Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
5 Mart 2021 Cuma - 07:14

MEB’den yeni proje

Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO iş birliğinde çocukların kendi kültür mirasını daha iyi anlayarak hayal dünyalarını genişletmeleri amacıyla öğretmenlere yönelik ‘Masal Anlatıcılığı’ mesleki gelişim programı hazırladı.

MEB’den yeni proje

Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO iş birliğinde çocukların kendi kültür mirasını daha iyi anlayarak hayal dünyalarını genişletmeleri amacıyla öğretmenlere yönelik ‘Masal Anlatıcılığı’ mesleki gelişim programı hazırladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNESCO iş birliğinde çocukların kendi kültür mirasını daha iyi anlayarak hayal dünyalarını daha da genişletmeleri için yeni bir proje hayata geçiriliyor. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü tarafından başlatılan projede okul öncesi, sınıf öğretmenleri, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, İngilizce, tarih, müzik ve görsel sanatlar öğretmenlerine öncelik verilmek üzere ‘Masal Anlatıcılığı’ mesleki gelişim programı hazırlandı. Eğitimlere katılan 89 bin 168 öğretmen sertifikalarını aldı. Ayrıca ‘Anadolu Masalları ve Dede Korkut Hikâyeleri Eğitim Setleri’ ile birlikte onlarca kitap ile oyun kartı hazırlandı ve Anadolu Masal Evleri hayata geçirilmeye başlandı. Anadolu Masalları Youtube kanalında ünlü isimler, çocuklar ve öğretmenlerin anlattığı masallar, yüzbinlerce vatandaşa ulaşmayı başardı.

Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile öğrenciler için 15 masal kitabı, kılavuz kitap, oyun kartları, masalların seslendirildiği ve şarkılarının yer aldığı 2 CD ve parmak kuklalardan oluşan Anadolu Masalları Eğitim Setleri hazırlandı. ‘Okul Öncesi Anadolu Masalları Eğitim Seti’ 11 bin, ‘Anadolu Masalları İlkokul 1-2 Eğitim Seti’ 10 bin 500 adet basılarak dağıtımı gerçekleştirildi.

“BU PROJE BİRLİĞİMİZİ SAHİCİ BİR ŞEKİLDE BİZE SUNUYOR“

Projenin tanıtım programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Rahmetli babaannem ot kökü üzerinde biter derdi. Bizim şahsiyetimizin olgunlaşması, kimliğimizin ortaya çıkması, kişiliğimizin yapılanması kendi kökümüz üzerindeki değer sistemine dayandığında o zaman evrensel olana bir nefes verebiliyoruz, bir soluk verebiliyoruz. O zaman milli olanı geliştirebiliyoruz ve kendi tekamülü içerisinde dönüştürebiliyoruz. O zaman biz biz olmaya devam ediyoruz. Bütün bunları şu yüzden ısrarla vurguluyorum; eğer biz bu topraklarda, bu coğrafyada yüksek bir dikkatle bütün bir dünyayla belirli bir yarışma, dayanışma, rekabet içerisinde olacaksak, çocuklarımız dünyadaki akranlarıyla bir şekilde yarışacaksa bizim öncelikle teknolojinin çok ötesinde içerik üzerinde, muhteva üzerinde yeniden yeniden düşünmemiz lazım. Teknolojiye ulaşmak kolay, raflardan satın alırsınız ama içerik olarak ne koyacağız, içerik olarak neyi paylaşacağız asıl mesele burada. İşte bu proje bizim kopmuş olan tanelerimizi bir araya getiren, bağlayan ve birlikte aynı düşünce ufkunu selamlayan bir ülkü etrafında, bir ilke etrafında birliğimizi sahici bir şekilde sloganlardan uzak bir şekilde, içi boş söylemlerden ari bir şekilde bize sunuyor. Bu nedenle de masal kelimesinin büyüsünü tekrar tekrar vurgulamamız lazım. 220 bin öğretmenin masal öğretmenliği sertifikası alması ve bu ülkenin kılcal damarlarında bu sertifika suretiyle çocuklarımızın kulaklarına, gönüllerine Türk dünyasının binlerce yıllık nefesini sunmaları, armağan etmeleri çok büyük bir eser olarak karşımızda duruyor“ dedi.

 
Şentop: ‘Aynı yolda yürümeye devam edeceğiz'
 
Selçuk destekleri değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB kurslarıyla köylerde
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “380’e yakın kurs programı hazırlandı ...
ATA-AÖF’te sınavlar online yapılacak
Atatürk Üniversitesi, YÖK tarafından yayımlanan “Küresel Salgında Yeni ...
ETÜ’de Yeşilay gündemi
1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle Yeşilay Erzurum Şube Başkanı Salih ...
 
MEB yüz yüze eğitim takvimini açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Mart Salı günü(bugün) itibarıyla tüm okul öncesi ...
ETÜSEM’de görev değişikliği
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ETÜSEM) görev değişimi yapıldı.
Şehit Sorgun’un diploması ailesine teslim edildi
Şehit Sedat Sorgun'un üniversite diploması, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ...
 
Azmi ile herkese örnek oldu
Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde okurken yasakçı zihniyetin ...
ETÜ mezunları buluştu
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) mezunları Kariyer Planlama Uygulama ...
Çomaklı: ‘Bu yara 29 yıldır kapanmadı’
Çomaklı mesajında: “Dünyanın gözü önünde yaşanan Hocalı katliamının sebep ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva