Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
MHP’den Yerel Yönetim Kampı
MHP’den Yerel Yönetim Kampı
Milli coşku doruğa çıkacak
Milli coşku doruğa çıkacak
Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu
Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu
HABERLER>SÄ°YASET
12 Haziran 2013 Çarşamba - 02:34

Matbaacılar Federasyonu seçime gitti

Geçtiğimiz hafta sonunda Ankara’da yapılan Türkiye Matbaacılar Federasyonun 2. Olağan Genel Kurulunda Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Türkiye Matbaacılar Federasyonu Konsey Başkanlığına seçildi.

Matbaacılar Federasyonu seçime gitti

Geçtiğimiz hafta sonunda Ankara’da yapılan Türkiye Matbaacılar Federasyonun 2. Olağan Genel Kurulunda Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Türkiye Matbaacılar Federasyonu Konsey Başkanlığına seçildi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Hikmet Karaca, ‘Sektörümüzün sorunlarına Bakanlık nezdinde çözümler üretebilmek ve her türlü sıkıntılarında üyelerimizin yanında olmak için bu ağır görevi üstlenmiş bulunuyorum. Amacım bir köprü gibi sektörün sorunlarını bize uzak görünen ilgili makamlara eksiksiz ve noksansız olarak ulaştırmaktır. Esnafımızın kredi, vergi, stopaj, sigorta primi ile ilgili bakanlık nezdindeki çalışmalarımız devam edecektir. Bilgisayar ortamında fatura düzenlenmesi ile ilgili çalışmaların yakından takipçisi olacağız. Bu konuda Esnafımızın mağduriyetini, eğer örgütlü bir şekilde çalışabilirsek (bunu da yapmaya çalışacağız) matbaacı esnafını bekleyen büyük bir tehlikenin önüne geçmiş olacağız. Her ay mutat olarak esnafımız ile toplantılar yapmak suretiyle sorunlarımızı genel merkez aracılığıyla ilgili makamlara aktarmış olacağız. İlimizden bir Matbaacının Türkiye Matbaacılar Federasyonu Konsey Başkanlığına seçilmesi küçümsenmeyecek bir başarıdır.’ dedi.
SİGORTA VE BAĞ-KUR PRİMLERİ ÇOK YÜKSEK
Karaca, Kredi faizleri, kredi kartlarının gecikme faizleri, esnaf kefalet kooperatiflerindeki kredi alma durumunda olan esnafa çıkarılan zorlukların sigorta primlerinin çok yüksekliği ve vergi matrahlarındaki artışlar esnafı zor durumda bıraktığını belirterek, “Yürürlükten kaldırılan 5084 sayılı teşvik yasasının yerine henüz yeni bir teşvik yasasının gelmemiş olması, yeni teşvik yasası ile ilgili yapılacak düzenleme ise mevcut esnafa ve özellikle küçük esnafa bir katkı sağlamayacaktır. Bu olumsuz durum ekonomik olarak zor durumda olan esnaf ve sanatkârımızın sıkıntılarını daha da arttırmıştır. Ayrıca sadece matbaacı esnafının değil, ilimizdeki bütün esnafın yanında olacağımızı, koordineli bir şekilde çalışmayı başarabilirsek sesimizi federasyonlar aracılığı ile daha etkili bir şekilde ilgili makamlara ulaştıracağımızı umuyorum” diye konuştu.
TÜRKİYE KREDİ KARTLARI İÇİN TAM BİR CENNET
Esnafa yönelik kredi faizlerinin aşağılara çekildiği bir ortamda, kredi kartı gecikme faiz oranlarının aylık yüzde 5.5, 6’larda seyretmesinin hükümetin ekonomik yaptırımları ile bağdaşmadığını anlatan Karaca, “Yabancı sermayeli bankalar için cennet haline gelen Türkiye’de her geçen gün yeni şubeler açılmaktadır. Özellikle esnafın kullandığı işletme kartlarındaki yüksek faiz oranlarına bir de gecikme faizleri uygulandığında bu faiz oranları aylık yüzde 10’ları bulmaktadır. Sayın Başbakanımız da Pazar günü yaptığı konuşmada bu haksız uygulamaya değinmiş ve kredi kartı faizlerinin çok yüksek olduğunu beyan etmiştir. Özel bankaların bu keyfi uygulamaları esnafımızı ziyadesiyle mağdur etmektedir. Hükümetin öncelikli işlerinden bir tanesi de bir an önce bu haksızlığa dur demek olmalıdır” şeklinde konuştu.

 
13 takım voleybolde yarıştı
 
Yaylalı Türkçe Sevdalılarını ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Aynı milletin evlatlarıyız'
Gezi Parkı protestolarını değerlendiren SP İl Başkanı Çalık, “Bu noktada ...
Gazeteciler sordu, Akdağ cevapladı
Akdağ, “Belediye başkanlığını düşünmüyorum. Şimdi soruyorlar, "Sayın Başbakan ...
'Erzurum Tarih Kenti'
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Erzurum’a yeni ...
 
Altıparmak'a hizmet brifingi
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak kurum ziyaretlerine devam ediyor. ...
Keskin güven tazeledi
Şeker İş Sendikası Erzurum Şubesi 18. Olağan Kurulunda yapılan seçimler ...
Palandöken'e kardeşlik çağrısı
Erdebil Vali Yardımcısı Seyid Hamed Ameli, Palandöken İlçesine Kardeş ...
 
Alvar ve Korucuk'a destek
Alvar ve Korucuk’un altyapı sorunu çözüldü
Bulutlar’dan Miraç Kandili mesajı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Yavilioğlu'ndan örnek etkinlik
AK Parti Ekonomi Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva