu’
“Erzurumlu Hattatlarla Hüsnü Hat Projesi” kapsamında 23 sanatçının ellerinden ...
 
Esma’ül Hüsna Sergisi Ankara Etabı başlıyor
Esma’ül Hüsna ‘HU’ Sergisi, İstanbul Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen ...
‘En ağa adamımız Akif İnan’dı’
“Yedi Güzel Adam”ın “Ağabeyi” olarak tanımlanan yazar-yayıncı Nuri Pakdil, ...
Erdeveciler Mayakovski’yi anlattı
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER)’nin konuğu Türkiye Edebiyatçılar ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva