Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>BÖLGE
26 Ağustos 2022 Cuma - 08:35

Milletvekili Aslan açıkladı

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Türkiye-Ermenistan sınırların açılmasıyla birlikte Kars’ın çıkmaz sokak olmaktan kurtulacağını belirtti.

Milletvekili Aslan açıkladı

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Türkiye-Ermenistan sınırların açılmasıyla birlikte Kars’ın çıkmaz sokak olmaktan kurtulacağını belirtti.
1992 yılından beri kapalı bulunan Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde yeni bir dönem başladığını kaydetti.
AK Parti Krs Milletvekili Ahmet Arslan, “Kars’ın geçmişini düşünürseniz Sovyetler Birliği döneminde ülkemizin sayılı ihracatçı illerinden biri, özellikle sınır ticaretini de çok daha iyi, çok daha yüksek kapasiteyle yapan bir il. Ne yazık ki Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra etrafımızda bir sürü komşu ülke oldu. Dolayısıyla biz bir sürü komşu ülke ile sınır ticareti de dahil bir çok ticareti yapacağız. Ve serhattı bekleyen şehir olmaktan, serhattan yararlanan şehir olacağız derken, malumunuz Karabağ işgali ve Karabağ işgalinden kaynaklı olarak ta birçok Azerbaycan Türk’ü kardeşimiz Karabağ’dan göçgün haline gelmesi Azerbaycan’a gitmesi, biz elbette ki sınırın kapatıldığı Ermenistan sınırının kapatıldığı 1992’den itibaren bu sınırın hemen açılmasını hep istedik istiyoruz. Ancak bir şartımız var. Ermenistan işgal ettiği Karabağ topraklarından çekilip göçgün ve kaçkın haline gelen Azerbaycan Türk’ü kardeşlerimiz yerine döndükten sonra bu sınır kapısının açılmasını hep istedik. Bunu da her platformda söyledik.
Türkiye’nin önemli bir hassasiyeti var. Karabağ’ın işgalden kurtulması sonra Ermenistan sınır kapısının açılması ve geçen sene ki Azerbaycan’ın başarılı müdahalesi Türkiye’nin her platformdaki desteği sonucunda Azerbaycan Karabağ topraklarını tekrar azat etti. Tekrar oraya geri döndü. Tekrar oraları ihya ediyor. Buna bağlı olarak Azerbaycan Ermenistan arasında farklı ilişkiler başladı. Ve hem Türkiye, hem Ermenistan temsilciler atayarak 2 ülke ilişkilerinin çok daha geliştirilmesi ve sınırların açılmasının da içerisinde olduğu bir takım süreçler yürütüyorlar. Bizi ziyadesiyle memnun ediyor” dedi.
“Süreçlerin ilerlemesinden ziyadesiyle memnunuz”
Kapıların açılması ve açıldıktan sonra çok daha verimli kullanmasıyla ilgili bakanlıklarla müzakere ettiklerine dikkat çeken Arslan, “Biz hem Dış İşleri bakanımızla, hem Ticaret Bakanımızla, hem Ulaştırma Bakanımızla bu kapıların açılması ve açıldıktan sonra çok daha verimli kullanılmasıyla ilgili süreçleri müzakere ettik. Müzakere etmeye de devam ediyoruz. Hemşehrilerimiz bunu bilsin. Ancak bizim muhalefet milletvekillerinden, eleştirenlerden farklı bir yönümüz var. Onlar eleştirebilirler. Her şeyi istiyoruz diyebilirler. Hiç kimse de onları engellemez. Ancak biz iktidar milletvekiliyiz. Biz gereğini yaparız. İş resmileştikten sonra deklere ederiz. Dolayısıyla hemşehrilerimiz adına şunu söyleyeyim. Süreçlerin ilerlemesinden ziyadesiyle memnunuz. Çokta güzel noktalara geldi. Bundan sonrada çok daha güzel noktalara gidecek. Nasıl gidecek. Ülke temsilcilerinin yaptığı görüşmelerde ilgili bakanlıkların birçok uzmanı zaten gerekli toplantıları yapıyor. En son geldiler burada, hem şehrimiz Kars’ta, hem Iğdır’da gerekli incelemeleri yaptılar. Süreçler hızlı bir şekilde bitirilip, inşallah sınır kapıları açılacak. Beklentimiz bu, sınır kapılarının açılması için bir engel yok. Biz Türkiye tarafındaki yolu daha önce iyileştirmiştik. Doğu Kapı’ya kadar özellikle Akyaka üzerinden yolu iyileştirmiştik. Sadece kapıda birkaç günlük müdahaleyle halledilebilecek bağlantı yolu eksiklikleri var. Ama tekrar söylüyorum. Birkaç günlük öyle birkaç yıllık değil, çünkü Türkiye’nin bu konudaki kapasitesini herkes biliyor” diye konutu.
Türkiye 300 metre, 500 metre yolu 2 günde açar. 2 günde asfalt haline getirir diyen Arslan, “Burada sıkıntı yok dolayısıyla hem Ermenistan’a giden Doğu Kapı demiryolu hattının açılması, hem de yine bu hattan giden karayolunun açılması sadece Kars’ı, Akyaka’yı çıkmaz sokak olmaktan kurtarmayacak. Bu bölgelerin canlanması Ermenistan’daki komşularımızın da buradan yararlanması anlamına gelecek. Bu Kars-Ermenistan arasındaki sınır kapısının açılmasıyla birlikte koridorun çok hızlı bir şekilde batıya gitmesi, Kars üzerinden Karadeniz’e gitmesi anlamına geliyor. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Karadeniz hattının da Karadeniz’deki limanlarında Kars üzerinden Ermenistan’a bağlanması, hem ülkemizin, hem Ermenistan’ın, hem Azerbaycan’ın faydasına, dolayısıyla bunla ilgili süreçler memnuniyet verici hızda ilerliyor. Biz de hemşehrilerimiz emin olsunlar ki ilgililer nezdinde boş bırakmadan sürekli takip ediyoruz. İnşallah oranın açılmasıyla birlikte hem Kars coğrafi pozisyondan çok fazla yararlanmış olacak. Hem hemşehrilerimiz bundan yararlanacaklar. Hem Akyaka ilçemiz ihya olacak. Hem de Ermenistan’da yaşayan vatandaşlarda bundan ziyadesiyle memnun olacaklar. Çünkü biliyoruz ki Türkiye ürünleri gerek Gürcistan, İran üzerinden sürekli Ermenistan pazarına gidiyor. Ve orada değer buluyor. Bundan başkaları yararlanacağına direk bizim insanımız yararlanmış olacak. Bu ticareti de direk bizim insanımız yapmış olacak. İnşallah 30 yıldır çıkmaz sokak halimizden kısa sürede kurtulmuş olacağız” şeklinde konuştu.

 
Dünya bu keşfi konuşuyor
 
Erhan Çelenk Bucaspor'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Malazgirt Zaferi kutlamaları devam ediyor
Bitlis’in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yıldönümü münasebetiyle ...
Danimarka’da Aziziye gündemi
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Danimarka’da Erzurum rüzgarları estiriyor.
Oltulu çocuklar yüzme havuzuna kavuştu
Oltu ilçesinde Gençlik Merkezi bahçesine yapılan portatif havuzda 6-14 ...
 
OBM’den uygulamalı eğitim
Sarıkamış’ta, ormancılara ‘Silvikültürel Uygulamaları’ eğitimi verildi.
Sultan Alparslan Külliyesi şekilleniyor
2018 yılında temeli atılan ve yapımına başlanılan Sultan Alparslan Külliyesi şekillenmeye başladı.
Karasu’dan değirmene Buğdayın yolculuğu
Ahmet Akbuğa - Erzincan’da hasadı yapılan buğday, Karasu Nehrinde yıkanarak ...
 
Doğu Anadolu’da Milli coşku başladı
Bitlis’in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 951’nci yılı nedeniyle ...
Harman festivali renkli görüntülere sahne oldu
Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş güzelliklerini günümüze taşımak, kültür ...
Şimşek: ‘Yüzbinlerce kişiyle Malazgirt’te olacağız’
Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü kutlamaları öncesi basın mensuplarıyla ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva