Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
‘Terörü yok edeceğiz’
‘Terörü yok edeceğiz’
TBMM’de Özel Oturum
TBMM’de Özel Oturum
HABERLER>GUNDEM
1 Ekim 2011 Cumartesi - 13:05

Leyla'nın cezası hafifletildi

Erzurum'un Bağbaşı Beldesinde HES eylemine katıldığı için Tortum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'HES çalışma alanına girmesi ve eylemlerde bulunanlarl

Leyla nın cezası hafifletildi

Erzurum'un Bağbaşı Beldesinde HES eylemine katıldığı için Tortum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'HES çalışma alanına girmesi ve eylemlerde bulunanlarla ilişki kurması yasaklanan 17 yaşındaki Leyla Yalçınkaya'nın itiraz üzerine sadece 13 kişiyle konuşmasına sınırlama getirildi. 
Tortum İlçesine bağlı Bağbaşı Beldesi'nde geçen 5 Eylül günü yapılan HES eylemeninde bulunduğu gerekçesiyle Leyla Yalçınkaya hakkında mahkeme tarafından HES'in çalışma alanlarında bulunmama ve HES eylemlerinde bulunanlarla ilişki kurmama cezası verilmişti. Tortum Sulh Ceza Mahkemesinin kararına Tortum CumhuriyetBaşsavcılığı ile Yalçınkaya'nın Avukatı Ercüment Şenol itiraz etti. 
Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nin değişik iş kararına göre, Leyla Yalçınkaya'nın soruşturma evresinde,Bağbaşı'nda oturan Asiye Keleş (64), Ali Dursun (64), Nurettin Uzun (62), Mehmet Dursun (57), Rabia Durusu(57), Bekir Bostancı (56), Lütfü Güçlü (49), İbrahim Köksal (48), Murat Şahin (47), Songül Beyazdaş (44), Ali Uslu (23), Muhsin Saykan (22), Ayşe Bingöl (18) ile ilişki kurmasına; Bağbaşı'nda Cami Mahallesi'nde kamulaştırılmış olan ve Kayet Beta LTD şirketi ile Paldet İnşaat tarafından faaliyet gösterilen çalışma sahasına girmesi yasaklandı. 13 kişi de daha önce, HES eylemlerinde bulunmama ve para cezasına çarptırılmışlardı. 
"LEYLA KORUNMADI, CEZALANDIRILDI" 
Tortum Sulh Ceza Mahkemesinin verdiği ikinci karara da itiraz edeceklerini belirten Avukat Ercüment Şenol, "Mahkemenin daha önce verdiği kararda HES'lerde bulunan kişilerle ilişki kurması yasaklanmıştı.Bağbaşı'nda bulunan herkes HES'e karşı. Bu durumda Leyla'nın evden çıkmaması gerekiyordu. Neyseki mahkeme verilen kararın ne kadar yanlış olduğunun farkına vardı. İtirazımız kabul edildi ve TCK'nın 5391 sayılı Çocuk Koruma Kanununa dayanılarak yeni sınırlama getirildi. Çocuk Koruma Kanununun amacı adından anlaşılacağı gibi koruma amaçlıdır. Çocuğun sağlığını ve terbiyesini bozacak insanlarla görüşmesini engellemektir. Ama mahkeme Leyla'yı cezalandırmıştır. Koruma amaçlı kanunu ceza amaçlı kullandıkları için tekrar itiraz edeceğiz. Eğer ülkemizde istediğimiz sonucu alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız" diye konuştu. 
Öte yandan geçtiğimiz 26 Eylül günü yapılan HES eyleminde de polis ile vatandaşlar arasında yaşanan arbede sonucunda gözaltına alınan 22 kişiden 11'i hakkında 500'er lira para cezası ile adli takip kararı verildi. 
Cmk'nın 109'uncu maddesi gereğince verilen adli takip kararına itiraz edeceklerini vurgulayan Avukat Ercüment Şenol olaylar ve yargının uygulamaları hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: 
"ÖDÜK VADİSİ SOMALİ'YE DÖNECEK" 
"Adli takip kararı verilebilmesi için tutuklama nedeninin var olması şartı vardır. Sanık ya da şüphelinin delilleri karatma, gizleme ve yok etme; tanık, mağdur ya da başkaları üzerinde baskı yapması gerekecek ki adli takip kararı verilsin. 86 yaşındaki Nafiye Uslu hangi delilleri karartıp nereye kaçabilir ya da kimlere baskı yapabilir? Adli kontrol kararı tutuklama nedeninin varlığını şart koşmuştur. Bu olayda tutuklama kararı olmadığı için itiraz edeceğiz. Ayrıca olayların başlangıcında 
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün vermiş olduğu 'Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir' kararından sonra bölgede çalışmalara başlamıştır. Köylüler kendileri için hayati öneme sahip suyu paylaşmak istemiyorlar. BağbaşıBeldesi Erzrum'un en önemli meyve sebze üretiminin yapıldığı yerdir. Böyle bir yerdeki suyun ValiSebahattin Öztürk tarafından elektrik enerjisi olarak tahsis edilmesi, bölgenin Somali gibi olmasına neden olacaktır. Bu duruma aklı başında her insan karşı çıkmaktadır. Vali, halkın direncini kırmak için güvenlik kuvvetlerinin bölgeye sevketmekte, eylemlerinden vazgeçirmeye çalışmaktadır. Bu komutlara uyan güvenlik güçleri HES'i seyreden kadınları darp edip biber gazı sıkıyor ve yerlerde sürüklüyorlar. Gece yarısı evlerinden toplanıp para cezası verilip gözaltına alınıyorlar. Bunların hiçbiri yasal değildir. Vatandaşa orantısız güç kullanan, darp eden polisler hakkında da şikayette bulunduk. Vali sayesinde suç oranı yüzde 4 olan Bağbaşı'nda sabıkalı sayısı neredeyse yüzde 90'a çıktı. Bu bir başarı değildir. Bu yüzden kendisini tebrik edemeyeceğim. Devlet insanların refahı ve huzuru için vardır. İnsanların huzurunu bozmak için değildir. Erzurum Valisi meseleyi çok yanlış anlamıştır ve bu yanlışından bir an önce dönmelidir."

 
Beraat kararına jet itiraz
 
Gençler huzur verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu'da evlenme oranında düşüş
2011 yılının ikinci döneminde 169 bin 787 çiftin evlendiği bildirildi.
Mevsimin İlk Karı Yağdı
Erzurum Palandöken Dağı'na mevsimin ilk karı düştü. Palandöken Dağı beyaza ...
Bomba ihbarı asılsız çıktı
Erzurum'da gezi ve incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati ...
 
Karayolları'nın İş Makinesini Yaktılar
Erzurum- Erzincan karayolunda teröristler tarafından Karayolları Bölge ...
Müdür vekiline fırça
Erzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati ...
Erzincan'da 4.5 büyüklüğünde deprem
Erzincan Kemah'ta 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Kaçırılan öğretmenlerin ortak özelliği
PKK'nın son 1 haftada kaçırdığı 12 öğretmenden en az 8'inin Doğu ve Güneydoğu ...
İlk hasat töreni
Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Köse Mehmet köyünde 10 dekar alanda ...
'Hain Emellerine Ulaşamayacaklar'
Erzurum Barosu Başkanı Mehmet Güzel, milletin birlik, beraberlik, huzur ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva