Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
20 Mayıs 2016 Cuma - 09:43

Medya Okuryazarlığında yeni trend

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygulamaya koyduğu ‘Medya Okuryazarlık ve Sosyal Yeterlilik' projesi geliştirilmeye devam ediyor.

Medya Okuryazarlığında yeni trend

‘Medya Okuryazarlık ve Sosyal Yeterlilik' projesi, 2015 teklif çağrısı döneminde Erasmus+ Okul Eğitimi Karma Okul Ortaklıkları Programı çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan ve yapılan değerlendirmede hibe almaya hak kazanmıştı. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Türkiye’den T.T. Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi olmak üzere, Macaristan, Slovenya, Slovakya ve Romanya’dan ortaklarla işbirliği halinde yürütülmekte. 1 Eylül 2015’de başlayan ve 31 Ağustos 2017’de sona erecek olan projenin toplam hibe miktarı ise 208 Bin 730 Avro.

HER SINIFTA MEDYA OKURYAZARLIĞI

Proje ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, “Medya okuryazarlığı ülkemizde 7. Sınıf seviyesinde okutulmaktadır. Ancak ABD ile bazı Avrupa ülkelerinde medya okuryazarlığı eğitimi daha küçük yaşlardan itibaren çeşitli derslerle bütünleşmiş şekilde verilmekte ya da bağımsız bir ders olarak okutulmaktadır.  Projenin temel hedefi medya okuryazarlığı ve sosyal yeterlik konularında hem ortaokul hem de lise seviyesinde öğrenme-öğretme materyalleri hazırlamaktır. Bunun yanında medya okuryazarlığı ve sosyal yeterlik konularında toplumsal farkındalık oluşturmak ve medya okuryazarlığı ve sosyal yeterlik eğitimlerinin niteliğine katkı sunmak hedeflenmektedir.” dedi.

PROJE GELİŞTİRİLİYOR

Proje dahilinde medya okuryazarlığını geliştirmeye yönelik yapılan toplantıları anlatan Yüksel, “Bu doğrultuda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde proje ortaklarında görev yapan kişilerden oluşan çalışma grupları oluşturulmuştur. Yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve yapılacak çalışmaların planlanması amacıyla belirli aralıklarla ortak ülkelerden birinin ev sahipliğinde bir araya gelinen ulus ötesi proje toplantıları düzenlenmektedir. Birincisi ülkemizde, 6-9 Ocak 2016 tarihleri arasında Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya ortak ülkelerden gelen 11 misafir, 2 gün boyunca hem proje konularında fikir alışverişinde bulunmuşlar, hem de şehrimizi tanıma fırsatı bulmuşlardır. İkinci toplantı ise 4-7 Mayıs 2016 tarihlerinde Macaristan’ın Felsonyek Kasabasında Felsonyek Belediyesi ve Deak Ferench Vakfı ev sahipliğinde tamamlanmıştır. Ev sahibi dışındaki proje ortaklarından 11 kişinin katılım sağladığı toplantı, içeriklerin değerlendirilmesi ve ilerleyen dönemlerin planlanması adına oldukça verimli geçti. Türkiye’den ortakları temsilen bulunduğumuz toplantı boyunca ayrıca Macaristan’ı ve Macar kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduk. ” diye konuştu.

PROJE KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Proke ile diğer yapılan çalışmaları da aktaran Yüksel, “İçerik Geliştirme Çalıştayı; 1-3 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu yönetiminde içerik geliştirme ekibinde yer alan öğretmenlerle bir çalıştay gerçekleştirildi. Etkileşimli ve yoğun bir programın ardından içerik geliştirme ekibiyle birlikte öğrenci ve öğretmen kitaplarına dair yol haritası çizildi. Ülkemizde okutulan Medya seçmeli okuryazarlığı dersinin müfredat geliştirme ve öğretim materyali geliştirme ekibinde bulunan Prof. Medya Okuryazarlığı Konferansı: Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu 2 Mart 2016 tarihinde Erzurum Lisesi Konferans Salonunda okul yöneticisi, öğretmen ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 350 katılımcıya medya okuryazarlığı eğitimi ile ilgili konferans verdi.” şeklinde konuştu.

 
Şüpheli çanta imha edildi
 
Pkk sığınakları imha edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PMYO'da mezuniyet coşkusu yaşandı
Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu'nda mezun olmaya hak ...
Koçak: ’19 Mayıs Milli birliğin vurgusudur’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, milletimizin 19 Mayıs ...
Kuran Kursları bilgide yarıştı
2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Erkek ve Kız Kur’an Kurslarında öğrenim ...
 
‘Güç kaynağımız, millet iradesidir’
Genç-Memur Sen Erzurum İl Başkanı Yakup Kürşat Aras, 19 Mayıs Atatürk’ü ...
Milli Eğitimden 24 Kasım Çalıştayı
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, ...
Çocuk Akademisi’nden sağlık çıkarması
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) bünyesinde kurulan Şehirder ...
 
Atatürk Üniversitesi’nden Ankara açılımı
Atatürk Üniversitesi sosyal tesislerine bir yenisi daha eklendi.
Erzurum’da kuşaklararası dayanışma
Atatürk Üniversitesi İnsani değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ...
Turnagöl Kuran Kursu’na kavuştu
Türkiye’nin değişik illerinde şimdiye kadar 21 kuran kursu yaptıran Tekmanlı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva