Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
6 Şubat 2020 Perşembe - 01:32

Milli eğitimde uluslararası rekabet yaklaşımı

Selçuk, “Ülke olarak eğitim seviyemizin çok daha yükselmesi ve uluslararası rekabete açılması adına Milli Eğitim Bakanlığı olarak birçok tedbir alıyoruz” dedi.

Milli eğitimde uluslararası rekabet yaklaşımı

"Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında eğitimlere katılanların sayısı 1 milyonu aştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Ülke olarak eğitim seviyemizin çok daha yükselmesi ve uluslararası rekabete açılması adına Milli Eğitim Bakanlığı olarak birçok tedbir alıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Okuryazarlık Seferberliği”nin ikinci yılı etkinliğinde konuştu. Bakan Selçuk, bu etkinliğin kendisine okuma yazma bilmeyen ve çocuklarına okuma yazma öğretirken kendisi de öğrenen annesini hatırlattığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın bu konuda çok destek verdiğini ifade eden Selçuk, “Devletimiz bu konuda desteklerini hiç esirgemedi. Ülke olarak eğitim seviyemizin çok daha yükselmesi ve uluslararası rekabete açılması adına Milli Eğitim Bakanlığı olarak birçok tedbir alıyoruz. 2023 eğitim vizyonu da bu tedbirlerin yol haritasını oluşturuyor” diye konuştu.

Okur yazarlık meselesinin çok genişlemiş kavramsal bir çerçeveye sahip olduğunu vurgulayan Selçuk, “Sizlerin okuma yazma konusundaki cesaretinin ayrı bir önemi var. Halk eğitim merkezlerimiz sanatla ilgili, bilimle ilgili hususlarda da kurslara devam edebileceğiniz bir ortamdır. Neye ihtiyacınız olursa Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz bunun alt yapısında hazırız. Hepimiz birlikte sizlerin hizmetinizdeyiz” şeklinde konuştu.

Çalışmanın öğretmenler açısından da ayrı bir önemi olduğunu aktaran Selçuk, “Çünkü yetişkinlere okuma yazma öğretmenin ayrı bir yetkinliği var. Mobil uygulamalarla, video kütüphanesi, kitaplarla bu çalışmaların alt yapısını güçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ise, yaklaşık 200 bin kursiyerin diplomalarını aldıklarını söyleyerek, “Biz bu işe sadece okur yazarlık belgesi vermek için başlamıştık ancak kursiyerlerimizin aldıkları belgelerle üst eğitime devam etme azimleri bizleri heyecanlandırıyor. Okuma yazma bilmek toplum hayatına etkin olarak katılmak, sosyal hayatta kendisine güvenmeyi de beraberinde getirmiş oldu. Seferberlik başından beri Ankara’da 3 bin 600 civarında kurs açılmış, yaklaşık 32 bin kursiyerimiz belgelendirilmiştir. 2023 eğitim vizyonundaki hedeflere ulaşmak için gayret edeceğiz. Geçen yıl 8 milyon olan kursiyerimizin hem niteliğini hem niceliğini artırmak için gayret edeceğiz” dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin de okuma ve yazmanın hayat idamesi noktasında insanı tamamlayan bir olguya dönüştüğünün altını çizerek, “Okuma yazma bilmeyen bir insan gözleri görmeyen, kulakları duymayan bir insan kadar engelli sayılıyor artık. Bu kampanyalar okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız için umut oldu. Ankara’da 89 bin 800 okumaz yazmaz vatandaşımız bulunmakta. Türkiye’nin en yüksek oranına sahip illerinden birisiyiz. Hedefimiz bu sayıyı mümkünse sıfırlamaktır” şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden Fatma Altuntaş, okuma yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu çağda okuma yazma bilmemek çok üzücü ve utanç verici bir duygu. Çocuklarıma hikaye okuyamıyordum. Okuma yazma öğrendim ve hayatım şu an çok kolaylaştı. Kimseden yardım almadan işlemlerimi gerçekleştirebiliyorum. Okuma yazma öğrendiğim için çok mutluyum. Okuma yazma ile kalmamak, eğitimimi üniversiteye kadar devam ettirmek ve iş sahibi olmak istiyorum. Eşimin ve çevremdeki insanların bana bakışı değişti. Eğitimsiz hayatım çok eksikti” dedi.

Eğitimleri süren kursiyerlerin sınıflarını da ziyaret eden Bakan Selçuk, kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşları kırmadı. Okuma yazma öğrenen kursiyerler, kendi yazdıkları anı kitabını Bakan Selçuk’a hediye etti.

 
Pasinler KSK’da kuralar çekildi
 
Gül: ‘TBMM karar verecek’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’de “Keşfedilen Yaşam”
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ)’nin koordinatör kurum olarak yer aldığı, ...
ETÜ ile ATAUNİ arasında yeni iş birlikleri
Erzurum Teknik Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi arasında Ata Teknokent ...
ETÜ Projesine TÜBİTAK desteği
ETÜ Öğretim Üyesi Yıldırım'ın "Mide Küçültme Ameliyatlarının Lipoprotein ...
 
ATAUNİ’de Çocuk Evleri gündemi
Erzurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Atatürk ...
YÖK, 4 bin 122 diplomaya denklik verdi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) geçen yıl yurt dışından alınan 4 bin 122 diplomaya denklik verdi.
Aksakal ERULDER vizyonunu paylaştı
Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği ( ERULDER ) faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.
 
MSÜ başvuruları için son tarih 10 Şubat
Milli Savunma Üniversitesi'ne (MSÜ) girmek isteyen öğrenciler için başvuru ...
Türksat Model Uydu yarışması başlıyor
Üniversite öğrencileri arasında bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Türksat ...
ATAUNİ GUHAM vizyon büyüttü
Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezine ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva