Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
27 Mart 2018 Salı - 12:59

Mucitpark ilgi topluyor

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir, Erzurum Teknik Üniversitesi yerleşkesinde kurulan Mucitpark Bilim ve Fikir Atölyesi’ni ziyaret etti.

Mucitpark ilgi topluyor

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir, DAP İdaresi’nin desteğiyle Erzurum Teknik Üniversitesi yerleşkesinde kurulan Mucitpark Bilim ve Fikir Atölyesi’ni ziyaret etti.

11. Kalkınma Planı Doğu Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı’na katılmak üzere Erzurum’a gelen Müsteşar Yardımcısı Hasdemir’in, ETÜ Merkezi Derslikler Yerleşkesinde 3 katlı bir alanda hizmet verecek olan Mucitpark Bilim ve Fikir Atölyesi’ni ziyaretine, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir eşlik etti ve proje hakkında bilgiler verdi. Ziyarette ayrıca, ETÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bayram Şahin, Prof. Dr. Songül Duman, DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler ve Mehmet Özdoğan ile SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, ETÜ Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Daştan ve DAP İdaresi Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Ferhat Gök de hazır bulundu.

PROJE’NİN İÇERİĞİ

DAP İdaresi’nin Muhtelif Kültür Projeleri kapsamında desteklenen Mucitpark Projesi’yle, yeni nesil fikirlere açık, inovatif fikir sahibi gençlerin hayallerindeki projelerini hayata geçirme ve geliştirme imkanı bulacağı, ülkenin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerde teknolojiyi kullanma alışkanlıklarının beyin ve zamanı öldürme şeklinde değil, bilim ve yenilik üretme maksadıyla gerçekleştirildiğini söyleyen DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, işletme modeli ve gruplandırılmış atölyeler ve eğitim içerikleri ve proje ekipmanları hakkında detaylı bilgiler sundu.

Mucitpark Projesi’nden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra, okul çağında olup okuyamayan çocuk ve gençlerin de yararlanacağı bilgisini veren DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, bütün yaş kademeleri için kendilerini ve projelerini ifade etmede özgüven ve deneyim kazanmaları yolunun açılacağını belirtti. Başkan Demir, projenin Erzurum’da başarılı olması halinde, tüm bölgede yaygınlaştırılacağını söyledi. Proje aşamalarının 2 yılda tamamlanacağını ifade eden Başkan Demir, süreç sonunda başarılı olanlara sertifika verileceğini de sözlerine ekledi.

HASDEMİR’İN DEĞERLENDİRMESİ

Temel Eğitim, mekanik, yazılım, robotik, sosyal-inovasyon, bilgisayar oyunları ve özel proje atölyelerinin yer aldığı ve içinde ayrıca kütüphane ve tamamlanan ürünlerin sergileneceği salonu gezen Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, yaptığı değerlendirmede, projeyi çok beğendiğini söyledi. Kalkınmanın temelinin yetişmiş eleman sayısına bağlı olduğunu ve bu ortamı oluşturmak için söz konusu projeleri desteklemenin önemine değinen Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, “Bu projeden çok büyük faydalar sağlanacağını umuyor ve erken yaşlarda çocuk ve gençlerin yeteneklerini geliştirilip güzel gelişmelere imza atacaklarını düşünüyorum. Bununla beraber, gençlerin fikirlerini doğru bir amaca yöneltmelerini doğru buluyorum. Bakanlık olarak, inovasyon kültürünü temele yayma kararlılığı içerisindeyiz. Artık eğitimde ezberci yaklaşımlar terk ediliyor. Üniversiteyi besleyen ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak olan bu genç dimağlardır. Çocukların kendi fikirlerini, kendi düşüncelerini hayata geçirmeleri, artık kağıt üzerinde soru çözmek yerine iş birlikleriyle analiz ederek çözmeleri, fikir üretmeleri ve kendi hayallerini gerçekleştirmeleri için bir ortam hazırlanmış. İnşallah burası bir fikir fabrikası olur. Emeği geçen herkese teşekkürler, umarım çalışmalardan hayırlı, güzel sonuçlar ortaya çıkar.” şeklinde konuştu.

 
ETSO Meclisi Teşvik beklentilerini paylaştı
 
Milletvekili Aydemir’den Sakalıkesik istişaresi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Horasan’ın eğitimde parlayan yıldızı
Erzurum’un Horasan İlçesi Kurtuluş İmam Hatip okulu öğretmen ve öğrencilerin ...
Oğuz Haksever, İletişimcilerle söyleşti
İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Oğuz Haksever, Medya ...
Anadolu İHL öğrencileri hutbede yarıştı
Horasan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Horasan Anadolu İmam Hatip Lisesinin ...
 
Nafizbey öğrencilerinden Mehmetçiğe şiirli destek
Yıldızkent Nafizbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halkla İlişkiler ...
Yöre mutfakları KYK yurtlarında
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü’ne bağlı ...
Görmez, Bilgi Ahlakı ve Üniversite’yi anlattı
Görmez, 'Bizim medeniyetimizde bilgiye atfettiğimiz değer ile başka medeniyetlerin ...
 
İstiklal Marşını güzel okumak için yarıştılar
Dumlu İlkokulu öğrencileri İstiklal Marşını güzel okumak için sahnede ...
Yardımda yarıştılar
Yakutiye Kültür Kurumu İlkokulu öğrencileri yardımlaşmak için adeta yarıştılar.
Narmanlı öğrencilerden "Afrin" koreografisi
Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde öğretmenlerinin yardımıyla ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva